A nemzeti konzultációban és annak reklámjaiban használt kormányzati szlogen, “a brüsszeli szankciók tönkretesznek minket” a rendőrség szerint lehet hazugság is, de nem alkalmas pánikkeltésre, ahogy nem számít rémhírterjesztésnek sem.

A rendőrség szerint akár hazugság is lehet a kormány bombás óriásplakátja, de rémhírterjesztésre alkalmatlan

Fotó: Facebook

Nem bűncselekmény a kormány bombákkal operáló nemzeti konzultációs reklámkampánya, mert annak üzenetei nem alkalmasak a rémhírterjesztésre, sem a közveszéllyel fenyegetésre – ezzel indokolta a rendőrség, miért utasította el a DK feljelentését – írja a hvg.hu.

Az ellenzéki párt politikusa, XVIII. Kerületi polgármestere, Szaniszló Sándor a hvg.hu-nak elmondta: most kapta meg a rendőrség határozatát a feljelentés elutasításáról. Emlékeztetett, azért fordult a rendőrséghez, mert a DK-val úgy látták:

a “brüsszeli szankciókat” Magyarországra hulló bombaként ábrázoló konzultációs kampány és annak üzenete nemcsak hazug és morálisan elfogadhatatlan, de kimeríti a rémhírterjesztés és a közveszéllyel fenyegetés bűntettét.

A nyomozók azonban másképp ítélték meg a helyzetet. A feljelentés elutasításának indoklásából az derül ki, hogy szerintük a kormányzati kampány állításai talán túlzóak és nem is feltétlenül igazak, de mégsem számítanak rémhírnek és nem alkalmasak a pánikkeltésre sem.

Forrás: hvg.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Mindenki nyugodjon le! Az Ukrajnában hulló orosz bombák simogatják az ukránokat, és kifejezetten kedveskedni akarnak a szomszédoknak. A brüsszeli pénzbombák viszont életveszílyesek ám mert ölni tudnának érte.Bizony!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"talán túlzóak és nem is feltétlenül igazak"

Mennek ezek a pi...
sunoge
Ezt hívják alternatív igazságnak, szerecsen mosdatásnak és gusztustalan kettős mércének. Bravo Magyar Rendőrség, megvan a kellő szint!!
Béla333
Merthogy a hülyék szerint a tömeges hazugság terjesztése óriás plakátokon az nem rémhír terjesztés...!!!
Ezek is csak a maffiát, a maffiózókat szolgálják és védik a mi adóforintjainkból!
Szégyelljék magukat és ne felejtsék el "Vétkesek közt cinkos aki néma!"
Pláne az, ha még kiszolgálja a "vétkeseket"!
drrotf
Rendőrségi nyilatkozatból azt lehet egy átlagos magyarnak leszűrni, hogy a kormánypártok mondhatnak bár mit , plaká-
tolhatnak ,marhaságokat, hogy az EU szankciói mit csinálnak, amikor azok Orbán szankciói is , az nem rémhír terjesztés, ,de ha egy ellenzéki mond valamit, hogy a kormány szemet vetett a a bankban elhelyezett betétekre, az már rémhír terjesztés!Oszló Péter tegnap elmondta, hogy az infláció fele a magyar intézkedések nem megfelelőségéből ered, mert a környező országokban körülbelül fele nagyságú az infláció pedig ott is érvényesülnek az EU szankciói és a háború ott is érezteti a hatását.Azt is elmondta hogy rossz a gazdasági politikánknak az a része amely összeszerelő üzemet csinált az országból, mert már nincs olcsó energiánk és a munkabéreket sem lehet már nagyon alacsonyan tartani. Az összeszerelés csak akkor oké, ha van olcsó energia és olcsó munkaerő.Az energia már soha nem lesz nagyon olcsó ezért ez az álláspont ma már tarthatatlan, és az meg nem lehet ma cél hogy a munkaerő nagyon olcsó legyen, mert akkor semmi esélyünk a felzárkózásra!Egyébként ez igazolja az EUROSTADT jelentése is ,hogy dobogós helyünk lett ismét a szegénységi dobogón, ami olyan dicsőség mely már a Holdról is látszik!Erről Ó.Vikltor nem adott hírt, nem örvendezett a "nagyszerű"eredményünknek!Oszkó azt is megmondta már előre, hogy a Húsvétig fenntartott ársapkák miatt nem nagyon várható hogy a kormány teljesítménye miatt az infláció egy számjegyű lesz , azaz 10% alá esik, mert az élelmiszeren az ársapkák Húsvétig állnak fenn, s ezután ha ezt leveszi kormány akkor az árak előbb emelkednek majd ,tehát ismét nőni fog az infláció, majd ha a kereslet csökken és ez emberek már nem tudják a drága árakat megfizetni, akkor majd csökkenni fognak az árak , és az infláció, a kereslet és a kínálat törvényei szerint.A piac az így működik normálisan, amibe ha az állam beavatkozik,csak problémákat gerjeszt!El kellene ez gondolkodni!Rövid távú állami beavatkozás lehet indokolt , de hosszú távon...
Sámannus
Mindenki nyugodjon le! Az Ukrajnában hulló orosz bombák simogatják az ukránokat, és kifejezetten kedveskedni akarnak a szomszédoknak. A brüsszeli pénzbombák viszont életveszílyesek ám mert ölni tudnának érte.Bizony!
Yoda69
Ha ez nem remhir terjesztes, akkor az miert az amikor Varju megismetli amit eltolcsi mondott az MNB beszamolojan?
Itt valami nagyon nem stimmel
pacal
Konyhafőnök VIP: Apró kockákra vágom a hagymát (valójában csak félbe) üveges közelire párolom, zsiradéként adok hozzá kolbász vagy szalonnát vagy mindkettőt aztán ütök rá pár tojást (ha el nem felejtem) összerottyantom az egészet és után koleszterint csökkentő tablettával feltálalom: Nesze ne, zabálj paraszt!
telegdilaci
@sgl:Ez bizony hazugság és erős befolyásolás,elhitetni az Emberekkel,hogy minden bajunkért a Brüsszeli szankió a hibás holott,minden szankciót megszavazott a Magyar kormány csak mennyivel jobb másra hárítani a felelősséget,hogy nem tudjuk kezelni a válságot,egyébként az energiára nem is volt szankció,és az üzemanyagokra már a Háború és a Brüsszeli szankciók bevezetése előtt lett ársapka az üzemanyagokra és néhány élelmiszerre bevezetve,úgyhogy ez a plakát erősen félrevezető,nem hiszem hogy ezt a feljelentést alaposan,és befolyásolástól mentesen nem találták kifogásolhatónak,és megszüntették az eljárást!
vacsi
“a brüsszeli szankciók tönkretesznek minket” a rendőrség szerint lehet hazugság is" - és Pintér mit szól ehhez? Valóban hazugság?
Nessy
@vacsi: ha Pintér, vagy a nyilatkozó zsernyák nyakába pottyan egy igazi bomba, majd rájön, hogy hazugság, rémhír, vagy amit éppen felülről mondanak neki!
csipetke
Mi mást válaszolhatna a rendőrség?Amit olajossanya jóvá hagy, mégpedig azt, amit neki a gazdája hagy jóvá. Így működnek itt a dolgok. Még nem Észak-Korea, vagy Ruszkiország, de jó ütemben haladunk afelé..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.