Ilham Aliyev, Azerbajdzsán elnöke szerint mindkét félnek előnyös az, hogy országa az Európai Unió egyik fontos energiabeszállítójává válik. A Fekete-tenger keleti és nyugati partja, Románia és Georgia között kiépítendő, Azerbajdzsánból Magyarországra és az Európai Unióba zöld villamos energiát szállító vezeték nemcsak az orosz fosszilis energiaforrásokkal szemben jelent alternatívát, hanem a tiszta, hozzáférhető és biztonságos, megújuló energiaforrásokra épülő jövőt is szolgálja - hangoztatta az Európai Bizottság elnöke szombaton Bukarestben. Ursula von der Leyen a Magyarország, Románia, Georgia és Azerbajdzsán vezetői által megkötött kormányközi megállapodás aláírása alkalmából rámutatott: "sosem volt közelebb egymáshoz" a Fekete-tenger két partja, a beruházás ugyanis energetikai és digitális adatátvitel terén is összekapcsolja a Fekete-tenger két partját, valamint a Kaszpi-tenger térségét. Szerinte a vezeték kiépítése Georgiát energetikai csomóponttá teheti, és integrálhatja az...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
1. A majmolás már mindenhol ezerrel. megy Georgia a helyzet jelenlegi állása szerint az USA egyik tagállama, míg Azerbajdzán szomszédja Grúzia.
2. Ha a hazai zöldárma (napelemek, szélerőművek) túlterhelik a magyar hálózatot ezért mindent elkövet a föld-trafik tolvaj ártunkés qurmányunk, hogy ezek tulajdonosaival jól kib@sszanak, akkor az azeri hogyan nem fogja túlterhelni?
Tunes1106
Szélerőműveket járok vizsgálni ,bábolnánál voltam osztrákokkal. 15 évig használnak nyugaton egy erőművet,egy hét alatt elbontják . Viszik azerbajdzsánba őket, egy lengyel vállalkozó veszi meg az egészet. Ott újra építi őket, ezt mondta az osztrák mérnök. Akkor a zöld energiáról , nálunk lévő szélmalmok alatt 500 köbméter beton alap van. Nyugaton az újakban 1200 köbméter beton és vas hozzá. A régi alap benn marad a földben. Usában a sérült lapátokat eltemetik a földbe ,bányákba hordják mert nem tudnak velük mit csinálni.
lusta
@Tunes1106: Dániában is ugyanez a menet.
lusta
@Maccska: nem értesz hozzá az látszik.
Csak egy példa a sok közül. A hatalmas rendszerhasználati díj hun van? Ebből vígan és dalolva lehetett volna fejleszteni, nem ellloni.
Csizmás Kond
...nem számír mennyibe kerül csak legyen az a látszat, hogy nem a zorosztol veszünk valamit...amúgy az nem számít hogy ők majd honnan pótolják amit eladnak...:)
Tunes1106
@lusta: uncutnews.ch/strom-aus-aserbaidschan-der-irrsinn-galoppiert/ 1000 megawatt 5000 lakás németországban , nagy szerződés idióta viktor

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.