A Fejér Megyei Főügyészség hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt egy volt minisztériumi helyettes államtitkár és társai ellen emelt vádat a Székesfehérvári Törvényszék előtt – olvasható a vádhatóság csütörtöki tájékoztatásában.

Hat év letöltendőt is kaphat a milliárdokkal visszaélő helyettes államtitkár

Fotó: 123RF.com

Mint írják, 2019 első felében a volt helyettes államtitkár utasítására a minisztérium háttérintézménye ügyvédi irodákkal, illetve más céggel megbízási szerződéseket kötött, amelynek keretében több mint 2,2 milliárd forintot fizettek ki.

A szerződésben szereplő feladatokra a minisztériumnak, illetve háttérintézményeinek nem volt szüksége, azokat soha nem végezték el.

A volt helyettes államtitkár ezen felül a minisztérium háttérintézménye által kiírt közbeszerzési eljárásban nyomást gyakorolt annak érdekében, hogy az általa kiválasztott, több tíz millió forinttal drágább ajánlatot adó gazdasági társaság nyerje el a pályázatokat.

További igen súlyos vádpontokról a Népszava.hu oldalán olvashatnak. A lap úgy értesült, hogy amennyiben beismeri bűnösségét, úgy hat év letöltendő szabadságvesztést kér rá az ügyészség, amennyiben beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Forrás: Népszava.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
és mi lesz a szegény s. gyurival ,v palival, f. flórival és a többi enyveskezü fidesz efftársal,ha fideszék még a gyurcsány ferkót sem bírták elszámoltatni az ígérgetös de inkább lenyúlós pályafutásuk alatt?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
és mi lesz a szegény s. gyurival ,v palival, f. flórival és a többi enyveskezü fidesz efftársal,ha fideszék még a gyurcsány ferkót sem bírták elszámoltatni az ígérgetös de inkább lenyúlós pályafutásuk alatt?
jesz
...nyugi...senkit nem hagynak az út szélén..ahogy a fentebb említetteket sem.
Nessy
Dehogy fogadják el tárgyalás nélkül! Majd Polt Péter tisztára mosdatja őket is, de ahhoz húzni kell az időt!
csak úgy....
@Nessy: elévülésig!
-néha sajnálom ,hogy nem mentem haza és nem léptem be a fideszbe és nem loptam velük együtt szarrá magyarországot...,de legalább tiszta a lelkiismeretem és sosem lesz bilincs a csuklómon...
Nessy
@csak úgy...: Én itthon maradtam, de nem igazán találtam "lopni valót" a kórházba!
Clavigo
Ki ez...? Egyrészt,,, másrészt hol vannak a buznyák trollok,,a védőbeszédekkel..? Shikarescu,macccska,fergeteg,,stb. (?)
csak úgy....
@Nessy: akkor Te még a cuccializmus alatt mehettél nyugdíjba..,persze azóta sincs semmi ,ha csak nem a kínai politikai lélegeztetök..., amik " ajándékok" lettek.
Nessy
@csak úgy...: Nem. Rosszabb időpontban. 90-s években. Bérbefagyasztás, degresszió.
namihami
""Ne lopj!""--Viktorék nem tűrik a konkurenciát!
Lepényleső
...ahogy sokan lehetnek lottó nyertesek is,ám annak az esélye sem kevesebb,mint a vádlottnak,hogy leül egy percet is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.