A Fejér Megyei Főügyészség hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt egy volt minisztériumi helyettes államtitkár és társai ellen emelt vádat a Székesfehérvári Törvényszék előtt – olvasható a vádhatóság csütörtöki tájékoztatásában.

Hat év letöltendőt is kaphat a milliárdokkal visszaélő helyettes államtitkár

Fotó: 123RF.com

Mint írják, 2019 első felében a volt helyettes államtitkár utasítására a minisztérium háttérintézménye ügyvédi irodákkal, illetve más céggel megbízási szerződéseket kötött, amelynek keretében több mint 2,2 milliárd forintot fizettek ki.

A szerződésben szereplő feladatokra a minisztériumnak, illetve háttérintézményeinek nem volt szüksége, azokat soha nem végezték el.

A volt helyettes államtitkár ezen felül a minisztérium háttérintézménye által kiírt közbeszerzési eljárásban nyomást gyakorolt annak érdekében, hogy az általa kiválasztott, több tíz millió forinttal drágább ajánlatot adó gazdasági társaság nyerje el a pályázatokat.

További igen súlyos vádpontokról a Népszava.hu oldalán olvashatnak. A lap úgy értesült, hogy amennyiben beismeri bűnösségét, úgy hat év letöltendő szabadságvesztést kér rá az ügyészség, amennyiben beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Forrás: Népszava.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
és mi lesz a szegény s. gyurival ,v palival, f. flórival és a többi enyveskezü fidesz efftársal,ha fideszék még a gyurcsány ferkót sem bírták elszámoltatni az ígérgetös de inkább lenyúlós pályafutásuk alatt?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Ki ez...? Egyrészt,,, másrészt hol vannak a buznyák trollok,,a védőbeszédekkel..? Shikarescu,macccska,fergeteg,,stb. (?)
csak úgy....
@Nessy: akkor Te még a cuccializmus alatt mehettél nyugdíjba..,persze azóta sincs semmi ,ha csak nem a kínai politikai lélegeztetök..., amik " ajándékok" lettek.
Nessy
@csak úgy...: Nem. Rosszabb időpontban. 90-s években. Bérbefagyasztás, degresszió.
namihami
""Ne lopj!""--Viktorék nem tűrik a konkurenciát!
Lepényleső
...ahogy sokan lehetnek lottó nyertesek is,ám annak az esélye sem kevesebb,mint a vádlottnak,hogy leül egy percet is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.