Az Tiborcz-érdekeltségbe tartozó bank saját tőkéje 10 milliárd forinttal 52 milliárd forintra nő a Tiberis Digital 2 milliárdos tőkeemelése és a bank első kilenc havi, 8 milliárd forintos adózás utáni eredményének eredménytartalékba helyezése miatt – írja az MTI.

Az Orbán vejéhez köthető Gránit Bank saját tőkéje 52 milliárd forintra nőttMTVA/Bizományosi: Balaton József

A pénzintézet közleménye szerint a bank csütörtökön megtartott közgyűlésén a részvényesek egyhangú döntéssel megszavazták a Tiberis Digital Kft. 2 milliárd forintos tőkeemelését. A Magyar Nemzeti Bank jóváhagyta a bank évközi auditja alapján a január-szeptemberi 8 milliárd forintos adózott eredményének eredménytartalékba helyezését.

A tőkeemelés következtében a Tiberis Digital Gránit Bankban lévő tulajdonrésze 43,2 százalékról 44,8 százalékra nő.

A közgyűlésen Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója és kisebbségi részvényese tájékoztatta a tulajdonosokat, hogy a bank adózás előtti eredménye várhatóan meghaladja a 12 milliárd forintot, a mérlegfőösszege megközelíti az 1000 milliárd forintot. A pénzintézet mind a betét-, mind a hitelszegmensben a bankszektor átlagához képest gyorsabb növekedést és kétszer jobb költséghatékonyságot ért el, kiváló minőségű portfólióval rendelkezik és számos innovatív megoldást vezetett be.

Az elnök-vezérigazgató a közlemény szerint kiemelte: a bank részvényesei továbbra is kiváló befektetésnek tartják a Gránit Bankot, a szavatoló tőke csaknem 30 százalékos növekedését biztosító tőkeemelés és az eredmény visszaforgatása együttesen további dinamikus növekedést tesznek lehetővé a bank számára.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Saját láb, saját tőke=közpénz, ami elveszítette közpénz jellegét.
Az a szent pillanat,amikor államosítással mindent visszaveszünk, az igazság pillanata lesz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Mikor már annyit loptak, hogy nem tudták hova tanni csináltak maguknak egy bankot. Undorító.
volvós
...lesz dolga a nemzetközi ügyészségnek...
balos
Ami a magyar pénzintézetekben "történik",azt síbolásnak hívják és jó esetben a börtönben csicskásítják az elkövetőit!A foltpetya az évszázad patyomkinn ügyésze!
ómió
És úgy kell hazudni, hogy az összes többi banké meg csökkent!?
Totem
@volvós: nem véletlenül kerülik a csatlakozást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.