Varga Judit szerint is nagy csorbát ejtett az Igazságügyi Minisztérium jó hírén, amikor 2021 végén kirobbant a Völner–Schadl-ügy.

Varga Judit fájdalmas beismerést tett: Nagy csorbát ejtett a jó hírén a Völner–Schadl-ügy
Kép: Facebook/Varga Judit 

Varga Judit igazságügyi miniszter az Indexnek adott interjújában vallotta be, hogy a minisztérium renoméján rontott a korrupciós botrány, aminek helyreállításán máig sokat dolgozik.

2021 végén robbant ki a Völner–Schadl-ügy, amikor kiderült, Völner Pált azzal gyanúsítja az ügyészség, hogy összesen 83 millió forintot fogadott el a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől, hogy neki kedvező módon alakítsa a végrehajtói kinevezéseket.

Varga Judit igazságügyi miniszter az Indexnek adott újévi interjújában árulta el, mennyire rázta meg a korrupciós botrány a minisztériumát.

Gondolhatja. Tüntetnek, hogy „gazságügyi minisztérium”. Közben vannak olyan kollégák, akik harminc éve itt dolgoznak, a jogászszakma krémje. Biztos, hogy sok mindenkinek rosszulesett ez a történet. Nem véletlenül mondtam a miniszteri meghallgatásomon, hogy feladatom visszaállítani a renomét, sok munkával és szorgalommal begyógyítani azt a sebet, amit ez az ügy ejtett

– válaszolta Varga, majd arra a kérdésre, hogy holt tart ez a folyamat, azt felelte:

Jól haladunk. Női szemmel nézek a portfóliómra. Amikor elmegyek otthonról, akkor is azt szeretem, ha úgy zárom be az ajtót, hogy mögöttem minden rendben van. Ha látjuk, hogy évek óta húzódó kérdések nincsenek jogszabályban rendezve, a hivatásrendek felől érkeznek régóta igények, vagy jogalkalmazási problémákat jeleznek a szakmából, akkor elrendezzük ezeket, van rá lehetőség és szakértelem. A családjogi munkacsoportra különösen büszke vagyok.

Szerinte sok olyan pozitív változást értek el, amelyek hatékonyabbá és talán életszerűbbé tették például a családjogi pereket. Ezt a részét imádja a munkának, itt tudják a legjobban rögzíteni, hogy kik is ők.

Forrás: Blikk

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Volt egyáltalán jóhíre ennek a háziszárnyasnak?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
@icegygenabro: @bencemacska: @Horizont: nem "három a kislány" hanem a három a főhülye! Mivel még ellent mondani, normális hangon szólani sem vagytok képesek csak ugattok - a nyelvrteken nem értvén ajánlom a gebe lenge szervét szívornya fogyasztásra!
icegygenabro
@Németh István: Te pöcsfej, ki volt az a faszkalap aki 09:37-kor kurvaanyázott! Te gyökérfejú felszopófasz...
Németh István
@icegygenabro: mindenkit az érdeme szerint kell kezelni! te kigyökeredzett leszopó fasz!
@Shikari: Igen de nem csak okos, hanem kifejezetten jó ember! Jó anya és feleség! Boldog és sikeres Új esztendőt Neki Családjának és a Munkakörnyezetének!
bencemacska
@Németh István: tegnap, 16:29
Mikor használtam én olyan szavakat, mint TE? TE nem is tudsz magyarul mást, mint trágárkodni!
Édesanyáddal is csak egy bajom van, miért nem vágott a falhoz mikor felsírtál!?
Lepényleső
Kizárt dolog,- hiszen csorbát ejteni csak meglévő valamin lehet?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.