Megnövekedtek a törlesztőrészletek.

A Blikk cikke szerint a 2022. januárjában 51 éves korában a koronavírus-fertőzés következményei miatt elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai bajnok özvegye, Csollány Judit két kamasz lányt nevel egyedül férje halála óta. A megemelkedett kamatok, az infláció és az elszabaduló energiaárak miatt viszont nem tudja fizetni a soproni házuk magas lakáshitelét. 

Elárverezhetik Csollány Szilveszter házát, az özvegy Orbán Viktortól is segítséget kért

Csollány Szilveszter búcsúztatása a Farkasréti temetőben 2022. január 9-én. Az olimpiai bajnok tornász ötvenegy éves korában, január 24-én hunyt el.

Fotó, címlapkép: MTI/Illyés Tibor

A cikk szerint Csollány Judit a Magyar Tornaszövetségtől és magától Orbán Viktor minsizterelnöktől is segítséget kért levélben, hogy ne árverezzék el a házukat. 

A Blikknek Magyar Zoltán, a tornaszövetség elnöke nyilatkozott, aki azt mondta, amíg Csollány Szilveszter élt, addig a család rendesen fizette a ház törlesztőrészleteit, ezt méga halála után is tudták egy darabig folytatni. Ugyanakkor a sportvezető azt is hozzátette, hogy bár átérzik az özvegy gondját, a tornaszövetség nem tud segíteni, mert 

a torna nem tartozik a kiemelt állami támogatású sportágak közé, és a szponzorok sem tolonganak nálunk.

A szövetség pénz híján úgy próbál segíteni Csollány Szilveszter családjának, hogy a sportért felelős államtitkárhoz, Schmidt Ádámhoz továbbították levélben a segítségkérést. 

Forrás: blikk.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Így hagyja a fidesz-kdnp rendszere útszélén azokat, akik már nem számítanak nekik!!! Velejéig romlott a rendszer!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fenyöfa58
76 milliós lakás !!500 ezer forintos özvegyi nyugdij !!! mi a faszt akar még ? ? DOLGOZNI nem kéne ??, baszd+ !!
magyar1
@szegfue: Valóban, ha félmilliós olimpikoni járadékból nem tudja fizetni a házat az özvegy akkor adja el, vegyen kisebbet.
De emlékszem már problémák voltak a Csollánnyal mikor még élt, elment mosogatni valahová vagy mi... pontosan nem emlékszem.
De az özvegy vegyen le a luxusból.
Fenyöfa58
@Maccska: Austria tárt karokkal várja a rongyrázó ,meg özvegyült madjar olimpiai bajnokokat 8-10 euros orabérért takaritói munka körbe !!!
szegfue
@magyar1: Én ugy emlékszem, hogy a magyar sportban nem volt szükség a tudására, ezért próbált meg külföldön dolgozni... különben nem tudott volna megélni. Azt azért nem állitom, hogy az özvegye luxusban él, mert semmit sem tudok a körülményeiről. Valahol olvastam, hogy kb. 70 milliós hitele van... csak ugy elvileg: milyen keresetre adott a bank ekkora hitelt? Gyakorlatilag a lakáshitel egy olyan csapda, amit csak akkor vesznek észre az emberek, amikor már bajban vannak.:(
magyar1
@szegfue: Mondjuk a szemét bankok is a halálba kergetik az embereket, a kamataik olyan embertelen szintű emelésével, hogy azt csodálom van még aki hitelt vesz fel tőlük.
Egy kint dolgozó ismerős No-ban vett autót hitele valami 3 % körül amit nem emelnek az egekbe.
Ezt csak a magyarokkal merik megtenni mert a kormány megengedi nekik.
Lepényleső
Tragédia. ... nem lett beoltva,- az volt ő választása,- annak pedig sajnos ez is lehetett hozama?
(Hány és hány tíz vagy akár százezer is van hasonló szaruban,- aki tudatosan nem is tehet róla?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.