Megnövekedtek a törlesztőrészletek.

A Blikk cikke szerint a 2022. januárjában 51 éves korában a koronavírus-fertőzés következményei miatt elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai bajnok özvegye, Csollány Judit két kamasz lányt nevel egyedül férje halála óta. A megemelkedett kamatok, az infláció és az elszabaduló energiaárak miatt viszont nem tudja fizetni a soproni házuk magas lakáshitelét. 

Elárverezhetik Csollány Szilveszter házát, az özvegy Orbán Viktortól is segítséget kért

Csollány Szilveszter búcsúztatása a Farkasréti temetőben 2022. január 9-én. Az olimpiai bajnok tornász ötvenegy éves korában, január 24-én hunyt el.

Fotó, címlapkép: MTI/Illyés Tibor

A cikk szerint Csollány Judit a Magyar Tornaszövetségtől és magától Orbán Viktor minsizterelnöktől is segítséget kért levélben, hogy ne árverezzék el a házukat. 

A Blikknek Magyar Zoltán, a tornaszövetség elnöke nyilatkozott, aki azt mondta, amíg Csollány Szilveszter élt, addig a család rendesen fizette a ház törlesztőrészleteit, ezt méga halála után is tudták egy darabig folytatni. Ugyanakkor a sportvezető azt is hozzátette, hogy bár átérzik az özvegy gondját, a tornaszövetség nem tud segíteni, mert 

a torna nem tartozik a kiemelt állami támogatású sportágak közé, és a szponzorok sem tolonganak nálunk.

A szövetség pénz híján úgy próbál segíteni Csollány Szilveszter családjának, hogy a sportért felelős államtitkárhoz, Schmidt Ádámhoz továbbították levélben a segítségkérést. 

Forrás: blikk.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Így hagyja a fidesz-kdnp rendszere útszélén azokat, akik már nem számítanak nekik!!! Velejéig romlott a rendszer!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Fenyöfa58
Baszd +!!! Kevés a családi potlék ?? meg a hatalmas ADÓ KEDVEZ MÉNY !? fordulj bizalommal a SHADL GYURIHOZ !!! Ő MAJD MEGOLDJA !!!
Jozefina
Így hagyja a fidesz-kdnp rendszere útszélén azokat, akik már nem számítanak nekik!!! Velejéig romlott a rendszer!!!
Baker
Csollány Szilveszternek nincsen háza! Meghalt. Halott embernek nincsen tulajdona.
vacsi
@Jozefina: Normális vagy?! Miért maradnának "az út szélén"?! A cikkből nem derül ki, mekkora a házuk, amiben hárman laknak - mekkora rajta a hitel - mit dolgozik az özvegy, mennyi a fizetése, mennyi a családi pótlék, és mennyi a rezsi. Esetleg eladhatnák? Szóval, ebben a formában szimpla tarhálásnak tűnik az egész...
Pálinkás Pál
no ácsi...azt miért is kéne őt kiemelten kezelni...? szerény véleményem szerint nagy marha aki magyarországon hitelt vesz fel..jogbiztonság nulla...minden kockázat az adósé...
szegfue
Csollány Szilveszter 1x olimpiai bajnok volt és már elmult 50 éves, 10 éven tuli házasok voltak, tehát az özvegyét is megilleti az olimpikonok járadéka, ami a 2021. évi átlagbér összege, azaz 492.800 Ft. Ezt gyermekei nagykoruságáig kaphatja. Szerintem még pár évig járna a hátrahagyott családjának...
A másik dolog: nagyon emlékeztet engem arra, amikor az időseket -- akik már nem hoznak hasznot -- magukra hagyják... Csollányt is "elfelejtettük", már nem játszott szerepet a magyar sportéletben, nem volt szükségünk rá...
Szóval nekem elég vegyesek az érzéseim... sajnálom őt is és a családját, u.akkor az is tény: vannak sokkal nehezebb helyzetben lévő családok, akik nem tudják fizetni a lakáshitelüket és rajtuk sem segit senki.
Fenyöfa58
76 milliós lakás !!500 ezer forintos özvegyi nyugdij !!! mi a faszt akar még ? ? DOLGOZNI nem kéne ??, baszd+ !!
magyar1
@szegfue: Valóban, ha félmilliós olimpikoni járadékból nem tudja fizetni a házat az özvegy akkor adja el, vegyen kisebbet.
De emlékszem már problémák voltak a Csollánnyal mikor még élt, elment mosogatni valahová vagy mi... pontosan nem emlékszem.
De az özvegy vegyen le a luxusból.
Fenyöfa58
@Maccska: Austria tárt karokkal várja a rongyrázó ,meg özvegyült madjar olimpiai bajnokokat 8-10 euros orabérért takaritói munka körbe !!!
szegfue
@magyar1: Én ugy emlékszem, hogy a magyar sportban nem volt szükség a tudására, ezért próbált meg külföldön dolgozni... különben nem tudott volna megélni. Azt azért nem állitom, hogy az özvegye luxusban él, mert semmit sem tudok a körülményeiről. Valahol olvastam, hogy kb. 70 milliós hitele van... csak ugy elvileg: milyen keresetre adott a bank ekkora hitelt? Gyakorlatilag a lakáshitel egy olyan csapda, amit csak akkor vesznek észre az emberek, amikor már bajban vannak.:(
magyar1
@szegfue: Mondjuk a szemét bankok is a halálba kergetik az embereket, a kamataik olyan embertelen szintű emelésével, hogy azt csodálom van még aki hitelt vesz fel tőlük.
Egy kint dolgozó ismerős No-ban vett autót hitele valami 3 % körül amit nem emelnek az egekbe.
Ezt csak a magyarokkal merik megtenni mert a kormány megengedi nekik.
Lepényleső
Tragédia. ... nem lett beoltva,- az volt ő választása,- annak pedig sajnos ez is lehetett hozama?
(Hány és hány tíz vagy akár százezer is van hasonló szaruban,- aki tudatosan nem is tehet róla?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.