Az igazságügyi miniszter által benyújtott módosítás az ellenzéki pártok szerint a diktatúra irányába löki el Izraelt. 

Sok ezren tüntettek Tel-Avivban az izraeli jogrend megváltoztatásának terve ellen szombat este – jelentette a Haarec című újság hírportálja az MTI híre szerint.

Több ezren tüntettek Netanjahu ellen Tel-Avivban, Orbán képe is előkerült – fotó

Izraeliek tüntetnek a Benjámin Netanjahu miniszterelnök vezette új izraeli jobboldali kormány ellen 2023. január 7-én Tel-Avivban.

Fotó, címlapkép: Jack Guez/AFP

A Habima, az Izraeli Nemzeti Színház előtti téren, Tel-Aviv központjában sok ezren gyűltek össze szombat este, hogy tiltakozzanak az igazságszolgáltatási rendszer megváltoztatásának szerda este, Jarív Levin igazságügy miniszter által bejelentett terve ellen.

A tüntető menet a színháztól a tel-avivi művészeti múzeum elé vonult, ahol beszédet mondott a bíróságok és az ügyészség erejét csökkentő változtatások ellen többek között Avi Chimi, az ügyvédi kamara elnöke, Ajman Ode, az arab Közös Lista pártszövetség vezetője, és Naama Lazimi, a szociáldemokrata Munkapárt parlamenti képviselője.

"Azt üzenem Jarív Levinnek és barátainak, hogy nem engedjük, hogy diktatúrává változtasson bennünket. A reform, melyről beszél, a demokrácia lerombolását, az emberi jogoknak, a bíróság függetlenségének és önöknek, a polgároknak a megsértését jelenti" – mondta Chimi.

A demonstrációt számos izraeli civil szervezet rendezte, köztük békeszervezetek, valamint a Benjamin Netanjahu miniszterelnök távozását követelő aktivisták, többek közt a Fekete Zászlós mozgalomból és a Crime Minister nevű szervezet soraiból.

"Néhány nappal azután, hogy Netanjahu Levinen keresztül puccsot hirdetett, visszatérünk az utcára. Csak egy dolog állíthatja meg a puccsot: a polgárok az utcán, akik világossá teszik, hogy nem hagyják, hogy Izrael messiási diktatúrává változzon" – közölte a lappal a Fekete Zászlós mozgalom.

A tüntetők egy része a beszédek után rövid időre lezárta Izrael legforgalmasabb főútját, az Ajalon autópályát, majd egy csoport a Likud párt egyik politikusának, Amír Ohanának, a kneszet házelnökének tel-avivi háza elé vonult demonstrálni.

Jarív Levin igazságügyi miniszter szerda esti sajtótájékoztatóján jelentette be az új Netanjahu-kormány terveit az izraeli jogrend módosítására, melynek célja az igazságszolgáltatási rendszer gyengítése és az alkotmánybíróságként is működő legfelsőbb bíróság jogköreinek csökkentése.

Forrás: mti.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Netanjahunak nem lesz olyan könnyű dolga letarolni az igazságszolgáltatást, mint Orbánnak!!!
@human: igaz!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Orbán képe is előkerült!!??
Mint zsidótemplomban az utálatos kép!!
Nem kell ennek különös jelentőséget tulajdonítani...
Ez olyan epizód...
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Netanjahu ellen tüntettek? Mázli, hogy ő se Böszmetípus, mert akkor lövetne!
Németh István
Tévedés ne essék A tetves kapzsi zsidók a soros, meg a rocsild félék a szabadkömüvesékkel nem nyugszanak sehol sem! Ahol csak leher szennyezika polgárokat és természetesen a nagyon buta és hülye zsidókat! mert azok is vannak! Ha valaki nem tudná a hitler is a zsidók eszköze volt, a zsidó árja önmaga kívánta a plepszet írtani - a gettók által nagyrészt sikerült is! Aztán pontaz árja hőbörgött a gettók végett amikor a fasszopó hitler elvesztette a háborút! Aztán most dumáljatok amit akartok!
Nos ezen Új esztendőben is adjunk magunkra!! >>@jáger laszló: mondjuk a te képed jobban megfelel az utálatos kép fogalmának @Jozefina: @Yoda69: @simmering73: @Maccska, stb. addig örüljetek amíg Az ORBÁN VIKTOR a nagy hazafi a mi vezérünk és bizonyítottan csodát művelt az ország népével! >> nem a málenkij robotra, szocskáért dolgoztatva keresi a kenyérre valót a nemzet polgára, hanem ÉL!! Ezta ti hugy-agyatok nem képes felfogni!
a lényeg az usa-nátó takarodjon haza, az Eu, vezetése húzzon a francba! Szlogenról el ne feledkezzetek!!!
Németh István
@m73: Barom faszkám! Figyelj > lenin, sztalin, rákosi, hitler szeme vaóban zokogástól könnyes, snem győzik a seggüketa kondérhoz verni bánatukban hogy az olyan hülyéket mint te is életben hagytak! Te nyilván valami nagyonhülye zsidó lehetsz, hogy még a gettóból is kihagytak, mert rájöttek, hogy annyira fertőző hülye köcsög vagy, hogy hasznára lehetsz az aljas haverjaid rabló, nemzetpusztító és gyilkoló szándékainak! De ne félj jön igazság!!
Az usa-nató etakarodik haza, az Eu vezetés elhúz a francba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.