Péntektől életbe is lép az új szabályozás, ami ráadásul visszamenőleg is alkalmazható.

Az Orbán-kormány belerúg a földön fekvő pedagógusokba: rendeletet hoztak, hogy könnyebb legyen az elbocsátásukPSZ/Facebook

A kormány egy csütörtök este megjelent módosítással teljesen átírja a tanárok elbocsátásának szabályait. A Magyar Közlönyben kiadott kormányrendelet „a köznevelési intézmények működését érintő egyes veszélyhelyzeti szabályokról” szól – írja az index.hu.

Azaz: az orosz–ukrán konfliktusra hivatkozva szabályozzák az iskolában dolgozó közalkalmazottak elbocsátását, egyúttal megkönnyíti, hogy rendkívüli felmentéssel vagy azonnali hatályú felmondással kirúgják a polgári engedetlenségben részt vevő pedagógusokat.

A munkáltatónak ezentúl nem 15 napja lesz kirúgni a szerinte kötelezettségét szándékosan vagy jelentős mértékben megszegő pedagógust, hanem az adott tanév augusztus 1. napjáig bármikor gyakorolhatja a rendkívüli felmentés jogát. Azaz: nem kell rögtön elbocsátani a pedagógust, elég azt megtenni (bármikor) a tanév végéig.

A rendelet péntektől lép életbe, ám visszamenőleg is alkalmazható.

„Ha a rendkívüli felmentés vagy azonnali hatályú felmondás okáról a munkáltató e rendelet hatálybalépését megelőzően szerzett tudomást, de a tudomásszerzéstől számított tizenöt nap még nem telt el és a munkáltató a rendkívüli felmentés vagy azonnali hatályú felmondás jogát még nem gyakorolta” – írja a Magyar Közlöny.

Forrás: index.hu

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Emberek ! Mostanában kellene felmondani, tömegesen ! Amíg nem hoznak egy olyan háborús rendeletet, hogy volt tanárt alkalmazni hazaárulás ! Nem érzitek, hogy az életetekre tör ez a rendszer ? Majd a pintér megoldja, ne csináljatok ebből lelkiismereti kérdést ! A kormány már régen nem csinál ilyent semmiből sem !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szegfue
@ómió: Nem igazán a "random" közbeszólást hiányolom, inkább azt miért nem kéred meg, mint szimpatizáns társadat: lehet véleményt irni, csak egy kicsit kulturáltabban. Attól, hogy teljesen eltér a véleményünk még lehet tisztelni mindenkiben az embert... nem gondolod?
szegfue
@Németh István: 11:45 És? Esetleg valami uj?
Németh István
@szegfue: neked a régit az igazi retrót ajánlom, barátilag!@Toller Béla: te kispöcs pondrócska a te életed egy nagy szarocska, nyugodj békében a trágya habokba!@m73: na figyelj csak, ha látom, jól látom te; hazafi vagy a javából a bugris nemzedékből származol -ezen hazafiságodat fitoktathatod a dobrev-gyurcsány biztos fog utalni neked az arra feléd guruló dolcsiból! Látom megdolgozol érte! A gebe lenge szerve díjra fel vagy tejesztve - már gyakorolhatod a szopikálást!
De azért ne feledd >> az usa-nató takarodjon Európából, az Eu korrupt, háborús bűnös vezetése a sittkóra!
Nyírfa
@szegfue: 11.56

A becsületes ember szereti feltételezni, hogy az őt körülvevőek is azok, többnyire. :)
ómió
@m73:Te jössz ocsmánykodással, nagyköcsög, amikor minden második "kommented" kurvaanyáz!? Vagy nálatok a fizetett bolsi makogótérben ez a "normál dialektus"? Amikor meg "amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten" választ kapsz, akkor még te mutogatsz!? Ha nem elégít ki téged, ha az itt "honos" efftársaidat leszoptad, akkor ne prolitempózz - még, ha az vagy is - hanem vegyél be egy nyugtatót!
ómió
@szegfue: Te a "random" közbeszólást nem hiányoltad, hanem gyakoroltad! A "megkérésről" meg, visszakérdeznék: te miért nem kéred meg@m73: bolsi szimpatizáns fajgörény efftársadat az emberi viselkedésre?! És itt elég csak a tegnapi (12:10) "kommentjére" (közvetlen a tiédet követően!) utalnom, amiből kiderül, hogy nemcsak a saját tetvesbolsi efftársai felismerésére képtelen, de még a bárcáskurva anyját is rám hazudná! És máris nekiállhatsz benne keresgélni "az embert" - kiváncsi vagyok, meddig tart megtalálnod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.