Péntektől életbe is lép az új szabályozás, ami ráadásul visszamenőleg is alkalmazható.

Az Orbán-kormány belerúg a földön fekvő pedagógusokba: rendeletet hoztak, hogy könnyebb legyen az elbocsátásukPSZ/Facebook

A kormány egy csütörtök este megjelent módosítással teljesen átírja a tanárok elbocsátásának szabályait. A Magyar Közlönyben kiadott kormányrendelet „a köznevelési intézmények működését érintő egyes veszélyhelyzeti szabályokról” szól – írja az index.hu.

Azaz: az orosz–ukrán konfliktusra hivatkozva szabályozzák az iskolában dolgozó közalkalmazottak elbocsátását, egyúttal megkönnyíti, hogy rendkívüli felmentéssel vagy azonnali hatályú felmondással kirúgják a polgári engedetlenségben részt vevő pedagógusokat.

A munkáltatónak ezentúl nem 15 napja lesz kirúgni a szerinte kötelezettségét szándékosan vagy jelentős mértékben megszegő pedagógust, hanem az adott tanév augusztus 1. napjáig bármikor gyakorolhatja a rendkívüli felmentés jogát. Azaz: nem kell rögtön elbocsátani a pedagógust, elég azt megtenni (bármikor) a tanév végéig.

A rendelet péntektől lép életbe, ám visszamenőleg is alkalmazható.

„Ha a rendkívüli felmentés vagy azonnali hatályú felmondás okáról a munkáltató e rendelet hatálybalépését megelőzően szerzett tudomást, de a tudomásszerzéstől számított tizenöt nap még nem telt el és a munkáltató a rendkívüli felmentés vagy azonnali hatályú felmondás jogát még nem gyakorolta” – írja a Magyar Közlöny.

Forrás: index.hu

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Emberek ! Mostanában kellene felmondani, tömegesen ! Amíg nem hoznak egy olyan háborús rendeletet, hogy volt tanárt alkalmazni hazaárulás ! Nem érzitek, hogy az életetekre tör ez a rendszer ? Majd a pintér megoldja, ne csináljatok ebből lelkiismereti kérdést ! A kormány már régen nem csinál ilyent semmiből sem !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sunoge
Na ezek az igazi tetvek, élükön a puhos jellemtelen kisebbségivel.
kereső
Mi a lóf@x köze van a pedagógusok jgállásának, egy munkaügyi rendelkezésnek az orosz-ukrán "konfliktushoz, amely "nem háború"???, Tényleg ennyire hülyének vagyunk nézve, hogy ezzel indokolnak egy aljas rendelkezést??
Nessy
@kereső: Tényleg! Arra senki nem gondol, hogy ami ma a pedagógusokat érinti, holnap másokra is kiterjeszthető! Azért Gulyás Gergely, esetleg Rétvári elmesélhetné, hogy mi köze az "orosz - ukrán nem háborúnak" a munkaügyi szabályokhoz??? Érdekes lenne a magyarázat!
szegfue
Na, most kellene igazán összefogni a pedagógusoknak, szülőknek, gyerekeknek és egy "bazi nagy", az egész országra kiterjedő polgári engedetlenséget mutatni. Ha mindenkinek azonnali hatállyal felmondanak, akkor ki fog tanitani?!
Toller Béla
@Shikari: Benneteket kellene már valagba rúgni édesapám, nem itt hallgatni a bromságaitokat. Gonosz farkak vagytok, semmi több, a tehetség messze elkerült benneteket ! Loptok, hazudtok, provokáltok...minek vagytok ?
szinész
@Shikari: Nemértek egyet Önnel. A következő tanévben nem lenne elegendő tanár, dettó ugyanaz a helyzet, mint az egészségügyben.
Toller Béla
Emberek ! Mostanában kellene felmondani, tömegesen ! Amíg nem hoznak egy olyan háborús rendeletet, hogy volt tanárt alkalmazni hazaárulás ! Nem érzitek, hogy az életetekre tör ez a rendszer ? Majd a pintér megoldja, ne csináljatok ebből lelkiismereti kérdést ! A kormány már régen nem csinál ilyent semmiből sem !
Ftomi
ANYA KEZDŐDIK!

A tehetségtelen aljas kormány és a seggnyalóik lebontják az értelem falait!

Na, tanárok most kell felállni tömegesen aztán mehetnek tanitani az itt trolkodó FIDESZ-KDMP-s agymenők!
Lehet, hogy ez a cél?!
ómió
Végre, nem kell annyit "cicózni" a sok felforgató bolsival!
Nessy
Nyugalom! Ha Tompika egyetemi oktató lehet, akkor Kolompár Zsiga közmunkás is lehet bármilyen szaktanár középiskolában! Lényeg a hittan és a testnevelés!
Azért pártunk és kormányunk egyes tagjainál nem a "szellem napvilága ragyogott be az ablakán"! A Karmelitában és a Parlamentben ki is szűrik az ablakok!
szegfue
@Shikari:10:21 "... honnan veszitek a bátorságot..." mondatodon tényleg csak röhögni lehet:)) Ugy csinálsz ezzel a "magyarkodásoddal", mintha ez egy külön emberfajta lenne, pedig aki M.o-n él magyar a személyi igazolványa, a lakcim kártyája, tehát magyar! A többi meg csak lózunk, hiába irod le majdnem minden cikknél:((
jáger laszló
Tanárok!!
Jobb félni,mint +ijedni üzeni a kormány
Pintér doktor nem lacafacázik!!
Akármikor kirúgható a tanár az iskolából ,ha sokat okoskodik, esetleg vét a szabályok LN!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Pálinkás Pál
@Shikari: ti többség..?...koszos román cigány...közeledik a bukásotok...
justhpeter
@Shikari: Ugye nem leszel meglepődve, ha valaki egyszer megtapos ? Mert hát az biztos, hogy rászolgáltál.
Nyírfa
@Philip Marlowe: "Kedves" kultúrfelelős a Disznóólból, @Nessy hölgy, túl a nyolcvanon, olyan magasan feletted, amely magasból csak szánakozni lehet ezeken a kétségbeesett köpködéseken.
Nem fájsz még magadnak? Dehogynem! Hiszen ezért gyalázkodsz.
Nyírfa
A cikkhez, pontosabban a rendeletre: a visszamenőleg, Orbán, rátok, fideszesekre is vonatkozik, egészen 1989-ig. Ne reménykedjetek, nem ússzátok meg! Sőt, elő fognak kerülni azok az iratok, amelyekkel marokra fogott a putyini állam, személyesen téged, Orbán.
A tanároknak és minden magyarnak: most kell úgy beinteni, satuba szorítani, hogy tehetetlenné váljon a hatalom.
Nyírfa
@Shikari: Egyszerű, a fizikai törvénye szerinti példával élek: ha felforr a leves, és nem veszed vissza alatta a hőmérsékletet, úgy zúg ki a fazékból , hogy elönt mindent.
A kormány már olyan régen és olyan hőfokon főzi a polgárait, hogy ennek a fizikai törvényszerűségnek a bekövezkezte elkerülhetetlen.
Jozefina
Ha a pedagógus társadalom valóban össze tudna fogni, a diákjaikkal karöltve általános sztrájkba kezdenének!!!??
balos
@Jozefina: Mindenkinek akit a csalárdbarát tömeggyilkos kurmány még életükben a padlóra "rugdosott"!Így télvíz idején bekéne "fagyasztani a hídakat és mindjárt lenne respektje a "kitaszítottaknak"!
namihami
Ez kell a narancsmagyarnak. Ez a ""Majd mi megmutatjuk!""-féle mentalitás. Hadd féljen tőle mindenki és majd ráver, ha mégis fel merné emelni a fejét. A helyi szolgabírókat már utasítani se kelljen, mert hiszen tudja, mit vár el tőle a Földesúr.
""A lányomnak mondom, de a menyem is értsen belőle!"" vagy ""Ma nekem, holnap neked!"". elvekre építi az orbáni ""rend"" alapjait. Hogy mindenki tudja, senki nem lehet, nem érezheti magát biztonságban
icegygenabro
Kecskebaszó román hogy meri magyarnak nevezni magát??
Ftomi
Akik így gondolkodnak mint Shikari "Tomira visszatérve, szerintem lesz olyan minőségi oktató, mint Parti Nagy Lajos írónak, vagy Kertész Imre Sorstalansága, amit magam felejthetőnek ítélek!" na miattuk tart itt az ország!

Halkan megjegyzem már a lenézett ROMÁNIA is beelőzött minket!

Itt meg megy a gyűlöletkeltés hazudozás a Kormány részéről, de hogy visszavennének a nagy arcból és elkezdnének a NÉP érdekében kormányozni azt felejtsük el!
Nyírfa
@Shikari: Azért éltem éppen ezzel az életszerű hasonlattal, mert láthatóvá tesz társadalmi folyamatokat is. A többség-kisebbség arányát illetően nem áll szándékomban vitába szállni, megtette számtalan fórumtárs, mindhiába. Azt megtanultam az életem során, hogy van, amikor már nem vitatkozunk, mert energia- és időpocsékolás.
Az ideális társadalomban, @Shikari: mindenki megtalálja a maga , tudása, tehetsége szerinti boldogulási lehetőséget. Mindenki.
Ennek a folyamatnak a garanciája a szülői háztól a megbízott vezetők intézkedéséig kellene tartania. De, sajnos, ez nem így van. Pontosabban : fejlett társadalmakban így működik, de a magyar nagyon elmaradott.
Ez az én véleményem.
Kapanyél
Nem is értem minek az a sok tanár! Elég, ha jövőnk nemzedéke azt tudja, hová kell az "X"-et tenni! Szavazó lapon FIDESZ, egyéb űrlapon a név mellé!
Aki Én
@Philip Marlowe: Te nagyon ostoba ember vagy, és ezért a tanárokat hibáztatod.
kakukkmadár
"Kényszertanítás". Na orbán ezt is kitalálta. Kedves tanárok, magyarra fordítom nektek: vagy gerincesek vagytok és akkor ki lesztek rúgva, vagy gerinctelen, alja, éhbérért dolgoztatott rabszolgák maradtok, legalábbis ezt gondolják rólatok odafennt a Várban! Nem zavar titeket, hogy a pesti szemetesek 3 nap alatt elérték mindazt, amit nektek 30 éve nem sikerül? Miért nem tanítjátok móresre a vén kommunista minisztereteket és a főnökét? Ezek az embernek látszó térbeli képződmények csak a totális munkabeszüntetésből értenek, diplomás embereknek 30 év kevés volt ennek a megértéséhez?
justhpeter
@Shikari: Ha csak a véleményedet írod le, akkor én sem gondolok semmi rosszra, maximum nem értek egyet vele. Ebben a témában már a szokásos "mi vagyunk a többség" véleményen túlléptél, olyan voltál mint a falusi bögre: aljas és nagyfülü.
Nyírfa
@Shikari: Mesélni gyerekeknek szoktam, beszélgetni felnőttekkel. Szellemileg felnőttekkel.
Épp az előbb írtam egy másik cikkhez, hogy, ha nincsen belátása saját magára, az őt körül vevő világra, akkor egy helyben topog az egyén, a közösség, a nép.
És azzal, aki egy helyben topog, mint te, nem állok meg, mert tudom, hogy csak vissza akar tartani, ne legyen egyedül, s hátha kap valami kis visszaigazolást, hogy bizony, igaza van akkor, ha lecövekel.
Álldogállj, ameddig csak jól esik, de közben ne azokra haragudj, akik elhúznak melletted!
sokanvagyunk
Szerintem meg a tanárok vannak többségben, néhány kelekótyával szemben.
verőce21
@Nyírfa: (12:36) "elhúznak melletted" ??? - mondja ezt egy múltbanragadt kádárnosztalgiás...! :)
verőce21
El kell bocsájtani szemrebbenés nélkül a zavarkeltő pedagógusokat!
Amelyik szakma nem tudja utcára vinni a tömegének ~20%-át, ott a többségnek megfelelő ami van...!
Nyírfa
@Shikari: 12.54

Van köztünk egy elég jelentős különbség. Én, az igazságom mellett nem zárom ki mások igazságát, mert mindenkinek joga van a saját igazságához, annak, mások kára nélküli megéléséhez. Ez a szabadság. Nem kell követned senkit, és elvárnod sem, hogy kövessenek. Ez a tisztelet, amely önmagaddal kezdődik, belőled indul ki, és visszatér hozzád.
Ha ezt megérted, szívesen beszélgetek.

Van egy nagyon jó mondás:
Nyírfa
@verőce21: 13.15

Nekem a szocializmus eszméje ellen semmi kifogásom nem volt, maga az eszme a leghaladóbbak egyike ma is. Hogy azt a fejlődési utat, amely általánosan elfogadottá tehette volna, nem tudta bejárni, az az emberi tudatfejlődés lassúságában kereshető. Ellenben óriási hatást gyakorolt a kapitalizmusra. Amit anno Kádár János szociális intézkedésekkel meghonosított, azt a nyugati társadalmak a saját képükre formálva átvették.
Tudod mi a legmegmosolyogtatóbb? Hogy Kádár volt a XX. sz. második felének az egyik legejlettebb embertípusa, legalábbis a hazánkban: olyan liberális politikát vitt volna, ha a SZU nem köti meg a kezét, hogy ma az ő neve szerepelne szidalomként a szátokon. Szegény Soros György trónfosztottként szomorkodhatna. :)
justhpeter
@Shikari: Ez a ti hazátok ? Mégis ti fogtok innen menekülni...
Edebácsi
Felcsút Géniusza szereti a sportot, de utálja a sportszerűséget.
szegfue
@Shikari: 10:45 "Ti felségetek, többségi magyarok" tényleg nem veszed észre, hogy röhejes vagy ezzel a "nemzeti identitásoddal"? Néha az az érzésem, hogy azért irod le szinte minden alkalommal, mert Magad sem hiszed el... Tulajdonképpen a nemzeti identitás azt jelenti: egy nemzet kollektivájához való tartozás érzése. Vagyis egy érzés, amit Te max. Magadról tudhatsz, de azt már nem, hogy én a nemzet kollektivájához tartozónak érzem magam vagy sem, hiszen azt csak én tudom! Vagyis Te milyen alapon, de irhatom ugy is: milyen jogon döntöd el a másik emberről? Attól, hogy kritizálom a jelenlegi kormányt, OV-t, illetve az intézkedéseiket, pont attól vagyok nemzeti identitásu, mert látom mi történik az országban, mivé lettek az itt élő emberek.
simmering73
@Shikari: Többség ti? Látom nem matematikát tanítasz, tanár úr.
Németh István
Ezekbe a mocskoba nem belerúgni kell, mert szaros lesz a cipellőnk, a kormányé is pláne! Ezeket bé kell szóratni valami munkagéppel a dögkútba, utánna a munkagépet két hétig vitriolba áztatni!
Aki még nem indúlt rothadásnak az igyeketten pótolni!
A lényeg >> az usa-nátó takarodjon Európából, a korrupt, háborús bűnüs Eu. vezetőket sittre!
Németh István
@Edebácsi: te valószínű, hogy önmagadat is útálod, mert ilyen átéléssel nem lehet az másként, te hülye mocsok a szüleidről és a gyerekeidtről nyilatkozz így - te vén szaros, neked csak az ön útálatod való!!
De ne feled> az usa-nató takarodjon Európából, a korrupt, háborús bűnös Eu. vezetés, vonuljon a sittre!
Németh István
@Toller Béla: @justhpeter: @simmering73: @szegfue: ezek mint a génmanipulált gender lények csak azért nem lettek személy szerint helyre téve általam, mert nagyon jól tisztában vannak a tudományos ténnyel, hogy mint elfajzottak nem tartoznak a normális emberek körébe! Így értelmetlen dolog önmagamat ismételni! --- persze ezt ők is tudják! Az @Edebácsi: azért kivétel mert ő őngyilokra készűl >> már megunta a maga baromságait és nem tudja elviselni, hogy a környezete útálja mint a marék szaros gilisztát!
De eggyet ő is tud> az usa-nató takarodjon Európából (a svédek már ezt intenzifikálják), az Eu vezetése, takarodjon a sittre mocskos korrupt állatok, háborús bűnösök!
nejlontacskó
Tehát, ha a tanár, a tűzoltó, a mentős, az egészégügyi dolgozó, emberi bért szeretne, amiből tisztességese megélhet, nemzetellenes hazaáruló.
Értem én, de akkor minek nevezzük a nyomorult politikusokat, akik egyre magasabb jövedelemre tesznek szert, mondván, az európai átlag, megilleti őket???
Nem lehetne egészen véletlenül megoldani, hogy ezek az emberek, ne tanítsák fideszesek gyerekeit, ne mentsenek kormánypárti szarháziakat, és ne oltsák azok lakástüzeit stb-stb???
Logogrif
@Németh István: Pistike megint csak egy sültparaszt!
verőce21
@Nyírfa: írod: "Kádár volt a XX. sz. második felének az egyik legejlettebb embertípusa" - és Te ehhez passzoltál na...! Mint igazi szocialista-humanista embertípus...! - Teréz Anyu...?

Nem tudjuk, Kádár milyen "liberális politikát" vitt volna, de abba Te már nem illettél volna bele...! Jobb így neked, csak a szépre emlékezel...! :)
verőce21
@m73: 14:10) Tégedet pedig pofán kell b@szni, hogy a fogaid elbocsájtsd, térj észhez hülyegyerek!
jáger laszló
Bebizonyosodott,hogy 1 rendőr/Pintér/ nem tudja +oldani sem az EÜ sem az oktatás problémáit parancsszóval!!!
Azért 1 kis szakmai hozzáértés nem árt soha sem!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
szegfue
@Németh István: 17:47 A kedves családodat "tedd helyre", világos!! Több szót, de leginkább levegőt sem érdemelsz...
szegfue
@Shikari: tegnap 17:52 Na látod! Én sem feltételezem Rólad, hogy "a nemzet része lennél"... szájjal baromira tultolod, de vajon a tetteidben is látszik ez?
Németh István
@Toller Béla: nagyon jól beszél MOST KELL KEMÉNYNEK LENNI > és rendbontó aljas anarchiát keltő tanárokat azok irányítóit a társadalomnak ki kell vetnie magából és az értelmi szarzőket államizgatás okán börtönbe küldeni! Az olyan barmok akik nem tudják felfogni a károkotás mértékét, a tényéről már nem is teszek említést azokat csak símán deresre kell fekteni és a valagukat rongyossá verni! ilyen a >> @szegfue: a vén kurva, a @m73: cella-számú gender spermahulladék!
Azért gondolom azzal egyetértenek, az egzaltált nagyon barom fasz fejük ellenére, hogy a főpolgármesterrel és minden területi önkormányzati vezetéssel szemben bizalmatlansági indítványt kell benyújrani a Fidesz-Kdmp frakcióknak!
Természetesen fenntartva >> az usa-nató takarodjon Európából és az Eu korrupt, háborús bűnös vezetése börtönbe!!! Kellemes hétvégét!
Németh István
Hej ha rávetődik a szemem a cikket bevezeő fotóra a hányinger kerülget!! Ezek tanítanak bármire? legfeljebb maszturbálni, vagy saját magukra élvezni azt lehet, de másra nem jók!
Persze egy ilyen főpolgármester és annak hátterét képező gyilkosok leszármazottainak hatására ezen csodálkozni nem lehet!
De azért csak igaz >> az usa-nató takarodjon Európából, az Eu.korrupt, háborús bűnös vezetése húzzon a börtönbe!
ómió
@m73: Amikor a bárcáskurva anyádat dugod, akkor óbégatsz ilyeneket!? Efftársi!
jáger laszló
Orbán nem felejti a focit!!
Annyira belerögzültek a sportmozdulatok,hogy néha akaratlanul rúgásra lendül a lába!!!Ez van habár nem szeretjük!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
szegfue
@Shikari: 8:11 Tényleg büszke vagy arra, hogy csak abból áll a nemzeti identitásod, hogy " Ott leszek, mikor a csürhét össze kell fogdosni az elszámoltatáshoz." ? Te ilyen voltál a 17 évi pedagógusi pályádon is? Egyszerüen nem akarom elhinni!:((
Nyírfa
@Németh István: Ha még nem történt meg, javaslom, hogy mind a magad, mind a szűkebb-tágabb közösséged érdekében sürgősen helyezzenek gyámság alá, de adekvát megoldás az lenne, ha zárt intézményben tengedhetnéd a mindennapjaid. Ott gondoskodnának rólad, kapnál enni, inni, mosnának rád, és nem maradna el a napi lórugásnyi nyugtatóadagod, amely nélkül, de akár azzal is, közveszélyesnek számítasz.
Amit akartam, elmondtam, a válasszal ne fáradj, elmebetgekkel nem dialogizálok.
szegfue
@ómió: 9:56 Komolyan gondolod, hogy @m73: -t ki kell "oktatnod"?! Mit szólsz @Németh István: "jegyzeteihez"?
szegfue
@Németh István: Nem süllyedek le a szintedre... ott már talajviz van...
paperboy
@szegfue: "Egyszerűen nem akarom elhinni!"

Nem is kell. Én is írok "furcsákat", pedig nem vagyok hazudós.
Nyírfa
@szegfue: 10.34

Kizárt dolognak tartom, hogy ez az ember valaha is a pedagóguspálya közelébe került. Messziről jött ember azt mond, amit akar. Annak nagyobb a valószínűsége, hogy bosszút forralva kívülről nézegette azt az iskolát, ahonnan a minősíthetetlen viselkedése miatt eltanácsolták. Csodálkoznék, ha meglenne a 8 általánosa.
Elfogadom, hogy rettenetes gyermekkora lehetett, hiszen szinte úgy kapaszkodik a "nemzetbe" mint a szopós csecsemő az édesanyja keblébe: valahová, egy elképzelt családba neki is tartoznia kell, csak ez a "család" nem valóságos, nem ölel magához, nem tálalja ki a vacsorát, és nem kérdezi meg, kisfiam, mit tanultatok ma az iskolában.
Olyan szeretetdeficittel, mint amilyennel ő is küzd, általában bűnözői élethelyzetbe navigálják magukat, erőszakcsoportokba tagozódnak, amelyektől védelmet remélnek, s közösen "erőt" mutathatnak fel.
De nem kellene, hogy így legyen! Ha a társadalmunknak lenne értő füle, szeme, és keze, amelyet kinyújtana a magányos gyermekeknek, akkor a többségük megtalálhatná, és megélhetné a saját értékeit.
Mindenkiért, minden elcseszett életért kár. Orbánból is lehetett volna egy normális fickó, ha...
szegfue
@Németh István: Esetleg még valami?
Vigyázz az egészségedre, mert a végén infarktust kapsz... bár az is igaz, hogy a "vezérfonalad" mindig u.az, nyilván már Neked is unalmas...
szegfue
@paperboy: 10:45 Azért a Te "furcsaságaid" inkább az adott pillanatban lévő érzelmeidet tükrözik, ami ugye néha-néha nem "földhöz ragadt" gondolatok, hanem a fantáziád. Tehát nem azonos a hazugsággal.
szegfue
@Shikari: 10:43 Rendben, mond el Te a gyerekeidnek...nyilván ők legalább szeretnek Téged olyannak, amilyen vagy és hátha ők még elhiszik... További szép napot.
ómió
@m73: A te kongó bolsifejed is kivetette magából a donor kutyaagyat, hogy a tetves efftársaid felismerésére is képtelen vagy, bolsiék főgyagyása!? Vagy leszopása előtt a lónak a faszát előbb a bárcáskurva anyádnak "előzékenykedted be"? Úgy a "zamatosabb" a mocsokbolsi pofádnak?
szegfue
@Nyírfa: 10:55 Magamból indultam ki: ha 1x azt mondja, hogy 17 évig tanár volt, akkor az ugy is van... Én egyáltalán nem tudom "hova tenni".
ómió
@szegfue: Őt kérdezd meg, miért kezd el ocsmánykodni másokkal! Vagy te a "diskurzus" kellős közepén "random" szoktál mások szövegeibe avatkozni?
szegfue
@m73: 11:49 Nekem csak az az érthetetlen, hogy @ómió-nak nem tünik fel @Németh István trágársága, pedig ő aztán még a fideszpárti kommentelőknek is beszól.
szegfue
@ómió: Nem igazán a "random" közbeszólást hiányolom, inkább azt miért nem kéred meg, mint szimpatizáns társadat: lehet véleményt irni, csak egy kicsit kulturáltabban. Attól, hogy teljesen eltér a véleményünk még lehet tisztelni mindenkiben az embert... nem gondolod?
szegfue
@Németh István: 11:45 És? Esetleg valami uj?
Németh István
@szegfue: neked a régit az igazi retrót ajánlom, barátilag!@Toller Béla: te kispöcs pondrócska a te életed egy nagy szarocska, nyugodj békében a trágya habokba!@m73: na figyelj csak, ha látom, jól látom te; hazafi vagy a javából a bugris nemzedékből származol -ezen hazafiságodat fitoktathatod a dobrev-gyurcsány biztos fog utalni neked az arra feléd guruló dolcsiból! Látom megdolgozol érte! A gebe lenge szerve díjra fel vagy tejesztve - már gyakorolhatod a szopikálást!
De azért ne feledd >> az usa-nató takarodjon Európából, az Eu korrupt, háborús bűnös vezetése a sittkóra!
Nyírfa
@szegfue: 11.56

A becsületes ember szereti feltételezni, hogy az őt körülvevőek is azok, többnyire. :)
ómió
@m73:Te jössz ocsmánykodással, nagyköcsög, amikor minden második "kommented" kurvaanyáz!? Vagy nálatok a fizetett bolsi makogótérben ez a "normál dialektus"? Amikor meg "amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten" választ kapsz, akkor még te mutogatsz!? Ha nem elégít ki téged, ha az itt "honos" efftársaidat leszoptad, akkor ne prolitempózz - még, ha az vagy is - hanem vegyél be egy nyugtatót!
ómió
@szegfue: Te a "random" közbeszólást nem hiányoltad, hanem gyakoroltad! A "megkérésről" meg, visszakérdeznék: te miért nem kéred meg@m73: bolsi szimpatizáns fajgörény efftársadat az emberi viselkedésre?! És itt elég csak a tegnapi (12:10) "kommentjére" (közvetlen a tiédet követően!) utalnom, amiből kiderül, hogy nemcsak a saját tetvesbolsi efftársai felismerésére képtelen, de még a bárcáskurva anyját is rám hazudná! És máris nekiállhatsz benne keresgélni "az embert" - kiváncsi vagyok, meddig tart megtalálnod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.