A leggazdagabb magyaroknak is komoly állami pénzeket kell vissza fizetniük, hiszen az Orbán-kormány ideiglenesen felfüggesztett bizonyos beruházásokat a háború miatt kialakult energiaválság következtében – számolt be róla az Index.

Akkora pofont kapott Orbánéktól Mészáros Lőrinc, hogy Csányi Sándornak és Garancsi Istvánnak is jutott belőle

Összességében 41 beruházásra vonatkozik, ezek között van kisebb panziófejlesztés, de több nagy szállodaberuházás is mondta el Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.

Közel 73 milliárd forintnyi forrásmegvonással sújtják a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-t, ami több komoly befektetőt is érint.

A magyar kormány már 2022 ősszén döntött arról, hogy újratervez vagy szükség esetén ideiglenesen felfüggeszt bizonyos beruházásokat a háború miatt kialakult energiaválság következtében. 

A Kisfaludy program révén megvalósuló projektek finanszírozásához az állami támogatás mellett az önerő egy részének biztosításához a pályázók felhasználhatják az MFB kedvezményes kamatozású hiteltermékét, amelyet ehhez a programhoz fejlesztettek ki.

A kormány tavaly ősszel döntött arról, hogy újratervez vagy szükség esetén ideiglenesen felfüggeszt bizonyos beruházásokat. A vezérelv azt volt, hogy torzó nem maradhat az országban, ezért a már elindult beruházásokat be kell fejezni. A döntést követően ennek megfelelően vizsgáltuk felül, hogy melyek azok a turisztikai fejlesztések, amelyek a Kisfaludy program keretében támogatásban részesültek, de még nem indultak el.

- mondta el az Index megkeresésére Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.

Összességében 41 beruházást érint a döntés, ezek között van kisebb panziófejlesztés, de több nagy szállodaberuházás is.

Az MTÜ táblázatából kiderül, hogy a forráselvonás érinti többek között Mészáros Lőrinc, Csányi Sándor és Garancsi István érdekeltségét is.

Forrás: Index

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Jesszus, hát mit mond majd Andika?

- Te Lőri, hát te már nem is vagy olyan okos mint egy cukorhegy, csak mint egy cukorfalat :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nanya
@Peller Anikó: Ha ez így megy,lölőnek nem lesz muff ! Mehet a határba a kecskékhez.
r2d2
@Nanya: Dehogynem! Vesz fel hitelt a 3 saját bankjából 1%-os kamatra!
Aki Én
@ómió: Sehol nincs akkora válság mint nálunk, mitől lenne az brüsszeli, te idióta csicska? Most ezt kell hazudnotok, te buta suttyó?
ómió
@Aki Én: Mekkora nálunk a válság, bolsiék fajkreténje!? Mekkorának "píszí" hazudnotok? Olyan "óriási", hogy EU-n belül idén jóformán csak nálunk várnak némi GDP növekedést? Vagy "csak" akkora, amekkorát a tetvesbolsi brüsszeli efftársaid "kiszankcionáltak" nekünk? Netán már a "szakcióscsomagjaitok" készítését is a "Zorbánra" kell hazudnotok?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.