A két vonat egymástól 150 méterre állt meg, mert mindkét mozdonyvezető észlelte a másik szerelvényt.

A Mávinform a Facebook-oldalán tette közzé még kedden késő este, hogy Tápiógyörgye állomásnál két vonat szembehaladt egymással, és körülbelül 150 méterre állt meg egymástól a két szerelvény. 

Tápiógyörgyén két vonat ment szembe egymással, még most is késések vannak a vonalon

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A többszörösen frissített bejegyzés szerint a következő történt: 

"A Keleti pályaudvarról Békéscsabára tartó Békés InterCity (7408) Tápiógyörgye állomásról szabályosan elindult, a biztosítóberendezés hibája miatt 15 km/órás sebességgel közlekedett 22:08-kor. Ugyanekkor a Szolnokról a Keleti pályaudvarra közlekedő S60-as (3341) személyvonat Tápiógyörgyére egy továbbhaladást tiltó jelzést adó jelző mellett szabálytalanul elhaladt az állomás felé. A két vonat megállt egymástól körülbelül 150 méterre, mert a mozdonyvezetők észlelték a másik vonat közlekedését. Az utasok biztonságban voltak, veszélyhelyzet nem alakult ki."

A közlemény szerint a helyszínelés miatt Tápiógyörgye és Újszász állomások között leállították a vonatközlekedést, az érintett két járat utasait pótlóbuszokkal vitték tovább. 

A vonalon a haváriahelyzet miatt késések alakultak ki, melyek még szerda reggel is tartottak, ugyanis a biztosítóberendezés hibáját sem sikerült elhárítani.

Emiatt szerda kora reggel a Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalon 15-30, de esetenként 30-40 perces késéssel közlekednek a vonatok. 

A Mávinform közlése szerint várhatóan délelőttig, vagy délig fog tartani a biztosítóberendezés helyreállítása.

A torlódások és késések csökkentése érdekében 

- a Szolnokról 5:03-kor a Keleti pályaudvarra elindult G60-as vonat (3369) Nagykátától S60-as vonatként (3679) közlekedik, annak állomásain és megállóhelyein is megáll;

- Szolnok és a Keleti pályaudvar között kerülő útirányon, Cegléd felé közlekedik a Dacia gyorsvonat (346), a Hortobágy EuroCity (140) és az Ister InterCity (472);

- A Keleti pályaudvar és Szolnok között kerülő útirányon, Cegléd felé közlekedik a Keleti pályaudvarról 6:10-kor Békéscsabára induló Békés InterCity (7400).

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Úgy néz ki, ma igazgató leváltós nap van. Még estére esetleg egy miniszterelnök beleférne, sokak örömére. Nem is tudom, kire hasonlít? Budai várkapitány és főispán: Utáltam a dagadt tábornokokat, de mára megszerettem őket. Ebben az a legszarabb, hogy f@szmindegy, melyik fej helyére milyen másik fej kerül. A bonsaiduce takarít. Vagy inkább helyet csinál a kegyenceinek, rakosgatja a bábukat a sakktáblán. Korán kezdődött a tavaszi nagytakarítás. Paks, MÁV-Start. "Az, hogy mi volt a vezetőcsere oka, a közlemény nem részletezte." Lacikának megszűnt a zsíros állása, part szélén meg senkit sem hagynak, úgyhogy kellett valamit találni neki gyorsan. Azok a dolgozók, akik az érdemi munkát végzik (sofőr, karbantartó, szerelő) átmennek a konkurenciához még az összeomlás előtt. Csak a semmire sem jó mancikák, alkoholista Józsik, meg a menedzsment marad a süllyedő bárkán.
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fvasarnap.hu%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F07%2FD__VG20180614017.jpg&key=ziFq2MzpAI4n1xXwW5HVJw&w=800&h=738
Most valami járvány lehet náluk, pl. Palkovics, no meg a Paks vezetője is repült. A fülkeforradalom kamaszkorba lépett: fölfalja gyermekeit, majd bármit, amit a hűtőben talál. Kifizetőhely, nem bonyolult ez. Javaslom, hogy a korábbi Vezér ünnepi búcsúzásakor Demjén Rózsi élőben adja elő a "Hogyha elindul a vonat..." slágerét, utána konyakba fojthatja bánatát, ha emlékszik még rá, hogy lépett a színpadra.
jesz
gyere fiatal, hív a vasút, vár a máv..
Sámannus
Brüsszel a hibás és a szankciók. Azé köll a kínai vasút, hogy a magyar szarrá rohadjon!
namihami
Nem történt semmi. Csupàn két mávos amerikai párbajt játszott. James Dean némileg inspirálta őket. Vagy két váltókezelő.
Lepényleső
"Hív a vasút,vár a MÁV!" - ha életedet meguntad már? (Precíz koordináció,- mint a kormány koalíció?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.