A két vonat egymástól 150 méterre állt meg, mert mindkét mozdonyvezető észlelte a másik szerelvényt.

A Mávinform a Facebook-oldalán tette közzé még kedden késő este, hogy Tápiógyörgye állomásnál két vonat szembehaladt egymással, és körülbelül 150 méterre állt meg egymástól a két szerelvény. 

Tápiógyörgyén két vonat ment szembe egymással, még most is késések vannak a vonalon

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A többszörösen frissített bejegyzés szerint a következő történt: 

"A Keleti pályaudvarról Békéscsabára tartó Békés InterCity (7408) Tápiógyörgye állomásról szabályosan elindult, a biztosítóberendezés hibája miatt 15 km/órás sebességgel közlekedett 22:08-kor. Ugyanekkor a Szolnokról a Keleti pályaudvarra közlekedő S60-as (3341) személyvonat Tápiógyörgyére egy továbbhaladást tiltó jelzést adó jelző mellett szabálytalanul elhaladt az állomás felé. A két vonat megállt egymástól körülbelül 150 méterre, mert a mozdonyvezetők észlelték a másik vonat közlekedését. Az utasok biztonságban voltak, veszélyhelyzet nem alakult ki."

A közlemény szerint a helyszínelés miatt Tápiógyörgye és Újszász állomások között leállították a vonatközlekedést, az érintett két járat utasait pótlóbuszokkal vitték tovább. 

A vonalon a haváriahelyzet miatt késések alakultak ki, melyek még szerda reggel is tartottak, ugyanis a biztosítóberendezés hibáját sem sikerült elhárítani.

Emiatt szerda kora reggel a Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalon 15-30, de esetenként 30-40 perces késéssel közlekednek a vonatok. 

A Mávinform közlése szerint várhatóan délelőttig, vagy délig fog tartani a biztosítóberendezés helyreállítása.

A torlódások és késések csökkentése érdekében 

- a Szolnokról 5:03-kor a Keleti pályaudvarra elindult G60-as vonat (3369) Nagykátától S60-as vonatként (3679) közlekedik, annak állomásain és megállóhelyein is megáll;

- Szolnok és a Keleti pályaudvar között kerülő útirányon, Cegléd felé közlekedik a Dacia gyorsvonat (346), a Hortobágy EuroCity (140) és az Ister InterCity (472);

- A Keleti pályaudvar és Szolnok között kerülő útirányon, Cegléd felé közlekedik a Keleti pályaudvarról 6:10-kor Békéscsabára induló Békés InterCity (7400).

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Majd megoldja az új MÁV vezér... ja nem!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Brüsszel a hibás és a szankciók. Azé köll a kínai vasút, hogy a magyar szarrá rohadjon!
KisTehen
@Horizont: ez EP fogja ezt is megoldani, mint minden mást is
namihami
Nem történt semmi. Csupàn két mávos amerikai párbajt játszott. James Dean némileg inspirálta őket. Vagy két váltókezelő.
Lepényleső
"Hív a vasút,vár a MÁV!" - ha életedet meguntad már? (Precíz koordináció,- mint a kormány koalíció?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.