Nem lehetek büszke arra a székre, amelyikben ültem, mert néhány utód elég méltatlannak tűnik – mondta a Klikk TV Mélyvíz című műsorában Bárándy Péter, volt igazságügyi miniszter.

Volt igazságügyminiszter: Megint trükközés folyik, méltatlanok az utódok
Bárándy Péter ügyvéd, korábbi igazságügy-miniszter felszólal a Magyar Szocialista Párt (MSZP) köztársaság napja alkalmából tartott rendezvényén Budapesten, a párt XIII. kerületi irodájában 2015. január 31-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

A Schadl-Völner ügy esetleges miniszteri érintettségéről azt mondta, nem lehet biztos választ adni arra, hogy egy igazságügyi miniszterhez eljut vagy sem egy korrupciós hálózat híre.

Ha az én regnálásom idején ilyen korrupciós hálózat csírája kialakult volna, akkor már az első próbálkozásait sem élte volna túl. Ha egy ilyen intézménynek jó színvonalú személyi állománya van, mint a miniszterségem idején volt, akkor lehetetlen, hogy valamilyen módon tudomást ne szerezzen a miniszter ilyen esetről. Ha ez mégis megtörténhet, akkor ott baj van a vezetéssel.

- mondta el.

Hozzátette, ebben nem csak maga az intézmény hibáztatható, hanem a titkosszolgálat is, hiszen neki egyik dolga, hogy az állam felső szféráját figyelje és jelzéseket adjon.

Egy tagállam, amikor belépett az unióba, magára vállalt bizonyos kötelezettségeket a sokszor említett jogállamiság betartására, ezt ellenőrizték és csak úgy vették fel

– mondta Bárándy Péter.

Magyarország esetében is ez történt. Ami a kormány által benyújtott igazságszolgáltatási csomagot illeti, a szakmai körök, ha finoman is, de azt látják, hogy

megint trükközés folyik.

Egy olyan rendszer, amely ezzel minden porcikájában ellentétes akaratot képvisel és csak ezzel ellentétes cselekvést valósított meg, azaz visszautasította az uniónak azokat a törekvéseit, hogy számon kérje vagy megkövetelje a bíróságok és az igazságszolgáltatás független működését, az valamilyen tessék-lássék engedményeket tesz, de a rendszerét nem akarja módosítani.

Bárándy Péter emlékeztetett, az Országos Bírói Tanács arra hivatott, hogy ellenőrizze az Országos Bírósági Hivatalt.

Amikor erre a követelményre azt válaszolja a kormány, hogy így lesz, egyben igyekszik elérni, hogy az ellenőrzéshez szükséges információkat a szervezet ne szerezhesse be

– mutatott rá.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Havanagi
"Hozzátette, ebben nem csak maga az intézmény hibáztatható, hanem a titkosszolgálat is, hiszen neki egyik dolga, hogy az állam felső szféráját figyelje és jelzéseket adjon."
Csakhogy itt a titkosszolgálat fordítva működik: az állampolgárokat figyelik meg.Pegazus.Erről ennyit.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Havanagi
"Hozzátette, ebben nem csak maga az intézmény hibáztatható, hanem a titkosszolgálat is, hiszen neki egyik dolga, hogy az állam felső szféráját figyelje és jelzéseket adjon."
Csakhogy itt a titkosszolgálat fordítva működik: az állampolgárokat figyelik meg.Pegazus.Erről ennyit.
kereső
Azt elfelejtette közölni a volt igazságügyi miniszter, hogy ezek a titkosszolgálatok mára mind a miniszterelnökséghez vannak bekötve- rogánbúnözőantal felügyelete alatt "működnek. ". Rohadt ez a rendszer a talpától a fejéig - egy amorális , hazug tolvaj kormánnyal az élen.
telegdilaci
@sgl:Biztosan tudja Bárándy Úr is hogy Magyarország az elmúlt 13-év Fidesz kormányzása alatt egy következmények nélküli Ország lett lehet lopni csak érdemes minél többet,hazudni,félrevezetni a manipulálni a Lakosságot,én nem vagyok jogász viszont azt látom hogy most a kormány az EU-támogatásokért mindent megígér amit soha nem fog betartani,amikor a korrupciót vizsgáló hatóság vezetője kettő nap után azt volt képes kimondani hogy NEM-a rendszer a korrupt hanem egyes Emberek az szerintem ugyanaz,sajnos itt rendszerszintű a korrupció,ezért kizárólag az lenne a megoldás belépni,nem egy Miniszterelnök által kinevezett független Magyar hatóságra bízni a korrupció kivizsgálását,mivel egyáltalán nem független attól aki kinevezte!
justhpeter
13 éve bízunk benne, hogy egyszer csak észreveszi az Unió.
Eladott Ország
@justhpeter: ma, 09:19 ☺ Reméljük az EU ezek után egy eurócentet sem ad ennek a rablóbandának.
ómió
Hát, bizony, anno az igazságügy még a szemkilövetéshez igazodó volt!
amortizáltok
@ómió: egy szem a 20 millióból gondolj bele o szóle mió , de orbántok milliárdokkal sibolta végig a 12 évét az meg tőbb tónnányi EURÓ ám
ómió
@amortizáltok: A 12 év, ugye, "úgy végig lett síbolva", hogy a "síboltból" emelte háromszorosára a családtámogatásokat, adómentesítette a fiatalokat 25-30 éves korig, abból adta vissza az általatok "kölcsönvett" 13. havi nyugdíjat és abból vásárolta vissza a tetübolsi fajtátok által szétprédált aranytartalékunkat meg állami tulajdont!? Ugye, idiótája!? Amúgy meg, gyagyás, itt az igazságügyről volt szó és nem arról, amit szétloptatok és most másra hazudnátok!
Lepényleső
... sokan megelégednének ilyen kritikával,- ha a bíróság köztörvényes bűnökért büntetne méltatlansággal?
evacica
@ómió: Még nem unjátok?! Véletlen előfordul ilyen cirkuszban amit igazából Orbán idézett elő! Egy ilyen eset volt sajnálatos de ha nem ment volna oda akkor nem történik ez meg vele unalmas már ez a szem kilövöldézés!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.