Már majdnem átlag ezer forintba került egy kiló fehér kenyér a múlt hónapban – ismertette a KSH friss adatait az RTL Híradó.

Egyes élelmiszerek ára a duplájára emelkedett Magyarországon, ráadásul a szegényebb réteg jár a legrosszabbul

Mint részletezik, tavaly januárhoz képest ezt 111 százalékos emelkedést jelent. Ráadásul a zsírért és a vajért is több mint duplaannyit kértek, mint egy évvel korábban.

Hogyha az előző hónaphoz viszonyítunk, akkor az látható, hogy az árstopos tojáson kívül gyakorlatilag szinte mindegyik termék ára jelentős emelkedésen ment keresztül

– mondta az RTL Híradónak Hornyák József, a Portfolio makroelemzője.

Úgy számolnak, a szegények arányaiban kétszer annyit költenek élelmiszerre a jövedelmükből, mint a tehetősek, ezért a forgalmi adó is jobban sújtja őket. A kormány azonban nem változtat az EU legmagasabb, 27 százalékos áfakulcsán. Szerintük a kereskedők nem engednék át az adócsökkentés hatását a fogyasztóknak. 

Forrás: rtl.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Mert Magyarország előre megy nem hatra.
Megrohadt a paradicsom, de nem sárga.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Azt hiszem Gulyás Gergely magyarázta el, hogy akinek van pénze, többet vásárol, több ÁFÁ-t fizet! A végén kiderül, hogy aki nem tud sokat vásárolni, az spórok az ÁFA fizetésen. Ergo, a szegények tudnak spórolni, különösen ha lassan nem lesz pénzük kajára!
jáger laszló
Nekem meséled!!!???
Én járok naponta a boltba l
Én látom, és tapasztalom!!
És a megoldás hol késik az éji homályban!!!???
csak kérdezem?
barátilag
J.L.
Yoda69
Mert Magyarország előre megy nem hatra.
Megrohadt a paradicsom, de nem sárga.
puszt
@Nessy: "aki nem tud sokat vásárolni, az spórok az ÁFA fizetésen"
LE A SZEGÉNYEKKEL! CSALNAK AZ ÁFÁVAL, NEM HAJLANDÓK FIZETNI!
kakukkmadár
Az a rohadt gender Victoriából Victorrá átműtött bécsi óvodás bezzeg kétpofára zabálhatja a MAGYAR fizetéshez képest is OLCSÓBB finom osztrák kenyeret a jól fűtött óvodában. A magyar népnemzethy CSOKOS meg BABAVÁRÓS hitelen vett kényszer-faszagyerekek meg csak nézik a kenyeret a pékség kirakatában...hiába na, kinek mit intézett a kormánya!
percsi
Mindig, minden téren találnak bűnbakot, ez azért van, mert sok az idióta magyar :(
polgarb
@sgl: Aztán szerinted hol kommunikáljon!?
vacsi
"Szerintük a kereskedők nem engednék át az adócsökkentés hatását a fogyasztóknak. "
Ez biztosan így van!
Alfa
kedves kommunista-kesresztény választók adjatok hálát a korrupt keresztényorgiás zsivány miniszterelnökötöknek orbánnak ezekért az olcsó élelmiszerekért..
áldjátok alsó-felső rokonságát ...dícsérjétek nevét,hogy ilyen sikeresen kezeli a válságot...hogy éhen halhattok,és meg fagyhadtok
polgarb
@sgl: "Ahol ép hülyeséget kommunikálnak. Pl.:"...??? A többi mondandód blab-blab-la!
Baker
Hát így véd meg minket a prüsszeli szankcijjóktól a doktor min-szterelnök úr?!
polgarb
@sgl: Ezt nem én írtam csak ide másolom mert egyetértek vele."Semmi közük a magyaroknak Európához, semmilyen szinten. Sem értékrend, sem közösség, sem becsület, sem munka, sem felelősségvállalás, sem semmilyen téren a világon tényleg semmi köze ennek az országnak Európához. Igényük sincs rá, fogalmuk sincs róla, nem is érdemlik meg, és szarnak is bele, és nem való nekik. Ugyanis ahhoz érteni kell az együttműködés, a kompromisszum, a fejlődés, a felelősségvállalás, és hasonló kifejezések értelmét, sőt igényelni kell ezeket.

A magyaroknak jó így, ahogy van, ahogy élnek. Egy gyűlölködő, irigy és rettegő társadalomban, ahol középkori módszerek és rendszerek között nyomorognak kiszolgáltatva, jövőkép, közösség és biztonság nélkül. Egyenlőség, bizalom, szakértelem, összetartás és értelem nélkül. Tervek nélkül, mint a barmok. Egy teljhatalmú gonosz balfasszal a szarkupac tetején.

Erre képesek a magyarok a világ legbiztonságosabb helyén. A kollektív ostobaság tökéletes bizonyítványa."
csak úgy....
akik haggyák ,elnézik és nem tesznek semmit az 0rbáni országrablás ellen, azok megérdemlik ,hogy fölkopjon a az álluk!
vajon hány 0rbán hívö és szavazó éhezik mostanában brüsszelt szidva,hogy ök a korgó gyomrok okozói? egyszer azt hallottam,hogy az éhezés leleményessé,gondolkodóvá teszi az embert, ez úgy látszik magyarországra nem érvényes..., a magyarok elvannak a fidesz kreálta bünbakjaikkal.
Nessy
@csak úgy...: Ne is próbáld egynek is elmagyarázni, hogy nem Brüsszel írja elő pl. a 27% Áfát, a tízszeres áron számlázott rezsiköltséget, ami beépül az árakba,a rossz gazdaság politikát stb. A válasz: Nem úgy van a! Gyurcsány, baloldal, Brüsszel!
Baker
@sgl: Mi a blabla? Például Majtényi dumája, vagy bárkié - szerinted. Mert nem cselekszik. Neked minden kevés.
Mindig a politikus (közíró, színész stb) a hibás és töketlen.
Hogy az a 50-55%-nyi tetű-geci-féreg, akik basznak szavazni, az picit is tehet a politikusok mozgásterének szűküléséről, fel sem merül? Hogy a tanárok (taxisok, ligetvédők, filozófusok stb) mellé ki kéne menni tüntetni, az mellékes?
Ez alapozta meg a Fidesz hatalmát. Náluk szervezettség van. És egy ideje pénz is hozzá.
Állhat a politikus a téren és mondhat okosakat - ahogy Majtényi vagy mások -, ha nincs, aki hallgassa..majd cselekedjen!
ómió
Pedig - tegnapi TV riport - Írországban a fél kilós kenyér a 3 eurós polcon volt! Lám, ott "csupa ócsóság" minden!
csak úgy....
@ómió: te gügye! egy ír az órabéréböl vesz 10 kg kenyeret, hány kilót kap egy magyar az ö órabéréböl?
Emmersson71
@ómió: Ne zavarjon meg, hogy Írországban 20-25 € az ÓRAbér! A TV riport pedig nyilván csúsztat, ugyanis szeletelt kenyeret 0.70 €-ért is kapni, a kenyér átlagosan pedig 1,5 €-ba kerül! Van prémium termék 3 €-ért persze, de Magyarországon is megkérik az ilyen kenyerek árát.

Magyarországon:
Olcsóbb: bevasarlas.tesco.hu/groceries/hu-HU/products/2004008103402
Drágább: bevasarlas.tesco.hu/groceries/hu-HU/products/2004120201058
gina
Dupplájára??? ugyan már több mint 100 % ,,,ez a szemét kormány ezen is nyerészkedik,,,,,hülye buta nép a magyar
jáger laszló
1 szelet zsíroskenyér ára már duplája a tavalyinak zöldség nélkül is!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
@Emmersson71: Ne izgulj, nem zavar meg, hogy ott nem tudtatok "magasabbrendű társadalmat" működtetni 45 évig, "frenetikus órabéreket" megalapozva, de még az se, hogy az "egetverő drágaságot" is "körülményes" egyedül Magyarországra hazudnotok!
ómió
@csak úgy...: Na, látod, bolsiék gyagyása! A 45 éves "magasabbrendű társadalmatokkal" ezt a "potom" 50 év lemaradást a "rothadó kapitalizmus" mögött "eredményesen abszolváltátok"! Még mindig bőven mutatkoznak az "eredményei"!
ómió
@Emmersson71: Hát, pont ez az, hogy a(z efftársi?) hivatkozásod kereshetett volna autentikusabb hazugságreferenciát is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.