Orbán Viktor előadásmódján is látszott, hogy nagy a baj  Vasali Zoltán politikai elemző szerint. Az embereket legjobban érdeklő témáról, az inflációról annyi hangzott el, hogy egyszámjegyűre csökkentik az év végére, hogy ez milyen áldozatokkal jár, arról nem szólt.

Az elemzőt a Népszava.hu kérdezte meg, szerinte az elhangzottak a korábbi évek beszédeinél kevésbé voltak alkalmasak a bizonytalanok, s főleg az ellenzékiek megszólítására. Azt is érzékelni lehetett, megkopott a miniszterelnök humora, sokkal kevesebb mosolyra fakasztó összekacsintásra adott lehetőséget a hallgatóságának, ahogyan a viccesnek szánt kiszólások is hiányoztak.

Van baj: csak az inflációról nem beszélt részletesen Orbán az évértékelőjén

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2023. február 18-án. – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Soros, Brüsszel, áruló ellenzék

A szokásos sikerpropaganda mellett (a 13 év eredményeit foglalta össze a miniszterelnök), amelyet Soros, Brüsszel és az áruló ellenzék ellenében tudtak elérni, azt sugallata, hogy tartós válságra készülnek a kormányban. 

Az csak infláció annyiban került szóba, hogy Orbán Viktor szerint 2022 volt a legnehezebb, 2023 lesz a legveszélyesebb év a rendszerváltás óta, a legnagyobb veszélyt pedig a háború és az infláció jelenti, amit egyszámjegyűre csökkentenek majd. Amire lehet mondani, hogy nem kell egy ilyen beszédben elveszni a részletekben, ám ezzel szemben hosszan beszélt arról, hogy bevezetik a vármegye-bérleteket a tömegközlekedésben.

A NATO tagság

Ismételte a kormánypropagandát, miszerint az EU-ban és a NATO-ban mindenki háborúpárti. Ugyanakkor kiállt az ország NATO tagsága mellett.

A körül-belül 55 perces beszéd végén Orbán előhúzta a pedofilkártyát, a genderpropaganda ellenében pedig a családok és az emberek segítségét kérte. – Ez klasszikus Fidesz-propagandaelem – mondta erről Vasali Zoltán. Ezeket a válság hatásai miatt újra és újra elő kell venni a kormány kommunikációjában.

Forrás: Népszava.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ez volna a nagykaliberű államférfi?
Aki nem, hogy nem vállal felelősséget semmiért, de még csak meg sem említi a valós és égető problémákat?
Ugyan már, ez vicc. Ezt tényleg csak az agyhalott szektája zabálja. Nem véletlen, hogy kisebbségben vannak az orbánisták.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Miért beszélt volna az inflációról amikor neki ez mentőövet jelent. Az infláció egy hatalmas, horribilis adóemelés, nem kívánatos a csökkentése.

Mármint a kormányzat szempontjából.
Alfa
nem beszélt...mert ezt a magyar inflációt az ő és a szektája gerjeszti
Aki Én
Ez volna a nagykaliberű államférfi?
Aki nem, hogy nem vállal felelősséget semmiért, de még csak meg sem említi a valós és égető problémákat?
Ugyan már, ez vicc. Ezt tényleg csak az agyhalott szektája zabálja. Nem véletlen, hogy kisebbségben vannak az orbánisták.
jáger laszló
Szerdán OV 2023 év feladatairól fog beszélni, ami máris sikeresnek tűnik az előzetes januári adatok és a várakozások alapján!!!??
Ergo győzni fogunk ismét mint az elmúlt években mindig!!!
Fel a fejjel az Orbán rendszer töretlen fejlődéséért!!
csak ennyi
barátilag
J.L
kereső
Van baj!! Mert orbán mindenről hablatyolt, csak Magyarországról nem- az egész hablaty gyakorlatilag róla szólt, az ő "gondolairól"- és egy szót sem ejtett arról, ami Magyarországról szólt volna: az oktatásról, az eü helyzetéről, a magyarországi kkv-k ról, az ország mentális állapotáról, az ország elszigetelődéséról a természetes szövetségeinken belül- "Te tetted ezt , király"- az ország életszinvonalának robbánszerú csökkenéséről, a hiábavaló milliárdokat felemésztő családtámogatásokról, mert nem születik több gyermek, a halálozás meg megugrott...etc. Erről , ezekről kellene szólni egy magát miniszterelnöknek- első szolgálnak mondó és tartó- megválasztó akárkinek. Hogy hogyan történhet az meg, hogy miközben a magyar lakosság életszinvonala csökken, a bérek növekménye nem fedezik az inflációt, aközben az ország legazdagabbjjai még gazdagabbak lettek az elmult 3 évben- a covid, az energia válság és a háború ellenére. Egy qrva szót sem ejtett arról, hogy mi lesz a magyar felsőoktatás romló szinvonalával. Ez nem egy ország miniszterelnökének "évértékelője" volt, hanem orbán viktor álmainak és vágyainak hablatya- még azokat sem tudta a rogáni propaganda osztály egy összefogott, koherens beszéddé formálni. Orbán szét esett-és magával rántja az egész országot- ezen már a propaganda is csak ideig-óráig segithet.
ómió
"Részletesen"!? Na, de efftársak! Nem árubemutatót tartott!
csak úgy....
0rbánnak a negatív dolgoknál szalajszt az agya! -persze elöfordulhat az is,hogy fingja sincs a helyzetröl, mert egy focialista álomvilágban éldegél mint a komcsi elödjei a szocialistában!
Yoda69
55 perc tömény hazugság cunami a birkáknak.
Felesleges tételeként cáfolni, mert hazugságot hazugságra épített a geci, es ez a szarhegy most ráomlik az országra es a magyar emberekre. Nem rá, mert neki továbbra is a zsebben az 5 milliós fizetés, a maganrepcsi es a szuper jacht. Sőt, ha nem lesz pénz az Uniótól, akkor fesz fel hitelt a kínaiaktól, hogy tovább folytathassa a dőzsölést es az ország kirablását.
Ezek a hazaáruló moszkovita tetvek felelik a jövőnket. hogy ma dőzsölni es urizálni tudjanak a magyar emberek vérén.
balos
@ómió: Mondja 1 jól fizetett nerbaszóturulcsicskaereszlakópedofiliánusz!
Aki Én
@ómió: Pedig azt kellett volna. Bemutathatta volna mit tett eddig, mik a gondok, mik a tervek...
kereső
@csak úgy...: azért annyi különbség van, hogy azok az álomvilágban élő komcsi elődök- nem kifosztották az országot, hanem a "legvidámabb barakkot" valósitották meg- élhető körülményeket teremtetettek az emberek millióinak. Csak maradjunk a tényeknél. Unom a mindenféleképpen egyazonná tételt- holott számos különbség van a két "világ" között. És nem kéne elfeljeteni, hogy akkor Magyarország egy rá kivülről erőszakolt szovjet fegyveres hatalom árnyékában volt az, ami volt. Most nincsenek idegen fegyveres erők az országban- senki nem fogott és fog fegyvert orbán halántékához, hogy visszasassézon az orosz birodalom védő karjai közé.Önként és dalolva teszi azt, amit tesz- magával rántva az egész országot.
Eladott Ország
Nagy Richárd, Orbán évértékelőjéről: " ez valójában egy “hazugságbeszéd” volt, mivel “szinte minden mondata után meg lehetett volna állítani és tényekkel cáfolni az adott mondatot”. Úgy vélte, hogy a kormányfő természetesen tudta, hogy “össze-vissza hazudik, de nincs mit csodálkozni ezen, mert a NER egész rendszere is a hazugságra, ferdítésre épül”. Ahol pedig nem hazugság hangzott el, a beszéd azon része Szentpéteri Nagy szerint “szimpla közhelyek puffogtatása volt”, vegyítve az internetről összegyűjtött, jópofának vélt poénokkal." Hol a határ, amit ezzel a hárommillió emberrel el lehet hitetni?! röhögünk itt a tej sose volt fehér mémen, de nem állunk messze a valóságtól. Ennek már semmiféleképpen nem lesz jó vége. A 21sz-ban egy EU-s ország minielnöke' egy vonatbérletet tud felkínálni az általa vezetett ország népének? Hát hallod dagadt, ez még Afrikában is kevés lenne. Tényleg ennyire széthordtatok mindent hogy csak ennyi maradt? Mondjuk a követőidnek talán még sok is. Vagy a krumpli kifogyott? Nem adhat mást a degenerált Putyinszopó felcsuti kurvaringyó, csak mi lényege. Grazba nem menjetek kezelésre, hatástalan. Kézpzeld a kezelés nélkül milyen lenne. Arcod, amikor fél mondatot nem tudsz elmondani fejből.
uploads.disquscdn.com/images/ba0e6637cb835d9ac1603d69178f8efc12a7c2ebd46e88a7d510e6893fde0457.gif?w=800&h=166
Amúgy mi történik vele ilyenkor? Miért viselkedik olyan zavartan, mint egy 13 éves kiskamasz az első randin? Hogy nem érzi, hogy ezek a kényszermozgások milyen szinten szánalmasak?
uploads.disquscdn.com/images/04c48e2c428269350427ee330f8a351faf7bab677cd29196dfb2e17b34456c84.gif?w=800&h=208
Eladott Ország
Reménytelen ez az ország! Minden nap egy újabb rémdrámára ébredünk, aminek a forgatókönyvét a gazember Orbán, és a tolvaj bandája írja. Az egybites prosztó poénkodás helyett arról is beszélhetett volna az évértékelő beszédében, hogy miért csúszott szinte minden EU - s összehasonlításban az utolsó helyre Magyarország, csak néhány apróság ezek közül, az e.ü.- re, és az oktatásra fordított pénzek, vagy az átlagkeresetek, a nyugdíjakról már nem is beszélve. És miért kerültünk az első helyre a rákos megbetegedések, és elhalálozások számában, miért nem tesz ez ellen semmit a kormány. És persze arról is ejthetett volna néhány szót, hogy miért itt a legnagyobb a korrupció az európai országok között, de ez szerinte bizonyára csak a "brüsszeliták" ármánykodása. Döbbenetes látni, ahogy ott ül a széksorokban az országot vezető, többnyire közpénz milliárdokból kimosdatott gerrinctelen elit, akik között azért talán csak van néhány értelmes ember, és a valóságról tudomást sem véve röhögnek Orbán bárgyú, még a falusi kocsmák színvonalán aluli beszólásain is, és vastapssal jutalmazzák a minden egyes szavában hazug agymenéseit. “Morálisan, esztétikailag és intellektuálisan is vállalhatatlan.”Ez magáról Orbánról is elmondható. Minden normális és tisztességes ember számára végtelenül szomorú, hogy egy ilyen ember az ország vezetője több mint tíz éve. A felcsúti Tsz jogtanácsosaként, hobbiból délutánonként és hétvégenként a felcsúti FC szertárosaként pont a helyén lett volna... sajnos az idióta magyar népnek sikerült kiemelnie "magasabbra". Az igazán kétségbeejtő a még mindig túl nagy számú uralomban tartó réteg.
namihami
És ami az Orbáni felolvasást még szánalmasabbá teszi, az az a tény, hogy a ""49%-os kétharmadnak"" ez is elég! Vörösre képesek tapsolni a tenyerüket egy olyan ""ajándékért"" (VÁRmegyebérlet), amit igazán sose fognak kihasználni! De a lényeg, hogy ""kaptuk és ŐŐŐ adja nekünk"" !!!
Sámannus
ő mindenre is alkalmas, még harangozni is tud, csak még nem próbálta. Nem is baj a kormányzáshoz sem ért az oroszok emberei nyomulnak az országban, ők is kormányoznak Ennyit arról miért ő alkalmas. Hát a pravda is megírta azé...
gina
Mit mondhat ez a hazug proli senki,, Brüsszel Soros, Gyurcsány a hibás ö a harcos megváltó hahahhahah egy pitiáner sz@r emberi szemét
simmering73
"Napsugaras, tavaszvárós, busómentes szép reggelt kívánok minden kedves honfitársamnak! A kedvetleneknek külön is, rájuk jobban rájuk is fér. Értékelte önmagát a vezér, én nem is tervezem különösebben vizslatni a hazugságok hűvös halomba hordott kornyadt virágait sem, az összesereglett nerencek erkölcsi-szellemi állapotát sem, tényleg elég rájuk nézni. Azt várom már – de azt aztán nagyon lelkesen -, amikor majd nem Orbán, hanem a bíróság értékeli ezeket a produkciókat. Remélhetőleg sokra értékeli."
kolozsvaros.com/2023/02/20/oda-kell-allni-orban-viktor-ele-hangosan-es-erthetoen-el-kell-neki-mondani-hogy-pusztulasba-viszi-az-orszagot/
ómió
@balos: Már a pedofiliánusz efftársaidat is másokra hazudnád, gurulódollárból dotált bolSSifaszszopó efftárs!? Ők a következő "tanár"tüncit szervezik, fiatalkorúak "felkarolásával"!
ómió
@Aki Én: Hát, ha valaki, akinek még kávéskanálnyi esze is van, nézte, az pontosan ezekről értesülhetett!
Aki Én
@ómió: Hát, ha valaki, akinek még kávéskanálnyi esze is van, pont ezt hallotta :)
ómió
@Aki Én: Ja! De az agyamentjének részletezve kéne a számára amúgy is érthetetlen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.