Ma tartja évértekelő beszédét Vlagyimir Putyin orosz elnök, ám közben Budapestről Moszkvába utazik Vang Ji kínai államtanácsos, korábbi külügyminiszter. 

Saját barátja szúrta hátba Orbánt? Utolsó szövetségese a jobboldali Meloni is Kijevbe látogat, és harci repülőket szállíthat nekik
Kép: Orbán Viktor/Facebook

Giorgia Meloni olasz kormányfő ma Kijevbe látogat, és találkozik Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A jobboldali kormánykoalíción belüli ellentétek és a megosztott közvélemény ellenére Meloni határozottan támogatja Ukrajnát. Közben Orbán Viktor határozottan áll ki Ukrajna fegyveres támogatása ellen.

A volt magyar külügyminiszter szerint ez pedig olyan mint a '30-as évek magyar politikája, illetve egész egyszerűen vagy gyáva, vagy az oroszoknak szurkol.

Olasz lapértesülések szerint

Tornado vagy AMX harci repülőgépeket szállíthat Olaszország Ukrajnának.

Viszont nem akar Meloni kormánya lenni az első, így ez csak akkor történhet meg, ha más szövetséges is hasonló döntésre jut.

Fájó pont lehet ez viszont Orbán Viktornak, aki továbbra is a fegyverszállítások ellen van, és annak ellenére sem utazott még az ukrán fővárosba, hogy Volodimir Zelenszkij már meghívta.

Több, mint megérdemelt győzelem. Gratulálok!

- így üdvözölte a magyar miniszterelnök az olasz választások győztesét, a nemrég még radikális jobboldali Giorgia Melonit. Az EU-ban Olaszország orbanizációja miatt aggódnak, egy kérdésben azonban szinte biztos nem lesz összhang a két vezető között, és könnyen lehet ez az előszele a szembefordulásnak. 

A politikusnő az Ukrajna elleni orosz agressziót "a nyugati nemzeteket fenyegető kockázatnak" nevezte, és figyelmeztetett:

Ha Ukrajna elesik és a Nyugat elpusztul, a nagy nyertes nem Putyin Oroszországa, hanem Hszi Csin-ping Kínája lesz

- utalt akaratlanul is Orbán Viktor másik stratégiai partnerére.

És azok, akik a leggyengébbek a Nyugaton, nevezetesen Európa, azt kockáztatják, hogy kínai befolyás alá kerülnek. Tehát meg kell vívnunk ezt a csatát

- tette hozzá.

Közben pedig Budapestről Moszkvába utazik Vang Ji kínai államtanácsos, korábbi külügyminiszter. A tegnap még Szijjártó Péterrel lángosozó diplomata az ukrán válság politikai megoldását szorgalmazó javaslatokkal érkezik az orosz fővárosba. Az elmúlt napokban jelentős feszültség alakult ki az Egyesült Államok és Kína között, mivel Amerika Kína állítólagos ilyen tervei miatt figyelmeztette a pekingi vezetést, hogy ne szállítson Oroszországnak katonai eszközöket.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
Nesze semmi, fogd meg jól! Adunk is meg, nem is... Segítünk, meg nem is (akarunk)...
AMX szubszonikus vadászbombázó: olaszok és brazilok használják, öreg konstrukció. Tornado jobb, de a Mig-29, 31 illetve SU-27, 30 ellen kevés!
Látszat az egész!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Bástya Béla Elvtárs: seggfejek véleményétöl még sosem estem kétségbe és ebben te sem vagy kivétel! :)
Németh István
@Shiikari: te egy senki vagy, a moslékos vödör mellet a kilöttyedt moslékot ellepő zöldhasú döglegyek eledele!
A politika embernek való tudálékosságot, gondolkozás és némi beszéd, vélemény készséget feltételező sajátos ágazat! Lehetnek profi és amatőr kedvelői - tevékeny résztvevői! Sajnos az itt előfordulók az anyázáson és egymás alázásán kívűl másra nem képesek - tisztelet a kivételnek! Következésképpen nem is kell velük foglakozni! > ilyen a >@csak úgy...: @Shiikari: @Aki Én: stb.
A lényeg, hogy aki átérzia haza iránti felelősségét az egyetért >> az usa -nató armada takarodjon Európából, az Eu vezetése a börtönbe - akasztásilag!
Gyurka80
@kereső: Ha neked az a jopgállamiság, hogy szemeket lövetnek ki, van nálad baj a toronyban!
Shiikari
@Németh István: nem érted hogy bolond vagy?
teljesen zavarodott az elméd
Németh István
@Shiikari: Tulajdon képpen nem csalódtam benned mert te egy senki vagy egy nímand! Még a Rejtő Jenci is tudott nevet adni a Senki Alfonznak, mert volt valaki > egy Alfonz !! érted >> de neked te fő-senki nímand? Gondolom a feleséged ha van az is a szomszéd faszát fogja, dugja ide-oda! mert egy senkijét hogyan?
A lényeg és ez nagyon komolyan > az usa-nató armada takarodjon Európából, az Eu. vezetése a börtönbe! > akasztásilag!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.