Nagyjából 1200 ember előtt mondott beszédet Dobrev Klára kedden délután. A pécsi DK-s rendezvény legfontosabb üzenete az volt, hogy van remény 2023-ban azok számára is, akiknek nem elégedett a jelenlegi kormánnyal Magyarországon.

Dobrev Klára szerint kőkemény diktatúra van ma Magyarországon, az Orbán-rendszer árát mindenki megfizeti

Fotó: MTI/Ruprech Judit

A 24.hu cikke szerint a DK árnyékminiszterelnöke beszédében többször leszögezte:

összetartó, kiszámítható, biztonságos és európai országot szeretne Magyarországból építeni.

Dobrev Klára először Magyarország európai gyökereiről beszélt. Szerinte ugyanis az európaiság, az Európához tartozás vágya köti össze az embereket ebben az országban. Jöhetett háború, forradalom, de „ezzel álmodtunk”, az európai gondolattal.

Magyarország a hazánk, Európa az otthonunk

– mondta.

Nincs háborús infláció, az Orbán-rendszer árát fizetjük meg naponta

– fogalmazott Dobrev akkor, amikor az ország gazdasági helyzetéről beszélt. 

Forrás: 24.hu

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Már elnézést, de az unó legmagasabb inflációját és ÁFÁját mindenki fizeti, aki itt él. Vagy van akinek más fizeti? Mert ez a fránya "háborús infláció" máshol már szépen csökken, miközben kis hazánkban emelkedik!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Hát e csak azt érzékelem,hogy rövidesen 1 évvel idősebb lettem!!
Ez a valóság amit az élet diktál ami nem diktatúra,hanem a realitás...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Rockxy
klárikám bazmeg, otthonhagytad a gyémántgyűrűt?
Clavigo
@Őrnagy: @Maccska: Ti tesók vagytok ? Üeg anya- apa is ,gondolom.
jesz
Gyurcsány több ezer ember induló nyugdíjából keményen elvett 8% -ot, amit a mai napig nem töröltek, Bajnai a 13 havi nyugdíjat...ez is diktatúra volt...nem kell ebből a két emberből.(sem)
Nessy
@jáger laszló: Csak nem te is vízöntő vagy? :-)))
Gyurka80
Az apró unoka beszél diktatúráról?"! Nem semmi pofa !
Kapanyél
Öttem is mög a drága szívit! Oszt errül saját magátul gyütt rá!
Nessy
Már elnézést, de az unó legmagasabb inflációját és ÁFÁját mindenki fizeti, aki itt él. Vagy van akinek más fizeti? Mert ez a fránya "háborús infláció" máshol már szépen csökken, miközben kis hazánkban emelkedik!
Nessy
@jesz: A kilencvenes évek degresziós nyugdíj számításánál sokkal többet vettek el. Különösen az indulásnál! akkoriban minden bér és bér jellegű jövedelem után kellett járulékot fizetni, de csak a bér számított az induló nyugdíjba. Prémium, jutalmak nem. A közalkalmazotti bérek évekig be voltak fagyasztva, Meg is látszik a nyugdíjunkon. A 13. havit a világválsás miatt felfüggesztették. Erre ígért O.V. 2010-ben 14. havit is, Aztán tíz évig feledésbe is merült, amikor jobban állt a gazdaság. Igaz két éve visszaadták, azóta is hallgathatjuk, hogy nulyen sokba kerülünk. De mondok neked rosszabbat is. A 2022 éves infláció 21,5 % (KSH) . Nyugdíjemelés éves 14%. Azaz, kb. mínusz 7%. Erre az alacsonyabb reáltértékre adott 15%, az bizony csak 8%,
Nessy
@Maccska: Mi köze ennek akár a magas inflációhoz, akár 27% ÁFA kulcshoz??
Gyurka80
@Nessy: "Erre ígért O.V. 2010-ben 14. havit is"Demens vagy nyanya azt 2006-ba mondta, de sajnos böszmeferi utána csődbevitte az országot, a romokat el kellet előbb takarítani!
jáger laszló
Akkor momentán DK az 1.számú közellenség a fidexnél!!!???
Hol maradnak a régi barátok?
Soros,Gyurcsány,migránsok,Brüsszel...
csak kérdezem?
ennyi
barátilag
J.L.
Yoda69
Ez nem csak az orban kormany bűne, hanem mindazoke is, akik szavazatukkal folyamatosan hatalomban tartjak a diktatort.
Az pedig nem lehet kifogas, hogy nem tudnak tajekozodni, mert aki akar az utana tud nezni a dolgoknak egy kis idoraforditassal. Csak persze kenyelmesebb a propagandat beszlopazni.
verőce21
Nincs itt semmiféle "kőkemény diktatúra" és népharag sem.
Néhány ezer ember elégedetlenkedik az országban. Esetleg itt hörög pár tucat ember a fórumon...!

Nincsenek komoly tüntetések, nemhogy százezrek, de ezrek sem mennek ki az utcára..., ami ugye kőkemény diktatúrában még elő sem fordulhatna...!
Erősen önellentmondásos a nő..., próbáltunk volna a nagyapja idején ilyen nagygyűlést...!
Pálinkás Pál
akkor miért nem tesztek valamit?...ennél kevesebbért is döntöttek,lógattak fel kormányt...
Néro2
Jobb ma egy dekás mint két fideszes. Dakota közmondás.
kereső
Cáfoljátok scheggarcok. Mert ez a legegyszerúbb amit csináltok- rögtön el kezdtek személyeskedni, és ócsárolni az igazmondót. Mondom cáfoljátok. Bár előtte legalább azzal kéne tisztában lenni, hogy mi is a diktatúra, mit jelent az infláció-ja, és mikor is kezdődött Magyarországon? Mikor is volt az első árstoppos bejelentés- és mi volt annak az oka.Szóval- kezdjetek el gondolkodni megafonosok, ne csak a kockás papirral a kezetekben "irkáljátok a gondolataitokat".
kereső
Végre valaki az ellenzékből, aki ki is meri mondani, hogy mi van ma Magyarországon. Nem mis-másol, hogy meg ne sértse őfeneségét. Hajrá- Klára!!!
NKF
Diktatúra? Annyi szar ellenzéki hirportál,tv,hogy csoda!
Ja,Klárika! Volt választás is,nem tudtad?
kereső
@Maccska: Gazdája nektek van. Igazolást a "hazugságra". Egyébként közlöm veled/veletek, hogy nem érdekel a véleményetek. Titeket nem érdekel azon emberek véleménye, akik nem orbán scheggéből lógnak ki, és akik nem tekintik őt "istennek"-pedig vagyunk néhány millióan. Úgyhogy beszéld meg magaddal- meg rogánbúnöző antallal azt, hogy ki a hazug, és ki nem. Mert DK nem hazug, És Gyurcsány sem. Hazug viszont a NER, és az egész maffia, az egyházak- akik eladták lelki üdvüket a vagyonért, és elárulták Jézust.
Terminátor
Nem volt jó a megnevezés!
Nem kőkemeny ditatúra.
Próbálkozom egy pontosabb megnevezéssel.
Maffia diktatúra, vagy fidesz diktatúra.
Van választás, amit nem elcsalnak, hanem irányitanak. Az irányitható szavazók majd 50%-át adja az elmenő szavazóknak. A többit a fidesz választási rendszee adja.
Tehát nem kőkemeny, hanem "irányitott" diktatúra van.
Ez kicsit lazább a kőkemenynél, de az eredmenye hasonló.
A fekete autók meg nem jönnek, de már vásárolják őket.
A következő választásnál az irányitás befolyása gyengébb lessz, jöhet a gránit befolyásolá
csak úgy....
ahol 40% önként dugja a fejét a járomba és naponta fényesre nyalja a kedves vezetöjük seggét,aki becsapja és maglopja öket az nem diktatúra, az csak egy birka alapu társadalom!
vacsi
@Yoda69: Én csak magamról beszélhetek: sok mindent én sem helyeslek - mégis a Fideszre fogok továbbra is szavazni. Hogy miért? Mert nincs jobb! Az összes többi az országot sokkal nagyobb bajba, háborúba, anyagi ellehetetlenülésbe sodorná!
kereső
@vacsi: Neked is van üveggömböd, vagy kártyát vetettél? Vagy egyszerúen csak lusta vagy gondolkodni, és a fideSS szekta által sulykoltakat visszamondani? , amelyek elhajlitják a valóságot.
kereső
@Maccska: Mondom nem érdekel. Egy celcsalt választás meg mégúgysem- nem tekintem legitimnek a parlamentet, fideSS-es-től, ellenzékestül .
ómió
Ilyen mély nyomokat hagyott benne az "efftárssímogató bolsi szemkilövetés demokráciája"!? Aszta!!!
kereső
@Gyurka80: Hol látsz te ott 31%-ot? Mert én sehol. "Böszmeferi" 2004 szeptember-2009.április.
Gyurka80
nézd a linket vaksi gyerek 1995 131,1 120,1 120,2 124,0 150,0 127,3 126,0 128,2
Gyurka80
@kereső: nézd a linket vaksi gyerek 1995 131,1 120,1 120,2 124,0 150,0 127,3 126,0 128,2
kereső
@Gyurka80: 1995??? Hol volt akkor a "böszme"??? Orbán van a politika szinpadán 1989 óta. Gyurcsány akkor vonult vissza a politikától, egészen 2000-ig. Komolyan engem vaksizol??
Gyurka80
@kereső: Igazad van elnéztem akkor a pufajkás volt akkora inflációval és mindent eladtak a sumáktomival együtt, amit böszmeferi folytatott.Ellenben most vásárolunk nem eladunk!
profitline.hu/Az-inflacio-alakulasa-Magyarorszagon---egy-abran-362408?abra=1
kereső
@Gyurka80: Ne kend a "pufajkásra" az antall-boross kormány dilettantizmusát.
KisGenyo2
Majdnem olyan szépen tud hazudni, mint a kormánypártiak. Majdnem annyira hiteles is... XD
Gyurka80
@kereső: @kereső: HAHa! Akkor én azt mondom , ne kend az Antall kormányra a maszop-kádár 40 éves kormányzását a csődbe , okostojás!
Gyurka80
@kereső: Hülyegyerek nem vetted észre a szoci bagázs mindig csődbe viszi az országot és a népére támad , mint 56-ban és 2006-ban?!
kereső
@Gyurka80: @Gyurka80: Nekem errúl más a véleményem-- neked meg legyen a te hited szerint. azért nem ártana tanulmányozni a közemult történelmét, és ne csak a fideSS propagandáját hallgatni. De te tudod, felnőtt ember vagy.
Gyurka80
@kereső: Én nem véleményt írtam, hanem TÉNYT.Mert a csődöket , szemkilövetést nem tudod cáfolni.
kereső
@Gyurka80: tegnap 18:25 Mit cáfoljak? Azt, hogy (z)űr van a fejetekben? Hogyan történt az a "szemkilövetés"??? Úgy, hogy a hős szabadságharcos hazafi éppen valami rendőrsimogató eszközt akart felvenni az utcakövekből- amely amúgy élet kioltására is alkalmas- és behajolt. A rendőr meg lőtt- épp ahogyan elő van irva oszlatásnál- gumilövedék térdmagasság. ( akik értenek hozzá, azok azt mondják, hogy gumilövedékkel célozni nagyon nehéz). Milyen baromságról szajkóztok immár 17 éve ?? A rendőri fellépés jogszerú volt- mert elhangzott az oszlatási felszólitás többszörösen- ez sem igazolja, hogy nem "jogállami módon" jártak el, egy végső soron tiltott randalirozást. Gyurcsány meg nem állt a gumilövedékes rendőr mögött, hogy mondja neki- ott, azt, annak lődd ki a szemét. Ti gondolkodásra képtelen megvezetettek. A fidess meg azt kifogásolta, hogy a rendőrség miért nem használt éles lőszert- azért nem barmok, mert meg volt tiltva. A rendőrség tehát- bár szakszerútlenül, mert nem is volt felkészülve ilyen helyzetekre- jogszerúen járt el, semmiféle olyan eszközt nem használt, amelyet a jog tiltott volna.
Gyurka80
@kereső: A tényeket cáfolni nem tudod csak böszmeferi hazugságait hazugságait böfögöd. NEM volt rendszeresítve, mindenkinek leesett az azonosítója, fideszes mondat kiforgatása, a csődök letagadása és a többi hülységed. Nézd meg a filmet, hogy ne maradj hülye: www.youtube.com/watch?v=ZjQL3Gjt-c8
kereső
@Gyurka80: A 2006. őszén hatályos Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV . törvény (a továbbiakban : Rtv.)
59. § (1) b) pontja értelmében a Rendőrség intézkedésként lóháton, vagy járm űkötelékben
végzett kényszeroszlatást, illet őleg kényszerít ő eszközként vízágyút, ingerlőgázt, elfogó hálót,
pirotechnikai eszközt és gumilövedéket alkalmazhat a jogellenesen összegyűlt, illetőleg
jogellenes magatartást tanúsító tömeggel szemben, abban az esetben, ha a feloszlatásr a
irányuló rendőri felszólításnak nem tesz eleget.
Az Rtv. módosításáról szóló 2007. évi XC . törvény 2008 . január 1-jén hatályba lépő 13 . §-
ában a jogellenesen összegyűlt, illetőleg jogellenes magatartást tanúsító tömeggel szembe n
alkalmazható kényszerítő eszközök között a gumilövedék már nem alkalmazható .
gina
@Maccska: Anyád te féreg mindenben igzata van te proli
Gyurka80
@kereső: Látom böszmeferi rendőre NEM nézted meg a filmet! NEM volt rendszeresítve és lejárt a szavatossága. Csak az ilyen idióta kádár-rendőrök mint te értenek egyet a tüntetőkre lövöldözéssel és a szemkilövetéssel! És még mik voltak abban a filmben, ártatlan diákok a rádió udvarán gyorskötözővel stb.. Nem kellett volna böszmeferinek hazudozni és az országot csődbevinni akkor nem lett volna tüntetés! Az eu pedig falazott neki!
Gyurka80
@kereső: Baromarcú rendőr ez is ott van :(2) Az (1) bekezdésben említett eszköz alkalmazására a tömeget előzetesen figyelmeztetni kell.

(3) Tilos a tömeget korlátozni a helyszínről történő eltávozásban.
És a viperát elfelejtetted , ilyenek vagytok ti kommancsok, mindig a népre támadtok!
kereső
@Gyurka80: Hányszor szólitották fel őket?? Nem egyszer-kétszer, hanem sokszor- és igy teljesitették a rendőrségi törvényi foglaltakat. és ne baromarcúzz,! Befejeztem- mert tudálékos vagy, csak nem tudsz. A fideSS, és a nácik hazugságaira meg nem vagyok kiváncsi , eleget hallottam és hallom őket.
kereső
@Gyurka80: Nem mellesleg nem vagyok rendőr, nem is voltam. A rendszeresitett gumilövedék megfelelt azon előirásoknak, amelyeket a rendőrségi törvény tartalmaz. Szavatossági lejárata ??? Mire gondolsz? Megkocsonyásodott a nagy állásban? Vagy mi? Fejezd már be a hazudozást, és a hallomások utáni baromságoakt.
Gyurka80
@kereső: NEM volt rendszeresítve, ne szajkózd böszmeferi idótaságait!, inkább néz a filmet, hogy ne legyél ilyen hülye, akkor láthatod szemmagasságban lőttek? Valóban nem mondta böszmeferi annak a rendőrnek , csak a parancsot adta ki ahogy hitler és sztálin! Aki SS-ezik az idióta!
kereső
@Gyurka80: Mond, miért kell hazudni? Ott van fentebb, beraktam a 2006-ban hatályos rendőrségi törvény ezen szakaszait. Azt hazudtolod meg, mert neked kisnácinak igy tartja úri kedved? Befejeztem- hazugokkal nem tárgyalok.
Rockxy
igaz klárika, de.
a kényszerített kovidszurka idején egy kibaszott szavatok sem volt a méregvax ellen.
rumble.com/v288v46-tlhallozs-olts-utn.html
Clavigo
@Gyurka80: Szolgálatba helyezted magadat,,Gyurci ?
Alfa
@Maccska: @Gyurka80: @Rockxy: kecskebaszók védjétek a zakkant korrupt kommunista-keresztény-fasiszta-náci geci orbán diktátort
Gyurka80
@Alfa: Idióta TeEvéded a kommancs böszmeferit és bandáját aki szemeket lövetett ki és csődbe vitte az országot!
Gyurka80
@Clavigo: Megjöttél baromarcú? NEM foglalkozom veled, mert idióta vagy, nem kell válaszolnod!
Csizmás Kond
...déklárikának nem az számít hogy mint mond csak az hogy mondjon valamit.
e örö e bódottá
"A hetek óta tartó tüntetéssorozat figyelmeztetés a világ összes diktatúra felé araszoló országának, köztük Magyarországnak, hogy sok embert megmozgat az igazságszolgáltatás leépítése elleni tiltakozás.

Ilyesmire nem volt még példa olyan demokráciában, amelyik éppen diktatúrába csúszik, vagy fennáll a veszélye, hogy megindul egy ilyen lejtőn. Sem Magyarországon, sem Lengyelországban, sem Donald Trump Amerikájában nem vonultak ilyen tömegek az utcára a szabadság védelmében."

magyarnarancs.hu/publicisztika/bernard-guetta-izraelt-meg-kell-menteni-a-szelsojobboldalatol-256839

I am Groot - de qrvára!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.