Mi az áldozatoknak állítunk emléket, nyugaton pedig az ideológiának – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából rendezett megemlékezésen és koszorúzáson a Malenkij Robot Emlékhelynél pénteken.

Rétvári Bence a Nyugatot kommunistázta egy megemlékezésen
Fotó: MTI/Lakatos Péter

A rendszerváltáskor nem történt meg elszámoltatás, és azok a személyek, akik kiszolgálói voltak a kommunista rendszernek, a mai napig aktív tagjai a közéletnek

- mondta Rétvári Bence.

Az ötágú vörös csillag volt az a szimbólum, amelynek a nevében csaknem százmillió embert megöltek világszerte, amelynek nevében, ha a kommunisták és a marxisták egyszer hatalomra kerültek, akkor mindenhol létrejöttek a gulágok, a Recskek, a Hortobágyok, a kényszermunkatáborok, az Andrássy út 60-ak, a Gyorskocsi utcák, a vallatóhelyiségek. A kommunistáknak a hatalomra kerülés érdekében semmilyen ár nem drága, nem kell az emberek tulajdonát tisztelni, nem kell az emberek szabadságát tisztelni, sőt végső esetben az emberek életének sincs értéke – közölte.

A kommunista eszme gyilkos eszme, mert bárhol a világon hatalomra került, mindenhol tömeggyilkosságokat eredményezett, és a legtöbb vezetője bűnöző volt, valamint államellenes bűncselekmények miatt börtönbe került. Az otthoni nevelés helyébe a társadalmi nevelést kell helyezni Marx szerint. Ezt napjainkban is tapasztalhatjuk különféle NGO-k általi érzékenyítés által

- mondta.

Horváth Attila alkotmánybíró hangsúlyozta, hogy azért kell 33 évvel a rendszerváltás után is eljönni megemlékezni, mert – noha jogi igazságszolgáltatás történt – a történelmi igazságtétellel még foglalkozni kell, hogy az utókor is megismerje a valós eseményeket.

A megemlékezésen Mari Albertné Vecsernyés Aranka, a Hortobágyi Kényszermunkatáborokba Elhurcoltak Egyesületének elnöke elmondta, hogy a kommunizmus áldozatainak emléknapját saját élményei alapján szemléli, mert 1950 júliusában őt és családját elhurcolták egy hortobágyi kényszermunkatáborba. Hozzátette: a rabságuk után a bélyeget, hogy ők a társadalom számkivetettjei és őket a kommunisták megsemmisítésre szánták, egy életen keresztül hordozták.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
szarházy bence, tele vannak volt komcsikkal és még ö pofázik! ezeknek nincs bör a pofájukon!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
szarházy bence, tele vannak volt komcsikkal és még ö pofázik! ezeknek nincs bör a pofájukon!
Nessy
@csak úgy...: Ez a hapsi megzakkant, Jelenleg pont pártunk és kormányunk vesz elő egyre több ötvenes évekhez hasonló ötleteket, szövegeket!
jáger laszló
bence bence Ismét L ment a eszed!!!???
térjél ,már magadhoz
Jelenleg 2023-at írunk!!
Ne a múltba révedezz amikor még nem is éltél csak a mesékből olvastad esetleg!!!::
csak ennyi
barátilag
Nessy
@csak úgy...: Arról a cikkről jutott nekem is eszembe az ötvenes évek elején elindult államosítási hullám! Csak akkoriban ugyan az igazgatók "elvtársak" lettek, de a főmérnök, főkönyvelő, általában jó pár régi hozzáértő szakember megmaradt! Így tovább működtek a gyárak, üzemek, üzletek stb. Csak a cégtábla felirata " Állami" lett.
Pálinkás Pál
" A rendszerváltáskor nem történt meg elszámoltatás, és azok a személyek, akik kiszolgálói voltak a kommunista rendszernek, a mai napig aktív tagjai a közéletnek"...ez tűpontos leírása a hazaáruló fidesznek...
dr. prédikátor
RETKESBENCE!!! A KATOLIKUS ESZME ÉGISZE ALATT HÁNY EMBERT ÖLTEK MEG??? TE KIS KERESZTÉNY KÖCSÖG!!!
human
"A rendszerváltáskor nem történt meg elszámoltatás, és azok a személyek, akik kiszolgálói voltak a kommunista rendszernek, a mai napig aktív tagjai a közéletnek"

Mondja ezt az a fidesz ami 13 éve nem hozza nyilvánosságra az ügynökaktákat.
Alfa
a kibaszott gerinctelen kommunista-fasiszta-náci-kamukeresztény ügynököktől hemzsegő kommunista gyűjtő pedofil magyar keresztény szabadság a becstelen orbánista narkós fidesz-ner szekta...vádol mást ...
ugye zakkant kecskebaszók
ómió
Miért!? Attól, hogy ott ma globalisták, internacionalista helyett, mi a különbség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.