Azt követeli, hogy a két északi ország hagyjon fel rezsimje bírálatával, amennyiben a közeli jövőben csatlakozni akar a védelmi szövetséghez – írta a feltörekvő gazdaságokra összpontosító BNEIntellinews portál.

Ezt követelheti Orbán a NATO északi bővítésének a fejében
Kép: Pixabay

Ha a két ország elvárja Magyarországtól, hogy fair legyen, és beleegyezzen a NATO-csatlakozásukba, akkor nekik is fairnek kell lenniük, és fel kell hagyniuk azzal, hogy hamis információkat terjesszenek Magyarországról – idézte a BNEIntellinews Orbán február 24-én elhangzott rádióinterjúját. Bejelentette, hogy

parlamenti küldöttség megy a két országba, de arról nem szólt, van-e valamilyen konkrét követelése ahhoz, hogy a magyar parlament ratifikálja a csatlakozást. Az erről szóló vita kezdetét erre a hétre tervezték.

Magyarország és Törökország az utolsó két tagállam, amely még nem ratifikálta a két északi ország NATO-csatlakozását, amit tavaly májusban kértek az ukrajnai háború miatt. A csatlakozáshoz a NATO összes tagállamának konszenzusa szükséges.

A magyar törvényhozás hét hónapon át nem tűzte napirendre a kérdést mindenféle álságos okokra hivatkozva. 

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter szombaton egy sajtótájékoztatón kifejtette:

a két új tagállam erősítené a szervezetet, de növelné a kockázatokat is, különös tekintettel Finnország földrajzi elhelyezkedésére. Egyebekben Gulyás megismételte Orbán követeléseit.

Forrás: Hírklikk

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
A geci még kikéri magának,hogy kritika éri a tömeggyilkosságaiért!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én:Most meg már a tolvajbolsi fajtád krónikus másrahazudása sanyargat téged, bolsiék elmebetege!? Egyik bolsi kórból a másikba esel ott az elmeosztályon?
ómió
@Pálinkás Pál: Azért lennénk mi a múlt, bolsiék vakkantója, mert áprilisban még a tetvesbolsi fajtádat küldte a választó a "levesbe"!? Átaludtad?!
Aki Én
@ómió: Senki nem gyalázza a magyarokat, te félkegyelmű csicska. A tolvaj fajtádat kritizálják teljes joggal, te agyhalott balfasz.
Pálinkás Pál
@ómió: te buzeráns, azért nyertetek, mert az analfabéták mentek szinte csak szavazni, mert nincs ellenzék,aki megérdemelné a voksot..az ellenzék momentán csupa puhapöcsből áll..majd ha lesz olyan aki egyenesen megmondja, hogy elintéz titeket végleg, akkor lesz szavazat is...
ómió
@Aki Én: Még mindig a tetvesbolsi rablófajtád másrahazudásán vagy fennakadva, bolsiék elmebetege!? Sehogy se sikerül?
ómió
@Pálinkás Pál: Azért nyertünk, bolsiék aberráltja, mert a népzsebelő tetvesbolsi rablófajtádból már 2010. óta elege van a választóknak! Kivéve a magadfajta bolsi agyhalottakat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.