Belső vizsgálat nem indokolt, minden szabályos volt – így reagált a Népszavának a legfőbb ügyész szállításáról és védelméről gondoskodó Terrorelhárítási Központ (TEK) miután arról kérdezték, elfogadható-e, hogy közelmúltban a buszsávban parkolt le a Polt Pétert szállító autó és a kísérőkocsi.

Megmagyarázza a TEK, ezért mehet Polt Péter boltba kékvillogós kocsivalPolt Péter legfőbb ügyész az Ügyészség 2020. évi tevékenységéről szóló beszámolóját tartja az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. december 2-án. MTI/Soós Lajos

A konvojt, mint arról beszámoltunk, a HVG fotóriportere szúrta ki és kapta lencsevégre még február 21-én. A két autó Budapesten, a rendkívül forgalmas Bajcsy-Zsilinszky úton állt meg a buszsávban, amíg a legfőbb ügyész bement egy üzletbe.

A terrorelhárítás sem volt azonban bőbeszédű. Nem válaszolt a Népszava kérdéseinek többségére, így például arra sem, hogy a múlt évben hány alkalommal látták indokoltnak a legfőbb ügyész megerősített védelmét, kíséretét.

Azt ugyanakkor leszögezték, hogy a buszsávos parkolásban nem látnak semmi kivetnivalót. Álláspontjukat a KRESZ-re alapozták, amelynek vonatkozó szabályai szerint a megkülönböztető jelzést használó járműveknek buszsávban is legálisan várakozhatnak.

Kérdés, hogy ez akkor is megengedhető-e, ha a védett személy esetleg épp magánügyet intéz. A TEK szerint azonban ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy magán- vagy hivatali ügyben álltak-e meg. Úgy fogalmaztak:

Személyvédelmi szempontból nincs jelentősége annak, hogy a védett személy hivatali tevékenységével összefüggő, vagy magánprogram keretében történik a védelem végrehajtása, a védett személyt megillető védelem generális, napszaktól és tevékenységtől független.

Forrás: Népszava

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
@Eladott Ország: 09:26 Viszont Mark Rutte nyugodtan alszik, és ez megfizethetetlen. Gondolom, azért megvan mindenük, de ez a banda nálunk valami elképesztő,hogy milyen vagyonokat harácsoltak össze közpénzből. Nem véletlenül fosnak, mintha szalmonellásak lennének. Ezért kell a nagycsapat TEK-es minden maffiózó mellé. Ez a sok sz@rházi biztos hogy nem alszik nyugodtan...
ómió
@gina: Látom, te vagy az egyik senki, bolsiék szarkupaca! De muszáj ezt kipoentíroznod?
Lepényleső
A védelem személyre szabott,- kivált azoknak akik nehezményezik az igazságot?
Talán elkövettek közülük többen gazságot,- szövetkezetben,hogy legtöbbjük védelmet kapott?
volvós
@ómió: ..." kipoentíroznod?"... ezt dobta ki a Google, te sötét paraszt buzi ???
ómió
@volvós: Mi van, szarkupac efftárs!? Buggyantál egyet?!
volvós
@ómió: A qrwanyáddal brekegsz te köcsög ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.