Belső vizsgálat nem indokolt, minden szabályos volt – így reagált a Népszavának a legfőbb ügyész szállításáról és védelméről gondoskodó Terrorelhárítási Központ (TEK) miután arról kérdezték, elfogadható-e, hogy közelmúltban a buszsávban parkolt le a Polt Pétert szállító autó és a kísérőkocsi.

Megmagyarázza a TEK, ezért mehet Polt Péter boltba kékvillogós kocsivalPolt Péter legfőbb ügyész az Ügyészség 2020. évi tevékenységéről szóló beszámolóját tartja az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. december 2-án. MTI/Soós Lajos

A konvojt, mint arról beszámoltunk, a HVG fotóriportere szúrta ki és kapta lencsevégre még február 21-én. A két autó Budapesten, a rendkívül forgalmas Bajcsy-Zsilinszky úton állt meg a buszsávban, amíg a legfőbb ügyész bement egy üzletbe.

A terrorelhárítás sem volt azonban bőbeszédű. Nem válaszolt a Népszava kérdéseinek többségére, így például arra sem, hogy a múlt évben hány alkalommal látták indokoltnak a legfőbb ügyész megerősített védelmét, kíséretét.

Azt ugyanakkor leszögezték, hogy a buszsávos parkolásban nem látnak semmi kivetnivalót. Álláspontjukat a KRESZ-re alapozták, amelynek vonatkozó szabályai szerint a megkülönböztető jelzést használó járműveknek buszsávban is legálisan várakozhatnak.

Kérdés, hogy ez akkor is megengedhető-e, ha a védett személy esetleg épp magánügyet intéz. A TEK szerint azonban ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy magán- vagy hivatali ügyben álltak-e meg. Úgy fogalmaztak:

Személyvédelmi szempontból nincs jelentősége annak, hogy a védett személy hivatali tevékenységével összefüggő, vagy magánprogram keretében történik a védelem végrehajtása, a védett személyt megillető védelem generális, napszaktól és tevékenységtől független.

Forrás: Népszava

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

icegygenabro
Kecskebaszók és az ő törvényeik...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gina
Ezt a becstelen férget ki nem állhatom, erre mondják hogy a szem sem áll jól, mint egy róka, undoritó pasi
csipetke
Poltpéter a fidesz takarítója. Minden [email protected],fost,retket,mocskot elpucol utánuk. Mindent IS elsikál. Még szép,hogy fosik mint az állat. Vajon hányan vigyáznak a vastag bőrére? A lányomék szíjjártóék környékén laknak, rá egy nagy csapat vigyáz, váltásban. Egy kis erdős részre egy nagy lakókonténert is telepítettek,ott zajlik a váltás a TEK-esekkel. Még futni is kísérik madárfejű lajcsikát. Ennek a bandának az őrzése is milliárdkba fáj az adófizetőknek..
Maccska
@csipetke: a demokrácia pénzbe kerül.
Toller Béla
Nna, ez az ekölcstelenség meztelen törvénye ! A rendőr, ugyebár, feladatának teljesítése érdekében parkolhat a buszsávban. A rendőr feladata a személyi védelem ellátása. Poltnak meg térképre van szüksége ! Szabad ember, miért ne vehetne egyet ? MInden szabályos. MInden szabályos ? Szegény Magyarország !!
jáger laszló
TEK
Arra természetesen nem válaszoltak ,hogy a PP jogszerűen állt-e + a buszsávban!!!???
Ez legyen az ő gondja!!!???
csak ennyi barátilag
J.L..
icegygenabro
Kecskebaszók és az ő törvényeik...
sgl
Milyen szabály írja felül a törvényt???
Hm??
madlaci66
KIvéve a gyevi bírót. Remélem a mese vége is stimmelni fog.
Shikari
Hogy ezek az uszító, idegen pénzen hízó felforgatók mennyire erőlködnek! Ideje a körmükre nézni! :-))))))))))
volvós
Szerintem a fotósnak bevonják az engedélyét és a fényképezőgépét...
ómió
Pedig buszsáv, bizony, csak Mutyigeri efftársnak "jár"!
balos
@szópó-ómió: Eddig "emberszámba" vettelek,hogy hülyének és sötétnek gondoltalak,de tévedésben voltam!maga 1 középkortyból visszamaradt börtönből kikapart penészfolt,mint a poltfolt!
Eladott Ország
Mark Rutte , Holandia miniszterelnöke. 80 nm-es lakásban lakik és biciklivel jár dolgozni. A gyerekeinek nincs luxus lakása, a szomszédja nem nyeri egymás után az állami közbeszerzéseket, a családja sem milliárdos. Így is lehet.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/122035602_847035666040856_8601009911810549209_n.png?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=FjvRC3Ar-KkAX8keDni&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfAfV20D3uSPqunW-FJi9lv4tXf9cYJFDLMrR5xnUsPGpg&oe=6436346C
colibri
Amiket a polt csinál, az a TEK, a törpe, a fidezs, a ner, a hatalom szerint csak szabályos lehet!
Eladott Ország
Petikám a böriben mindenki gyalog jár, éjjel pedig talicskázik és mire felébredb Júlia lesz. Neked is jól fog állni.
Nessy
Megteheti? Megteheti! A buszon utazók, ha nem tudja busz időben kikerülni a forgalom miatt, legfeljebb várnak, és késnek. Úgy kell nekik! Miért nem lettek fene mód védett személyek! Kitől, mitől kell őket "védeni"?
csak úgy....
polt a boltba villogóval, van aki szeret föltünösködni...
schadl is szerette a villogót oszt egyszer csak úgy járt!
gina
@ómió: Idióta panelproli ugass csak , senki nem hallgat
csipetke
@Eladott Ország: 09:26 Viszont Mark Rutte nyugodtan alszik, és ez megfizethetetlen. Gondolom, azért megvan mindenük, de ez a banda nálunk valami elképesztő,hogy milyen vagyonokat harácsoltak össze közpénzből. Nem véletlenül fosnak, mintha szalmonellásak lennének. Ezért kell a nagycsapat TEK-es minden maffiózó mellé. Ez a sok [email protected]ázi biztos hogy nem alszik nyugodtan...
ómió
@gina: Látom, te vagy az egyik senki, bolsiék szarkupaca! De muszáj ezt kipoentíroznod?
Lepényleső
A védelem személyre szabott,- kivált azoknak akik nehezményezik az igazságot?
Talán elkövettek közülük többen gazságot,- szövetkezetben,hogy legtöbbjük védelmet kapott?
volvós
@ómió: ..." kipoentíroznod?"... ezt dobta ki a Google, te sötét paraszt buzi ???
ómió
@volvós: Mi van, szarkupac efftárs!? Buggyantál egyet?!
volvós
@ómió: A qrwanyáddal brekegsz te köcsög ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.