Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke szerint egyéni képviselői indítvánnyal dobnák a parlament elé a választási törvény módosítását.

A Fidesz ismét a választási törvényt fogja piszkálgatni

Egy kicsit billentenek még a pályán, nyilván szükség van rá... Forrás: Pixabay

Májusig szigorít a kampányok és a választási jelölő szervezetek finanszírozását szabályozó törvényeken a Fidesz. Az erről szóló javaslaton, illetve a részleteken „már dolgoznak” a frakcióban – nyugtatta meg a Mandinert Kósa Lajos, Fidesz alelnök, a csengeri örökösnő önzetlen segítője.

Kósa szerint a választási törvény újbóli piszkálgatásának célja annyi, hogy

„külföldiek, vállalatok, egyéb külsős szervezetek ne „vásárolhassák” fel a képviselőket, polgármestereket, frakciókat”. Ha bármilyen egyesület, párt vagy egyéb szervezet hivatalosan szeretne jelölő szervezetté válni például a most következő önkormányzati választáson – azaz szerepelhet a szavazólapon, lehet listája –, feleljen meg a pártokra vonatkozó szabályoknak. Vagyis csak magyar természetes személytől lehet anxagi vagy egyéb támogatást elfogadni.

Kósa Lajos szerint úgy fair, ha „lehetőség szerint minden szereplő azonos feltételekkel indul a választáson”. El kell érni, hogy külföldiek anyagilag ne befolyásolják a voksolás folyamatát, ahogy olyan szereplők sem, akik bár nem alanyai a választójognak (például vállalatok, befektetők), mégis jelentős érdekeik fűződhetnek a választáshoz.

Pártokat ma is csak magyar természetes személyek támogathatnak, esetükben ez a korlátozás több évtizede fennáll, s amíg zömében pártok voltak az úgynevezett jelölő szervezetek, nem is volt különösebb probléma

– magyarázta Kósa.

Forrás: Mandiner
Fotó: Pixabay

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
megérdemlitek magyarok,túl sokáig etettétek a sáskákat!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Eladott Ország: Csak kb.1,5 - 2 millió, plusz a szavazatuk ódiumát nem vállaló holt lelkek helyett is fideszes voksoló ellenőrizetlen levelező tagozatosok! Voks turisták!
csipetke
@KisTehen: 20:14 És a szégyenletesen putyinista rubeljobboldal meg továbbra is csinálja a kis genyó,aljadék furmányait..
Pálinkás Pál
nos...talán az ellenzéknek mozdulni kéne...
kulabombaafityiszre
@csak úgy...: tegnap, 18:16
Bezzeg ha beállt volna a sorba a győzike,nagy feró mellé...:))
ómió
Csak nem az efftársak "guruló dollárjai" elé húznának újabb gátat!? Nahááát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.