A Székesfehérvári Törvényszéken ma áll bíróság elé a több mint 2,2 milliárd forintos hűtlen kezeléssel vádolt Nagy János, az Agrárminisztérium egykori helyettes államtitkára.

2,2 milliárdos hűtlen kezelés – Bíróság elé áll az egykori helyettes államtitkár

Hat év börtönbüntetést kaphat a volt helyettes államtitkár. Fotó: 123rf.com

A vádirat szerint 2019 első felében Nagy János, az Agrárminisztérium földügyekért felelős helyettes államtitkárának utasítására a minisztérium háttérintézménye megbízási szerződéseket kötött ügyvédi irodákkal, illetve más cégekkel. Ennek keretében több mint 2,2 milliárd forintot fizettek ki. A vizsgálatok során kiderült, hogy az ügyvédi irodákkal kötött szerződésekben szereplő feladatokra a minisztériumnak, illetve háttérintézményinek nem volt szüksége. Olyan is előfordult, hogy a volt államtitkár utasítására szerződtek egy céggel, de a szerződésben foglaltak elvégzésére sosem került sor – írja az Index.

A vádiratból még kiderül, hogy az egykori helyettes államtitkár köréhez tartozó személyek úgy kötöttek adatvédelmi szerződéseket egy fővárosi önkormányzattal, hogy ott – az ilyen jellegű feladatokat – egy főállású munkatárs végezte. 2019 és 2021 között mintegy 24 milliós kárt okoztak az önkormányzatnak.

Nagy Jánost 2020 decemberében egy másik korrupciós ügy miatt tartóztatták le. Az ügyészség közokirat-hamisítással és hivatali vesztegetés elfogadásával vádolja az egykori helyettes államtitkárt. A vádirat szerint 830 millió forintnyi vissza nem térítendő állami támogatáshoz segített volna egy agrárcéget. Cserébe ötszázalékos tulajdonrészt kapott volna a Taby-Agro Kft.-ben.

Ha a mai előkészítő ülésen Nagy János lemond a tárgyalás jogáról és beismerő nyilatkozatot tesz, akkor – az ügyészség indítványa szerint – hatéves börtönbüntetést kap, ugyanennyi időre eltiltják a közügyektől, valamint elvonják zár alá vett vagyonát.

Forrás: Index.hu
Fotó: 123rf.com

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@ómió: Ki van hatalmon, kié az összes intézmény, törvényhozás, elszámoltatás rendszere...?
Kinek kellene felelősségre vonni, te agyhalott balfasz?
Völner efftársadat megint kihagytad, te buta balfasz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Proktor
Ejnye, ejnye, hát nem adtátok le az alkotmányos költséget?
ómió
Szóval, simlisékre "ezen az oldalon" még mindig van felelősség meg felelősségrevonás!? Naccerű! Bezzeg, Czeglédy efftársnál meg már 10 éve nincs más, csak a 6 milliárdos áfahiány!
namihami
""Kleine fische, gute fische!""
A nagyhalak élete azalatt nyugodtan folyhat! Főleg a ""repülőhalaké"" és cápáké!
Aki Én
@ómió: Ki van hatalmon, kié az összes intézmény, törvényhozás, elszámoltatás rendszere...?
Kinek kellene felelősségre vonni, te agyhalott balfasz?
Völner efftársadat megint kihagytad, te buta balfasz.
Eladott Ország
@ómió: ma, 08:51 ☻ Miért nem kap a bűnöző román cigányod és bandája az EU-tól egy eurócentet sem, te hugyagyú?! Mesélj még! Ez nagyon ott van! Orbán Viktor és az EU. Shooty ( Szlovákia) a magyar miniszterelnökről és fejőstehenéről.
twitter.com/csorike1520/status/1639300772184596481/photo/1
jesz
a kis pernahajder...méghogy beismerő vallomás?...áááá...ő ott sem vót...

A többi rosszcsont szintén...

Méghogy 2,2 milliárd?...áááá..nem is tudjuk mennyi az...
Sziszifusz
@KisTehen: 08:52

... de tesz !
A látszat kedvéért kifog és beáldoz egy-két "kishalat". Eközben a nagyokat továbbra is eteti.
Eladott Ország
@Dr. Proktor: ma, 08:42 ♦ A szolgálati utat be kell tartani! Don Vétó, a keresztapa...
mobile.twitter.com/Kateto57/status/1336351416479326209/photo/1
ómió
@Eladott Ország: Hogy miért nem kap Magyarország EU-s pénzt!? Ennyit nem látsz, idiótája!? Hát, mert az oda delegált efftársaid "merő szochazafiságból" (ami, ugye, hazaárulás), ezt a brüsszeli korruptbolsi efftársaikkal lepacsizva "sikerrel" akadályozzák!
ómió
@m73: Dugd már meg a bárcáskurva anyádat! Mire vársz!?
kereső
Magyarországon nem "rendszerszintű" a korrupció, csak egyes emberek korruptak. Mondta az Integritási Hatóság elnöke. Igen látjuk: azok az "egyes" emberek valahogy mind a kormány tagjai.
ómió
@Aki Én: Bolsiék elmebetege! "Elfelejtetted", hogy az "igazságszolgáltatás" - biztos, mert itt nincs "jogállam" - az nálunk független!? Ez csak akkor ugrik be gyagyaságodnál, ha az ellenkezőjét hazudjátok!?
Dr. Proktor
@ómió: Elmetévedésben vagy kedves barátom!
Azért nem kap EU-s pénzt az ország, mert nem akarják hogy lenyúljátok...
Majd ha vigyáztok legalább a látszatra, akkor látszólag jönni fog a pénz.
Nessy
@Horizont: Ezt a kettőt sorsolták ki, hogy elvigye a balhét! Pár "tárgyalás", aztán a Kúria vagy felezi, vagy törli.
Aki Én
@ómió: Független, hogy nálunk mindenhol a fidesz emberei vannak?
Eladott Ország
@kereső: ma, 10:35 ☻ Az integritási hatóság vezetője (bíróferkó) is igazolta magát, hogy a bűnöző román cigány beépített embere! Egy gerinctelen szarházi semmi több! Elmehet ő is a 3,14csába a többi gazemberel együtt! Köpedelem az egész maffiaállam!
Dr. Proktor
@Nessy: Nem kellett kisorsolni őket!
Azt hitték hogy ami feljebb szabad és elfogadott - azt lejjebb is megtehetik!
Nem tanultak latint, mert akkor talán tudták volna mit is jelent a "Quod licet Iovi, non licet bovi" mondás.
ómió
@Aki Én: Ott az elmeosztályon mindenkiben a "fidesz embereit" látod, bolsiék elmebetege, miközben az exmunkásőr efftársaiddal vagy körülvéve!? Üldözési mániád is van, vagy ez csak sima efftársi hazugságroham nálad!?
Aki Én
@ómió: Lassan megújulhatnál, te unalmas, elmebeteg kotorék.
ómió
@m73: Ne impotenskedj, bolsi szarkupac! Dugd már meg a bárcáskurva anyádat!
ómió
@Dr. Proktor: Te a korruptbolsi brüsszeli tolvaj-efftársaidat gyakran kevered össze másokkal!? A lenyulás - ahogy a Magyarországnak járó pénzekkel is tették - az ő "mesteri" műfajuk! Persze a tetvesbolsi honi efftársaid hatékony közreműködésével! Vagy direkt próbálod ezt másokra hazudni?!
ómió
@Aki Én: Magadra ismertél, bolsiék vezérgyagyása!? És uncsi a "kép", amit mutatsz!? Kérj valami serkentőt magadnak ott az elmeosztályon!
Dr. Proktor
@ómió: Mészáros Lőrinc, Tiborcz István és gazdájuk mióta brüsszeli tolvaj-efftársak?
Ha már okos nem vagy - ne légy hülye!
ómió
@Dr. Proktor: Olyan hülye vagy, hogy annyit nem tudsz, melyik efftársaid vannak Brüsszelben, akik a Magyarországnak járó pénzeket "efftársi hazafiságból" ott gátolják kifizetni, ahol csak megfordulnak!? És még te "óvsz" másokat holmi "ne légy hülye" felütéssel!? Elég lassan kulminál a kreténséged!
Dr. Proktor
@ómió: Válaszodban van igazság!
A brüsszeli pénz ugyanis Magyarországnak jár és nem Orbán Viktornak és baráti körének!
Nagyon helyes hogy addig nem folyósítják amíg nincs garancia az elopás megakadélyozására...
ómió
@Dr. Proktor: Ellopásról makogsz, mint a brüsszeli korruptbolsi tolvaj efftársaid, akiket emiatt éppen a belga rendőrség "ritkít"!? Szóval, a korruptbolsi brüsszeli tolvaj hazudja másra az "ellopást"!? Bizonyítéka ugyan nincs, de efftársiasan ráhazudja! Hát, ez tényleg "efftársi"! Az meg, ugye, maga a "demokratikus" smafu, hogy a magyar választó kit bízott meg Magyarország ügyeinek képviseletével!?
Dr. Proktor
@ómió: Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem.
ómió
@Dr. Proktor: Valamit inkább a Lenin összesből másolj ide! Jobban illik hozzád!
ómió
@Dr. Proktor: Már te se ismered fel a magadéit!? A saját efftársaidat, a "krémjüket", a pufajkásokat!? Inkább rám hazudnád őket!? Több efftársadnak is ajánlottam már itt - ők is hasonló gondokkal küzdenek - a donor kutyaagyat. Az mindig tévedhetetlenül ismeri fel az övéit!
Dr. Proktor
@ómió: Hát ki nem tudott még leszokni az efftársazásról? Nem ismersz véletlenül egy ómió efftársat?
ómió
@Dr. Proktor: Leszokni!!?? A neveteken nevezni benneteket már nem lehet!? Nem píszí!? Attól, hogy efftársak vagytok (nem az "efftársaim"!), akik időnként még az Internacionálétokat is elharsogjátok, attól engem már ómió efftársnak kell hazudnotok!? Ilyenkor mindig ezt a dilifrászt kapjátok, vagy nálatok ez a konstans?
ómió
@Dr. Proktor: "Szó megszakad, hang fennakad..."?
ómió
@Dr. Proktor: Kongó efftársi fejből, mint a tiéd, ennyi "tud jönni"!? Te "kis efftársi sztahanovista"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.