Szent István-i tanulság, hogy ami jó az egyháznak, az jó az országnak, és ez fordítva is igaz – mondta Semjén Zsolt szombaton Dombóváron.

Semjén Zsolt: ami jó az egyháznak, az jó az országnak
Fotó: MTI/Katona Tibor

A miniszterelnök-helyettes a település várossá avatásának 53. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen hozzátette: értékeli azt, hogy a dombóvári önkormányzat kiválóan együttműködik az egyházakkal, a nemzetiségekkel.

"Nem az elkülönülés, az egyházzal való szemben állás a járható út, az egyház és az önkormányzat együttműködése minden itt élő javát szolgálja"

- tette hozzá.

Kijelentette, egy település akkor tud fejlődni, ha "minél jobb kapcsolata van a vármegyével, és a kormánnyal is szót tud érteni" a fejlesztések érdekében.

Semjén Zsolt közölte, Dombóvár büszke lehet múltjára, jelenére és az évforduló alkalmából díjazottakra egyaránt.

Megjegyezte, a város pénzügyi stabilitása elismerésre méltó. Kiemelte, hogy sok beruházás zajlott és zajlik a város óvodáiban, iskoláiban, orvosi rendelőben, a mentőállomáson, a sportközpontban. A település épül, gazdagszik, és kiváló tervei vannak – fűzte hozzá.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője többek között arról beszélt, hogy 2023 a beruházások éve lesz Dombóváron. Tavasszal kezdődik a Szabadság utcai orvosi rendelő, a volt zeneiskolai épület és a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása. A Jézus Szíve templom felújítása már zajlik, az új, katolikus óvoda építését áprilisban kezdik el. Az elhanyagolt utak felújítására nagy összegű támogatások érkeznek Dombóvárra – tette hozzá.

Pintér Szilárd (Fidesz-KDNP) polgármester bejelentette, a következő négy évben hétmilliárd forintnyi forrás érkezik Dombóvárra.

A Tinódi Házban rendezett évfordulós ünnepségen díszpolgári címet adtak át, és kitüntetésekkel ismertek el fiatal tehetségeket, valamint a gazdaság szereplőit.

Forrás: MTI

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Na még csak ez a körösztényszájú szégyenkeresztény hiányzott.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Na még csak ez a körösztényszájú szégyenkeresztény hiányzott.
Nyírfa
Hogy kapjon a szarvára egy rénszarvas, te farizeus!
Clavigo
Inkább a " f@szára kapja " egy rénszarvas ...,,vagy inkább mindjárt 3.. Szajjer Dzsozi is szerette ,ha partyba vágtàk...
Nessy
@Mirabilis: És abból mi a jó, hogy az önkormányzatok által felújított iskolákat, ingatanokat egyszerűen ingyen elvesznek? Majdnem azt írtam ellopnak.Bármit csinálnak, dupla finanszírozást kapnak: oktatás, szociális otthon. Kivéve Iványi Gáborékat! Nem lehetne, hogy Semjén és társai "vatikáni valutába" kapják a tiszteletdíjaikat? ( Isten fizesse)
Nyírfa
@Clavigo: Elég homo-alkat. Nem lennék meglepve, ha kiderülne róla ez meg az.
Clavigo
@Nyírfa: Hogyne ..!. Arról meg még mindig nagy kuss van,,,hogy szajjeren kívül még melyik 9 (!) potentát járt ki brusszelbe,, "popót sámfáztatni."..
jáger laszló
Ebben nem vagyok olyan biztos Semjén úr!!!
Ami jó az egyháznak az nem törvényszerű,hogy országnak is jó!!??
Ezért kellett a vallási hatalmat a világi hatalomtól szétválasztani ,mert ez a2 hatalom soxor LNTmondásba,sőt összeütközésbe is került!!Csak ennyi
barátilag
J.L.
verőce21
És ami jó az országnak, az alázattal jó a Fidesznek...!
Nyírfa
@Clavigo: Meg kéne tudni, ki az a 9 elfajzott. :)
A rendőrség már csámcsog Schadl széfjének a tartalmán. Én is szeretnék!
Nyírfa
@m73: Nem lepődöm meg, kinézem belőle. Rá van írva a zsíros, élveteg képére.
vacsi
Mondjuk, a boszorkányégetések tömege jó volt az országnak?! Mert az egyháznak igen: lenyúlták a vagyonukat - mert az esetek többségében vagyonos embereket égettek...
gina
Idióta, ami jó az egyháznak az nagyon rossz a népnek , nektek tolvajok, persze nagyon jóóóóóóó,,,
gina
Látszik is rajtad a jó lét zsiros tokás bunkó...
human
Ha esetleg olvassa egy illetékes egyházvi. Az a pap vagy tiszteletes aki asszisztál Orbánék hatalmi politikájával az cinkos és a történelem szemétdombjára fog kerülni. Nincs száz éve, hogy már történt hasonló.
Istenakinincsen
Megtalálta a zsák a foltját! Hazugságon alapul az egyház és a mai politika is...ez a közös nevező!
...A hívők olyanok, hogy bármit elhisznek amit az "uruk" mond! Nem járnak utána, nem ellenőrzik hogy igaz/hamis.
Ez a valódi titka a hatalomnak!
Nyírfa
@human: Mi szükség van az egyházakra? Csak a tisztességnek van jézusi rezgése, minden egyéb csak sallang, hamisság.
namihami
Van annyira jó, mint annak a polgármesternek, aki 60 millióért csinálhat lombsétányt?
csipetke
@simmering73: 20:45 Ezek kb annyira keresztények,mint egy marék molylepke. Ha tényleg olyan keresztények lennének,mint amennyire hirdetik, akkor nem lopnának-csalnának-hazudnának vég nélkül. Horogkeresztények.
jáger laszló
Ami jó Semjénnek,nem biztos hogy jó Gyurcsánynak!!
Sőt...
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Akkor, anno az efftársak azért végezték az egyházfelszámolást! Kellett a országfelszámoláshoz kötődő proli internacionalizmushoz!
telegdilaci
@simmering73:Elmegy ez a gyalázatos végtermék a jó büdös francba az egész kereszténységével,egy adófizetők pénzén élősködő Pióca!
Nyírfa
@m73: Azt hiszem, vagyunk így páran! :)

Az emberek belegondolnak néha, hogy a kereszténység szó miből származik? Visszavezetik Keresztelő Jánosra? Hogy mit jelent az alámerülés? Hogy odaadják magukat, alávetik az egojukat annak az energiának, amely mindent kifejez, és mindent magába foglal, s amelyet nemes egyszerűséggel, cifrangok nélkül, szeretetnek nevezünk?
Kell ehhez egyház, vallás? Vagy csak az alázat.
Nem ragozom, de szeretném, ha az emberek végre elkezdenének magukra figyelni, oda belülre, mert ott van Isten, nem a Vatikánban, és nem a templomokban.
kulabombaafityiszre
Az vajon miért jó az országnak.hogy az egyház tele van buzival,meg pedofillal?
Clavigo
Asszem,,,ez a pöcs a legundorítóbb a Kondában.
Nyírfa
@Clavigo: 10.41

Olyan nyálasan hajbókoló, de a zsebében ott lapul a fegyver.
human
@Nyírfa: Most tekintsünk el a pénzt, vagyont, hatalmat a saját vallásuk elé helyező egyházi működéstől és értsd amit írok egy valódi egyházra.
Neked nincs szükséged vallásra, mert van egy erős saját iránytűd ami mutat valamiféle utat. Viszont van akinek ilyen iránytűje nincs.
Bőven vannak emberek Magyarországon is akik nem értik a világ komplex működését. Egyfajta zaj ez számukra. Ebbe a zajban pedig elveszettnek érzik magukat, nem tudnak tájékozódni, nem találják a helyüket. A vallás tud egy iránytű lenni a számukra ha már maguk nem képesek helyes utat talállni maguknak. Ha pedig a vallás irányt mutat, választ ad kérdésekre akkor nyugodtabban élik az életüket. Tehát ez a vallás. Az egyház szerepe szerintem a vallás egységesítése, azért hogy legyen valamifére szervezettsége a vallásnak. Például ne százféle olvasata legyen a szentírásnak, mert az ismét csak káoszhoz vezet.
Nyírfa
@human: Igen, ez is egy igazság. Éppen ezért ma reggel támadt egy nagyon keserű gondolatom: a magyarok ma is megfeszíttetnék Jézust.
Törölt Nick
Mért is jó az országnak, hogy számolatlanul öntik bele a közpénzt, mikor valójában az ország 2%-a vallásgyakorló, a többire meg profi bűnözők próbálják rátukmálni?
human
@Nyírfa: Szerintem is. Elképzelheted a fidesz média miket írna arról a politikusról aki azt mondaná a gazdagoknak, hogy adják a vagyonukat a szegényeknek. Olyan libsizés lenne, hogy ihaj.
Nyírfa
@human: 19.00

Milyen bornírtnak nézhetik ezt a népet. Hogy mindent elhisz, mindent eltűr, mindent elvisel, mindenben engedelmeskedik.
Pedig az ő életfelfogásuk az, amely nem ér többet az ocsúnál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.