A Greenpeace számolt be a sikerről, miszerint a Fertő tavi beruházás egyelőre semmiképp nem valósulhat meg az eredetileg tervezett formában.

Hivatalos: visszavonatták a Fertő tavi gigaberuházás engedélyétMTI Fotó: Nyikos Péter

A Fertő tavi beruházás környezetvédelmi működési engedélyének visszavonására és új eljárás lefolytatására kötelezte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatalt a bíróság. A múlt hét pénteken tartott tárgyalás eredményeit hétfőn közölte a Greenpeace Magyarország – vette észre a 24.hu.

Mint ismert, a szervezet és egy hely egyesület január 30-án indítottak pert azért, mert a kormányhivatal 2022 karácsonya előtt meghosszabbította a korábban már felfüggesztett beruházás engedélyét. A közleményben ezt írták:

A bíróság pénteki döntése nagyon fontos közös sikere a Fertőt védő civileknek, de a végső cél továbbra is az, hogy a kormány alapjaiban gondolja újra a terveket, és csak egy sokkal szerényebb, kisebb léptékű turisztikai fejlesztést végezzen, amellyel nem sérül a Fertő tó európai szempontból is kiemelkedő élővilága.

Azt is hozzátették, hogy fontos siker a Fertő tó megóvásáért folytatott küzdelemben, hogy a bíróság a természetpusztító óriásberuházás engedélyének visszavonására és új eljárás lefolytatására kötelezte a kormányhivatalt.

Forrás: 24.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Ez is olyan itélet, mint a kishantosi- a kár, itt-is ott is megesett. A hatalmukkal visszaélők helyett meg az ország állampolgárai fizetik a kártalanitást.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Röhejes a CO2 fóbiája a hülye görögdinnyéknek és pártolóiknak...!

Minden statisztikájuk, állításuk hazugság, félrebeszélés, hamis! De mivel hatalmas biznisz, rengeteg szakembert prostituáltak fedőszervként...!
kereső
Ez is olyan itélet, mint a kishantosi- a kár, itt-is ott is megesett. A hatalmukkal visszaélők helyett meg az ország állampolgárai fizetik a kártalanitást.
Qqberci
@m73: Nem jutott neki (görög)dinnyeföld :-)))...
balos
@Maccska: Ahonnan nedveske nézed a szaros seggen kívül mást nem látsz!CSAK szólok!
csipetke
Most vonták vissza,miután Holdbéli tájat csináltak a barbár barmok?Tönkrevágták a nádast az élővilágával együtt. A cölöpházak alatt rengeteg fecske fészkelt, a kicsik már kikeltek, és a barmok a házak alja,és a víz közé necchálókat feszítettek ki,hogy a fecskék ne tudjanak berepülni,etetni a kicsiket.Miféle idióta aljadék képes ilyesmire?Udvaros Dorottya,és a környezetvédők szaggatták le a necchálókat,hogy a fecskék be tudjanak repülni. Aztán persze lebontották a gyönyörű cölöpházakat. Asszem jacht-kikötőt is akartak, de az efféle ladikoknak mittoménmilyen mélységűnek kell lennie a kikötőnek. Azt mondta a szakértő,hogy a víz mélysége már sok éve nem éri el azt a szintet, de a barom akkor is kikötőt akart. Már nem tudom,ki mondta először,hogy amihez orbán hozzányúl, az szarrá változik. Ebben nem is kételkedünk,mert elég véginézni a romboláson, amit ez az idióta banda a közel 13 év alatt véghezvitt az egész országban..
szegény hazám
@csipetke: "Miféle idióta aljadék képes ilyesmire?" Hát a fidssssssssssssssssss.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.