Nem dolgoznának tovább pedagógusként, ha elveszi tőlük a közalkalmazotti státuszt a kormány.

Háromezer pedagógus hagyná ott a pályát, ha a kormány elveszi tőlük a közalkalmazotti státuszt – derül ki egy online felmérésből. A pályaelhagyást belengető tanárok száma percről percre nő, mivel az aHangon indított felmérés még nem zárult le.Tanárok ezrei hagynák ott az iskolákat, percről percre nő a számuk egy felmérés szerint

Illusztráció: Pixabay.com

Még tavaly ősszel derült ki, hogy a kormány eltörölheti a pedagógusok közalkalmazotti státuszát, de Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter akkor még cáfolta az ezzel kapcsolatos értesüléseket. Azóta viszont kiderült: a kormány tervei szerint 2023. június 1-től minden közoktatásban dolgozót – tehát az egyházi, alapítványi, magánintézmények dolgozóit is – egy egységes jogállási törvény hatálya alá terelnének.

Felmérésünk célja, hogy nyilvánossá váljon, hányan mérlegelik, hogy elhagyják a pályát a státusztörvény bevezetése esetén

–olvasható az aHangon futó felmérés leírásában. Ennek kezdeményezői egyébként a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), valamint a Pedagógus Egység és a Hívatlanul nevű érdekképviseleti szervezetek. A státusztörvényről azt írják, mindenkire nézve rendkívül hátrányos rendelkezéseket tartalmaz, de a közalkalmazottak esetében a különbség drámai.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
A nemzethy csótányoknak,nem kell a tanult polgár!A birka képzőben a pinter féle szar-értő lenne a szoptató!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 18:20
Nem futotta a legjobb 12 év alatt béremelésre,nahát.
Nessy
@Shikari: Ez komoly? Államadósság duplája, a felvett hitelek titkosak, forint padló közelben, néha a padlón, az unió második legszegényebb országa vagyunk, etc. Tudja a jó ég, nekem más fogalmaim vannak a sikerekről! A multiknak köszönhetően statisztikailag ugyan jó a GDP adat, de nem jelent valós hozzáadott értéket. Sőt alacsony adó, kedvezmények,míg a profit náluk otthon realizálódik.
Nessy
@Shikari: Ami azt illeti én sem vagyok hottentotta. Az őseim is itt éltek, haltak! De ez még nem zárja ki, hogy az ember lássa a problémákat!
balos
@Németh István: családod választása érthető!A turulbasznádon csak a génhibásak képesek élni a szaron!
Németh István
@balos: @kulabombaafityiszre: sajnos nagyon buták, rosszindulatóú szemetek vagytok! a tanárok bérét is rendezte a jelen kormány mégpedig tisztességesen! Aztán senki nem kételkedett abban hogy a megkezdett bérrendezéseket folytatni kel! De más kérdés a kérés, és a zsarolás, pláne úgy, hogy közben az országot a kormányát lejárató akciókkal az Eu. szar bandával együtt összefogva akarják ellehetleníteni egy nagyon aljas politikai kényszerpálya kialakításával! ezért ha tetszik; ha nem > menjetek a büdös rohadt kurva szarkavaró mocskos anyátokba! Érthető?
A lényeg az usa-nató armada takarodjon Európából az Eu. vezetése a bitófára aszalódni!
balos
@németh posvány: nedveske maga olyan setét,hogy a szén is megirigyelné!A hülyesége pedig már-már a béka seggét is veri!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.