Néha megfontolandó a beavatkozás a piaci folyamatokba a miniszter szerint.

A budapesti repülőtér egy stratégiai eszköz, ezért magyar kézbe kell kerülnie. A kormány elkötelezett, hogy visszavásárolja, mindegy, ki a tulajdonos

– nyilatkozta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az InfoRádiónak. A miniszter szerint az előkészítő megbeszélések már folynak a Budapest Airport tulajdonosával az értékesítés feltételeiről és az árról.

A legutóbb kiszivárgott hírek szerint a mostani tulajdonosok 4,4 milliárd euróért válnának meg a Budapest Airporttól – idézi fel Nagy nyilatkozata kapcsán a Forbes.hu.Egy számjegyű inflációt és a Budapest Airport visszavásárlását ígéri Nagy Márton

Nagy Márton. Kép: Youtube.com

Egy sor egyéb témát is érintett Nagy, így például beszélt az InfoRádiónak a Magyar Posta átalakításáról is. A fejlesztési miniszter szerint a liberalizált piacon a hatékonytalan működést meg kell szüntetni, ezért volt szükség a kis forgalmú posták bezárására.

Az inflációról is nyilatkozott a miniszter, aki szerint a kormány célja, hogy év végére egy számjegyűre csökkentse a pénzromlás mértékét. A márciusi infláció 25 százalék lehet Nagy szerint, aki az év második felére várja a javulást.

Nem lehet könnyen beavatkozni a piaci folyamatokba, de lehet olyan vis maior helyzet, hogy a beavatkozás megfontolandó

– mondta Nagy. A miniszter szerint most azt vizsgálja a kormány, hogy mekkora azoknak a magyar vállalkozásoknak az aránya, amelyek beszorultak magasabb áron az éves gáz- és áramszerződésekbe, mert ez is jelentősen befolyásolhatja az inflációt.

Arra is figyelmeztetett, hogy fennáll az inflációs spekuláció veszélye is, amikor az infláció növekedése bizonyos szektorokban „extraprofitot” hozhat. Mivel erre szerinte a monetáris politikának nincs hatása, ezért a kormánynak kell tennie valamit. Így a Gazdasági Versenyhivatal javaslatára egy online árfigyelő rendszer kialakítását kezdték el – emlékeztetett Nagy.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Csaba László szerint a gazdasági földbeállás felelőseit a kormány és az MNB körül kell keresni. Az lesz szép, amikor nem Ausztriát, hanem Argentínát kell megelőzni a kanyarban. Az egyszámjegyű inflációból pedig nem lesz semi. A piac az egész kormányt/maffiaállamot beárazta, egy lépcsőre a bóvlitól. Ha pedig az EU-s pénzcsapok továbbra is befagynak, akkor kampó lesz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
a repülőtérre ne fogadjon senki...a tulajdonosoknak aranytojást tojó tyúk...
...ha mégis megveszik Orbánék, az qurva sokba fog kerülni, ráadásul messze az értéke felett fognak fizetni...az adófizetők pénzéből...a jutalékról már szó
se essék..
Menőmanó
@jesz: Tavaly 1400 milliárdot ajánlott érte. De nem azért kell neki, hogy magyar nemzet gazdagodjon vele, hanem mert minden stratégiailag fontos dolgot a NER alá akar gyűrni.
"A hülyék számára ennek a gengszterizmusnak a neve a “magyar nemzeti tulajdon arányának növelése a külföldi tulajdonnal szemben”, amelyben a “magyar nemzeti tulajdon” az Orbán-maffiát jelenti.
Orbán egy belterjes beteg gazdasági modellt épít, amelyből kikapcsolja a szabad piaci versenyt és a szabadságot. A legfontosabb cégeket és iparágakat saját tulajdonba veszi a családja, a strómanjai és az oligarchái nevén. Ezeket az állami szektorral összeboronálja, hogy a magántulajdonába került és a piaci verseny alól kivont cégek és gazdasági szektorok állandó anyagi utánpótlást kapjanak állami keretből és közpénzekből. Ez egy teljesen új gazdasági modell, ami még csak nem is unortodox, hanem közönséges lopás és maffiaszerű működés, az ország teljes kisajátítása és lerablása."
Kerül amibe kerül, mi hülyék fizetjük.
justhpeter
Nagy Márton ébren is álmodik, amikor nem ezt teszi, akkor hazudozik.
simmering73
Most hallottuk tizenkettedszer, a fene enne meg te amnéziás gyökér.
lusta
@jesz: Még az a szerencsénk, hogy a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk semmilyen jutalékot sem kapnak.
Alkotmányos költség, ámbár az Alkotmány hiánya nekik nem akadály.
ómió
Hát, cseppet sem efftársi ígéretek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.