Hiába reménykedhet az Orbán-kormány abban, hogy egy amerikai kormányváltás után jobb viszonya lehetne Washingtonnal.

Javíthatónak ítéli az amerikai-magyar kapcsolatokat – árulta el a Népszavának David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete. Bár a lap szerint a nagykövet nem sok kétséget hagyott afelől, hogy Washington olvasatában ez melyik félen múlik. Pressmant múlt kedden szegedi útján kísérte el a lap.Orbánról az amerikai nagykövet: Nem kéne belemenni ilyen játszmákba

David Pressman szegeden. Kép: Facebook.com

Pressman aggodalomkeltőnek nevezte, hogy Orbán Viktor március elején Magyarország ellenfeleként azonosította az Egyesült Államokat. Mint mondta, megérti, hogy pillanatnyi belpolitikai érdekek is számítanak a külpolitikában, szövetséges ország részéről mégis példátlan az ilyesmi. Mint idézik, a diplomata arról is beszélt:

Az Oroszország tavaly február 24-én megindított Ukrajna elleni inváziója óta, ebben a fontos és kihívásokkal teli időszakban nem kéne belemenni ilyen játszmákba.

Pressman nehezményezte, hogy az Orbán-kormány a háború ellenére sem távolodott el Oroszországtól. Úgy látja, hogy az ezzel kapcsolatos amerikai aggályokban kétpárti egyetértés van, és teljes konszenzus a nemzetbiztonsági körökben, sőt az ellenzéki Republikánus Párt egyes tagjainak még keményebb az álláspontja a magyar vezetéssel kapcsolatban. Ezek alapján a Fidesz hiába bízik abban, hogy a jövő évi amerikai elnökválasztás kimenetele fordulatot hoz a kétoldalú kapcsolatokban.

Forrás: Népszava.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
nagykövet úr ,orbán nem magyar...ne sértse meg a magyarokat...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@KisTehen: @Maccska: a kreténségetek nem ismer határokat, ti undorító,buta seggnyalók!
NKF
Ide küldték ezt a buznyákot,de minek! Milyen alapon szól bele a magyar belpolitikába?
A köcsög!
ómió
Pressman efftársnak nem tetszik, hogy nem fűrészeljük magunk alatt az ágat! Eszerint a saját Jaltájukkal, Trianonjukkal még nem elégedett!
Havanagi
@Eladott Ország: "Mindenki hülye mint a segg, mert nem veszik észre hogy átb@szom őket, de azért ők rám szavaznak! " Igen! még annál is hülyébb!
Eladott Ország
@Havanagi: ma, 13:27 ♣ Orbán hárommillió idiótával ( benne a rendszer haszonélvezőivel) fogva tarja az egész országot.
Az utóbbi években már annyira elaljasult a kolostorgeci, hogy szántszándékkal okoz kárt az országnak, tönkre vágva a jövő generációjának az életét is és nincs egy ember sem a közlébe aki azt mondaná, hogy most már elég volt! A Kárpátok géniuszát is agyon kellett lőni, mert már senkire nem hallgatott, nem bírt vele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.