Hiába reménykedhet az Orbán-kormány abban, hogy egy amerikai kormányváltás után jobb viszonya lehetne Washingtonnal.

Javíthatónak ítéli az amerikai-magyar kapcsolatokat – árulta el a Népszavának David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete. Bár a lap szerint a nagykövet nem sok kétséget hagyott afelől, hogy Washington olvasatában ez melyik félen múlik. Pressmant múlt kedden szegedi útján kísérte el a lap.Orbánról az amerikai nagykövet: Nem kéne belemenni ilyen játszmákba

David Pressman szegeden. Kép: Facebook.com

Pressman aggodalomkeltőnek nevezte, hogy Orbán Viktor március elején Magyarország ellenfeleként azonosította az Egyesült Államokat. Mint mondta, megérti, hogy pillanatnyi belpolitikai érdekek is számítanak a külpolitikában, szövetséges ország részéről mégis példátlan az ilyesmi. Mint idézik, a diplomata arról is beszélt:

Az Oroszország tavaly február 24-én megindított Ukrajna elleni inváziója óta, ebben a fontos és kihívásokkal teli időszakban nem kéne belemenni ilyen játszmákba.

Pressman nehezményezte, hogy az Orbán-kormány a háború ellenére sem távolodott el Oroszországtól. Úgy látja, hogy az ezzel kapcsolatos amerikai aggályokban kétpárti egyetértés van, és teljes konszenzus a nemzetbiztonsági körökben, sőt az ellenzéki Republikánus Párt egyes tagjainak még keményebb az álláspontja a magyar vezetéssel kapcsolatban. Ezek alapján a Fidesz hiába bízik abban, hogy a jövő évi amerikai elnökválasztás kimenetele fordulatot hoz a kétoldalú kapcsolatokban.

Forrás: Népszava.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
nagykövet úr ,orbán nem magyar...ne sértse meg a magyarokat...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
nagykövet úr ,orbán nem magyar...ne sértse meg a magyarokat...
csak úgy....
@Maccska: attól,hogy 0rbán baxakodik az usa.- val,ti nagyobbnak érzitek magatokat? mikor majd jön a rábaxás,akkor meg hisztiztek,ti seggfejek!
Csizmás Kond
" Pressman nehezményezte, hogy az Orbán-kormány a háború ellenére sem távolodott el Oroszországtól. "
...nade pressman úr, miért kéne valaki az önök háborújának a hódolója legyen ?
csak úgy....
@Csizmás Kond: @Maccska: @KisTehen: már látlak benneteket katona ruhában, teljes menetfölszereléssel, hogy masíroztok az ami frontra, buta pötscök.. :)
egy mitugrász,lopós cigánygyereket védtek az usa. val szemben?
csak úgy....
@Maccska: itt is vannak 0rbánhoz hasonló buta pötschök az afd. ben, senki sem veszi öket komolyan! shikari,te nagyon butavagy!
csak úgy....
@Maccska: ezt minden elmebeteg úgy látja mint te!
hozzátok ki fog menni, a ruszkik megint vagy a kínai seggel próbálkoztok most?
Gazella
Rebublikánusoknál nem trampli lesz az elnök jelölt..
Eladott Ország
Mondjuk azért azt izlelgessük, hogy 1979. szóval sikerült egy 43 éves intézményt szétkúrni, - az Egyesült Államok Kormánya a 2022. július 8-án küldött értesítésével egyoldalúan felmondta a Magyarországgal 1979-ben kötött, a kettős adóztatás elkerüléséről szóló nemzetközi szerződést - csak mert a degenerált csúti barom, úgy gondolta, hogy a vétó, a húzd meg ereszd meg, a pávatánc meg az igérgetések egy életre elég, és úgy isten igazából nem gondolt bele, hogy nem csak az EU-n belülről jöhet a pofon. Azért ehhez már tehetség kell. 1979, még bőven a szocializmus alatt volt. "Magyar Népköztársaság Kormánya és az Amerikai Egyesült Államok Kormánya között..." Tényleg nem most volt. Azóta már sem Népköztársaság, se Köztársaság nincs, van Magyarország, és van maffia kormánya.
40 éves mélyponton vannak a magyar-amerikai viszonyok. A Kádár-rendszer vége és Reagan alatt sem voltunk ennyire rosszban az USA-val, mint most vagyunk, pedig akkor minden nap úgy ébredtünk, hogy most akár atomháború is lehet. És ez 100 %-ban a magyar kormány hibája. Csak hogy megértsük:
1. Egyedüliként a világon a 2020-as választási kampányban beleszállt a kormány miniszteri szinten a demokrata jelöltbe - beavatkozunk az USA belpolitikájába
2. Idehívtuk állami pénzből az amerikai ellenzék egyik legmeghatározóbb tévés alakját, akinek az elnöki-alelnöki indulása sem elképzelhetetlen - beavatkozunk az USA belpolitikájába
3. Nálunk rendezték meg állami pénzből az amerikai ellenzék éves dzsemboriját, ahol a miniszterelnök is beszédet mondott (rokkantak kedvéért: ez olyan, mintha idén januárban MZP Washingtonban tartott volna kampányeseményt, ahol Biden is beszédet mond) - beavatkozunk az USA belpolitikájába
4. Most pedig az amerikai ellenzék korrupt érdekei mentén gátoljuk a globális minimum társasági adó EU-s bevezetését - beavatkozunk az USA belpolitikájába..
Pálinkás Pál
@Maccska: kussolj.., neked fajtársad, román cigány...
csak úgy....
@Maccska: shikari,neked elvette a maradék eszedet a fidesz és ruszki propaganda,tibim te hülyén fogsz meghóni!
Eladott Ország
Betelt a pohár...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/294508106_5289845637774482_5738722654946848473_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=a3yfS6UPEbcAX_9sm7-&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfAuLwrFtFQddaQ9YQQLRsE0v3CB89jmdSm-6J7-jYplOQ&oe=6433284D
A bűnöző cigányt Putyin zsarolja, egyrészt mert ügynök volt, másrész megvette kilóra mint egy hízott libát! A román cigány geci nemzetbiztonsági kockázat!
Kolostorgeci! Hol harcoltál te, amikor az orosz maffia pénzelt.Tudod ki ugye? A Száva bácsi! Kicsit feledékeny vagy Viktor, téged Szemjon Mogoljevics pénzelt, a vörös maffia feje, aki Putyinnal is nagyon jó kapcsolatokat ápol. A pénzt pedig Dietmár Clodo kézbesítette, amit fel is vettek. Ezzel a videó felvétellel zsarol téged Putyin, meg a hatos kartonnal, mert a valódi III/III-as akták azok ott pihennek Moszkvában.
uploads.disquscdn.com/images/0bc462872d38c5d5ff613aed89de736516b2cf58e1024a49e6e7e30c2b768e35.png?w=800&h=1035
A hazaáruló!
uploads.disquscdn.com/images/5a9f2ff4c86580b3fd682cfeadcbdfce2042eb4cef5e5d9c2fe749a8657ff0b0.jpg?fbclid=IwAR1ZdhfvUwcaElxMDQZChVVpDSCtZEMDRMovv6IrTKCTcov43tyonfqVols&w=800&h=248
Rockxy
"Magyarország ellenfeleként azonosította az Egyesült Államokat. "
az usa jelenlegi kretén vezetése nemcsak Magyarország, de az amerikai nép ellenség is.
nem semmiért robbannak fel a pl. vegyi anyag szállító vonatok.
Aki Én
@Maccska: Nagyon el vagy maccskásodva, Shikaratyi. Hogy ki a magyar, azt csak te mondhatod meg?
A gazdád pl egy román-roma.
És ezzel meg is érthetsz mindent.
csak úgy....
@KisTehen: @Maccska: a kreténségetek nem ismer határokat, ti undorító,buta seggnyalók!
NKF
Ide küldték ezt a buznyákot,de minek! Milyen alapon szól bele a magyar belpolitikába?
A köcsög!
ómió
Pressman efftársnak nem tetszik, hogy nem fűrészeljük magunk alatt az ágat! Eszerint a saját Jaltájukkal, Trianonjukkal még nem elégedett!
Havanagi
@Eladott Ország: "Mindenki hülye mint a segg, mert nem veszik észre hogy átb@szom őket, de azért ők rám szavaznak! " Igen! még annál is hülyébb!
Eladott Ország
@Havanagi: ma, 13:27 ♣ Orbán hárommillió idiótával ( benne a rendszer haszonélvezőivel) fogva tarja az egész országot.
Az utóbbi években már annyira elaljasult a kolostorgeci, hogy szántszándékkal okoz kárt az országnak, tönkre vágva a jövő generációjának az életét is és nincs egy ember sem a közlébe aki azt mondaná, hogy most már elég volt! A Kárpátok géniuszát is agyon kellett lőni, mert már senkire nem hallgatott, nem bírt vele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.