Ha Jézus maga az egyetemesség, mert Ő az emberré vált Isten, akkor fontosak-e a különbségek nemzeteink, hiteink, bőrszínünk, vagy éppen szeretetvalóságaink között? – teszi fel a kérdést Facebook-posztjában Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsány Ferenc nehezen tér napirendre a kereszténység és a nacionalizmus viszonya fölöttFotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Majd így folytatja a DK elnöke:

Ha értünk halt, ha mindannyiunkért, akkor van-e az ő lényegéhez képest fontos különbség közöttünk, azaz hogy valójában kik is vagyunk, honnan jöttünk, hova megyünk?

Gyurcsány Ferenc költői kérdéssel is szolgál:

Lehetnek-e nacionalisták a keresztények, ha megvallott hitük egyébként az ember szeretetének egyetemességét hirdeti, ha Jézus különbségtétel nélkül valamennyiünkért halt a keresztfán?

Végül egy kis elmélkednivaló:

A valóságosan létező, és sokszor elválasztó nemzeti önhit a fontosabb, vagy az egyetemes, egyesítő kereszténység? Az ember fontosabb, vagy hite? Istene vagy istentelensége. Feltámadt. Mondják. Hiszik. Remélik. Bízzák.

Itt szólhat hozzá Gyurcsány Ferenc posztjához:

Forrás: Facebook

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toller Béla
@Pálinkás Pál: Vazze, válaszolj a kérdésre !
Toller Béla
@ómió: Mellébeszélsz, az végképpen nem számít, hányféle nyelven beszélnek az emberek ! Olvasd el újra !
Toller Béla
Nemáááááá, nem GYF feladata a hitviták felélesztése, még kevésbé egy új körösztény felekezet megalakítása ...Ha nem talál egyetlen megfelelő, magyar hitest, hogy ezeket a nézeteket erőteljesen képviselje a magyar közéletben, akkor engedje el ! A pápát mégse kérheti fel egy tartós magyarországi szolgálatra !
ómió
@Toller Béla: Nem értesz valamit, idiótája, és én beszélek mellé!? Az, hogy Bábelnél az Úr nem engedte az emberiséget "egynemű masszává" (mai kifejezéssel globalista - "bolsiul" internacionalista - katyvasszá) válni, mert már akkor képtelenek voltak erre, azért, mintha mondana valamit!
Csizmás Kond
...aki legalább kétszer bérmálkozik annak illik tudnia hogy a migráció és a vallás nem keverendő...aki azt teszi az szándékosan politikai céllal teszi. Amúgy minden vallás hívője egyfajta nacionalista, ugyanis meg van győződve a saját hitében és csak azt fogadja el. Az ilyen kelekótya lecsóbeszéd bizonyitja hogy nincs neki sem hite sem hovatartozási fogalma csak a hatalmi vágyait próbálja mindenáron belebeszéli másokba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.