Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke arról beszélt: a végrehajtói rendszer megváltoztatásával kapcsolatban megtették javaslatukat, az igazságügyi bizottságban azonban leszavazták nonprofit végrehajtói rendszerről szóló kezdeményezésüket.

Orbán Viktor szerint nem helyes, ha a politikusokat "csuklóból" maffiózónak nevezik
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2023. március 10-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Úgy fogalmazott: 1994-ben döntöttek arról, hogy profitorientálttá teszik a végrehajtói szakmát, és innentől kezdve kialakult egy, "a balliberális és a Fidesz-kormányokon átívelő maffiarendszer közjegyzőkkel, politikusokkal, kormánytagokkal" együtt, amely azóta is sarcolja a magyarokat.

Schadl György a végrehajtói kar elnöke másfél éve előzetes letartóztatásban ül

- emelte ki, és azt kérdezte, hogy mikor lép a kormány a végrehajtói rendszer megváltoztatására?

Orbán Viktor miniszterelnök válaszában nem nevezte helyesnek, ha a politikusokat "csuklóból" maffiózónak nevezik és olyan durva sértésnek minősítette ezt a kijelentést közjegyzőkre, egy szakmai csoportra, amely nem engedhető meg.

A Schadl-Völner-ügyről jelezte:

nem örül neki, de ez is azt mutatja, hogy Magyarországon mindenkire egyformán vonatkoznak a jogszabályok, akkor is, ha államtitkárról, és akkor is, ha kamarai tisztségviselőről van szó.

A Mi Hazánk javaslatáról a kormányfő azt mondta: szívesen befogadták volna, azonban a nonprofit megoldás szerinte nem fog működni. Arra biztatta mind az ellenzéki politikust, mind a szakbizottságot, hogy továbbra is folytassanak egyeztetéseket arról, hogy a mainál milyen jobb megoldásokat lehet találni a végrehajtói kamara szabályozására.

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Ha én elkezdeném sorolni, hogy mi nem helyes ebben az országban, akkor reggelig ülnék ezen az oldalon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Oszt, csípőből lehet maffiózónak nevezni a maffiózókat?
Aki Én
@Eladott Ország: 07:15 pontosabban:
fára jó
sunoge
Ok, nem hívjuk őket, hanem elkergetjük. Így jó lesz, lopós?
ómió
Nem helyes, nem helyes! Viszont, annál "efftársibb"!
Toller Béla
Hja, ahogyan a krumplilevest is, a maffiózót is a nevén kell nevezni ! Milyen alapon háborodik fel a maffiafőnök ? Tíz év vészhelyzet idején ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.