Hadházy Ákos felderítette, hogy a 2,8 milliárdos, uniós forrásból vásárolt mammográfiás szűrőbuszokat egyáltalán nem használják Müller Cecíliáék.

Botrány: Müller Cecíliáék elkótyavetyéltek 2,8 millárdot – Parkolópályán a szűrőbuszok

Semmire sem használják a többmilliárdos szűrőbuszokat. Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

"Müller Cecília egyszerűen VÉGLEG KIDOBOTT 18, ÚJ SZŰRŐBUSZT, amelyeket négy éve méregdrágán, összesen 2,8 milliárd forint EU-s támogatásból vásároltak. Azaz nem csak a mammográfiás, hanem az egyéb szűréseket is leállították. A buszokat pár hete titokban Páty mellett, az úgynevezett „Nemzeti Ipari Park“ egyik eldugott szegletében parkolták le. Egy informátor szerint ráadásul a Népegészségügyi Központ felszámolta a szűréseket végző osztályát is, a buszok személyzetét pedig elbocsájtja.

Azt eddig is tudtuk már, hogy a buszok felét kitevő, 1,75 milliárdért(!) vett mammográfiás (emlőszűrő) egységek gyakorlatilag soha nem működtek az eredeti célnak megfelelően (belső információ szerint azért, mert műszakilag alkalmatlanok voltak), de Müller Cecília azzal védekezett, hogy ezekből kiszerelik a röntgen készülékeket és a buszok a másik tíz járműhöz hasonlóan „sima“ egészségügyi szűréseket végeznek majd a kistelepüléseken.

Nos, ehhez képest AHOGY LEJÁRT AZ ÖSSZESEN 17 MILLIÁRDOS EU-S PROJEKT KÖTELEZŐ, 5 ÉVES FENNTARTÁSI PERIÓDUSA, az összes buszt kidobták. Belső információk szerint a most szégyenlősen, kívülről gyakorlatilag láthatatlan helyen eldugott buszokat talán egy-egy kórháznak fogják átadni, ahol majd évekig porosodhatnak kihasználhatatlanul. Pedig az információ forrása szerint ahová eljutottak a buszok, ott értelmes, hasznos munkát végeztek, volt igény a szolgáltatásra a falvakban.

Ez valójában nagyobb botrány, mint a lombkoronátlan sétány ügye, hiszen sokkal több pénzt kótyavetyéltek el egy olyan célra, amire valóban nagy szükség lenne" – írta Hadházy Ákos posztjában.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Isten éltesse Ciki Cili nénit a teknősbéka életkor legfelső határáig. Az egész nemzet számára nélkülözhetetlen a tevékenysége.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Isten éltesse Ciki Cili nénit a teknősbéka életkor legfelső határáig. Az egész nemzet számára nélkülözhetetlen a tevékenysége.
nemkati
@KisTehen: Érdekes, hogyha valaki a magyaroktól lop, vagy a lenyúlt pénzt elherdálja, az abszolút nem zavar téged, gyorsan keresel valaki mást aki valahol máshol csinált valami mást. Hát képzeld, a magyarokat jobban zavarja ha őket lopják meg.
Terminátor
Hát mégha tudnátok azt is, hogy ezek a buszok tele vannak lélegeztető gépekkel és kínai vakcinákkal.
A stadion beengedő készülékek mögöttük vannak, Német Tomszli feje takarja!
Havanagi
Nem számít! Birka nép állja a számlát a felébredésig!
nemkati
@sgl: Magyarország (állam?)formája rántotthús. Ebben legalább megegyezhetünk. Még Nagy-Magyarországé is az volt, csak az egy kiklopfolt hús formájú volt.
simmering73
Cili nyénye meg a toporzék peti a két kótyavetyi. A balfasz nép pedig tapsol.
Nessy
Pedig hajdanán, nem ilyen modern felszerelésű szűrő buszok léteztek, és járták a kis településeket. Pl. Nőgyógyászati, gyerekfogászati, szemészeti stb. szűréseket végeztek, jó eredménnyel. A település háziorvosa, védőnője szervezte a helyi lakosságot, iskolásokat a szűrésekre.
jesz
érdekes...egy egyházi státuszú tisztifőorvos így viselkedik? megvették, így kell viselkednie?
Eladott Ország
A hűtlen kezelés bűncselekményének fogalmát a hatályos Büntető Törvénykönyvben találjuk. A jogalkotó úgy fogalmaz, hogy “akit idegen vagyon kezelésével bíztak meg, és ebből folyó kötelességének megszegésével vagyoni hátrányt okoz, hűtlen kezelést követ el.” Btk. 376. §
nemkati
@Eladott Ország: Cecíliának az a vagyon nem volt idegen. A sajátjának érezte.
Clavigo
@Shikari: Köszönjük Emese... Ezért kár volt haza menned Kőbányáról ,"pipás "..
Juhász István
Ellenben ő egy NAGY TANITÓ ! Megtanulhattuk tőle, hogy a gyerekeket ki kell tenni SZELLŐZTETNI. Elmondta, hogy MASZKOT csak az viseljen aki BETEG. Amúgy ÉLETE VÉGÉIG... ő lesz a legfőbb Országos Tiszti Főorvos ? Ezt a pár milliárdot meg ne sajnáljuk, több is veszett már Felcsúton, pardon MOHÁCSNÁL. Egyébiránt meg MINDENBEN AZ ELSŐK VAGYUNK, a fél világ MINKET UTÁNOZ... Csakhogy azok a fránya SZÁMOK ne lennének. Ha már a KSH is kimutatja, hogy az infl. MEKKORA, meg egyebek, akkor tényleg BAJ LEHET. A nyugdijak reálértékéről meg mostanában CSEND van... Meddig ?
ómió
És!? Ha "szűrni" használják, Hullaházy szerint az majd akkor is "kótyavetye" lesz!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.