Tavaly a Fidesz pusztán szavazatszerzés miatt vezette be az ársapkákat. Most azonban valóban szükség van ezekre az intézkedésekre, hiszen az emberek nagyon nehezen tudják megvásárolni az alapvető élelmiszereket – emlékeztet közleményében Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke.

MSZP: üdvözöljük, hogy Orbán végre hallgat ránk
Fotó: Facebook/Komjáthi Imre

Mint írja, a párt hónapok óta azt hangoztatja, hogy az ársapkákat nem szabad kivezetni, mert a rekordmagas infláció, valamint az egyre csak dráguló élelmiszerek óriási terhet rónak a családokra és az alacsony jövedelemmel rendelkezőkre.

A péntek reggeli rádióinterjújában a márciusi 25,2 százalékos infláció hírére reagálva már Orbán Viktor miniszterelnök is belátta, hogy az ársapkákat nem szabad kivezetni, továbbá beismerte, hogy ami eddig történt, az kevés

- olvasható a közleményében.

Az MSZP társelnöke pártja nevében üdvözli, hogy a kormányfő immáron osztja a szocialisták véleményét az ársapkák fenntartásának kérdésében. Azonban további megoldási javaslatokat is megfogalmaztak, amelyek szerintük valóban hatékonyan szolgálnák a családok érdekeit.

Az MSZP azt akarja elérni, hogy az emberek megfizethetőbb élelmiszerárakkal találkozzanak a boltokban, ezért egy javaslatcsomagot is megfogalmaztak, hogy miként lehetne letörni az árakat.

- Meg kell tartani az ársapkákat és ki kell bővíteni további termékekre is!

- Az alapvető élelmiszerek áfáját 0 százalékra kell csökkenteni!

- Az élelmiszerárakat tovább sújtó különadókat meg kell szüntetni!

- A hatóságok ellenőrizzék az árcsökkenést!

- Az ársapkák okozta veszteségekért kapjanak kompenzációt a kisboltok és a kistermelők.

- javasolja az MSZP.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ez egy ritka barom...mondjon rá valaki példát, hogy az áfacsökkentést nem a kereskedő tette zsebre...az ársapka meg nem azért marad / ha marad /...mert ti mondtátok, hanem hogy megtartsa a húgyagyú nyugger, meg cigó szavazóit...akik képtelenek felfogni hogy az ársapka a többi termék árát növeli, és infláció gerjesztő...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Az MSZP álomvilágban él
Csak ne propagálná.mert kontraszelektív az álláspontja!!!
Más pártok pontosan az LN kező álláspontot képviselik!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
szegény hazám
Nagyanyátok löttyed popsijára hallgat! Nem hallgat ez senkire. Az erőszakosságának, a butaságának, az utcai szélmalom harcainak köszönhető, ahol ma Magyarország tart. No meg annak a 2,5 millió birkának aki a hatalom megtartásához, a törvények átalakításához segítette.
jesz
És azzal a híresen szigorú élelmiszer-minőség ellenőrzéssel mi van? Arról volt szó, hogy a nyugaton eladhatatlan, silány élelmiszert tilos lenne itt árulni...de az ellenőrök azótan is csak utazgatnak, ízlelgetnek, potyáznak, oszt semmi...
Az ársapkát általában az ilyen, gyengébb minőségüekre re teszik...
Menőmanó
Kérünk még ársapkákat, attól több ezer árucikk ára megemelkedik. Úgy látszik az MSZP Orbánnak akar jót tenni, nem nekünk.
Csak Norisz és senki más
@szegény hazám: Való igaz, nem hallgat senkire! Azonban birkák már inkább a baloldalon vannak, de bőven... Mennek Feri után mindenhonnan, s amit maguk után hagynak... Követik a juhászt vakon!
Pálinkás Pál
ez egy ritka barom...mondjon rá valaki példát, hogy az áfacsökkentést nem a kereskedő tette zsebre...az ársapka meg nem azért marad / ha marad /...mert ti mondtátok, hanem hogy megtartsa a húgyagyú nyugger, meg cigó szavazóit...akik képtelenek felfogni hogy az ársapka a többi termék árát növeli, és infláció gerjesztő...
Terminátor
Ne ez is elvérzett a szavazat gereblyézésben!
Má a csecsemő is tudja, a kapitalizmussal nem lehet kib...ni! Vagy hiány, vagy máson behozza!
A komcsik találták ki, s ők is operálnak vele!
Csak ennyi!
jáger laszló
Néhányon sapka több ezren pedig árcédula növekedéssel!!
Jön a nyár sapka le
Rövidesen storno!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Terminátor
@Shikari: Fidesz már eddig is megtett. Idióta banda!
Most aztán béletrafáltál.
Kivételesen egyetértek!
Nessy
@Shikari: Mi a csoda? Az élelmiszerek ÁFÁ-ja 0? Vagy legalább is nem 27%? Eltörölték a különböző külön adókat? Egy frászt! Ez az egész, csak nálunk lévő "szankciós, háborús infláció" az elszúrt, hozzá nem értő rendeleti kormányzás eredménye!
ómió
Na, de efftársak! Ezt anno még a "szent piaci áraitok" sérelmére elkövetett "bárdolatlanságnak" minősítettétek! Mi történt azóta? Bővült az efftársi hazugságtár!?
ómió
@Maccska: Aha! És a történteket azóta a rájuk hallgatás eredményének hazudják!
Clavigo
@ómió: Te érted azt ,amit firkálsz,,gyagyás ?
Nessy
@Shikari: Ez az irreálisan magas infláció? A többszörös energia ár? Termékeknél szolgáltatásoknál az energia költség természetesen beépül az árakba, + 27% ÁFA, amit mi fizetünk! Engem nem érdekel sem a liberálfasiszta, sem a vele egyenértékű szűzqrva jelző sem, csak a tények!
jáger laszló
Én az MSZP részéről nem kennék büszke erre a fegyvertényre inkább szégyenleném magam.hogy ilyen eszközökhöz nyúlt a fidex!!!
Ez 1 szegénységi bizonyítvány!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
@Shikari: A tényeket naponta tapasztalom a boltban, a beérkező számláimon, a nyugdíjam vásárló értékének a csökkenésén, a nyugdíjemelésem indexén, összevetve a tényleges inflációs rátával. Jelenleg valóban a körülöttünk lévő országokban, lett légyen bármelyik égtájon, tény, hogy jóval alacsonyabb az infláció, az ÁFA, szélesebb körű az állami segítség, nem csak egy szűk rétegnek! De felesleges magyarázni, mert egy bizonyos jövedelemszint felett nem értik, mi a plebsznek a problémája.
terlasz
Orbán szarik az MSZP véleményére. Egyébként pedig, ársapka egy olyan politikai termék, ami csak gerjeszti az inflációt.
Pl. a kenyér igazán alapvető élelmiszer, ami már 1000 Ft/kg, de az egészségtelen kategóriába sorolt, az élelmiszerekben megjelenő, különadóval sújtott kristálycukor árstoppos.
A hülyék kábítása jó üzlet a maffiakormánynak.
ómió
@Clavigo:Mi van, bolsiék vezéridiótája!? Nem érted, amit olvasol? "Túltoltad" a bolsiságodat!
Németh István
az egymásssl szembeni alázás, leugatásdi arra jó, hogy a ballibernyák és nagyon moslék belső ellenség teljes terítékre kerüljön! Ezt fogja követni a a kiválogatás! A nagyon szemetek ki lesznek vonva aforgalomból, szép folyamatosan! Rend lesz itt kérem, rend a javából és a moslékok vinnyogni fognak a pincebörtönökben! Ezt nevezik patkányosnak!
Alényeg hogy az usa-nató takarodjon Európából az Eu vezetése a bitófára rohadásilag, az usa nagykövete a mocskos büdös kurva anyjába a sosros-biden-rocsild pöcsére!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.