Az orosz-ukrán háború kapcsán adott interjút Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a nemrég az Origóba olvasztott 888-nak.

Nógrádi: ha Ukrajna belép az EU-ba, tönkreteszi a szervezetet
Fotó: MTI/Varga György

Nógrádi jelenleg úgy látja, a háborút sem Ukrajna, sem Oroszország nem nyerheti meg. 

Az ukrán elképzelés az, hogy meg kell buktatni Putyint. Minden területet vissza kell szerezni, beleértve a Krím-félsziget is, ez ma lehetetlen. Azaz elképzelés, miszerint Oroszország fizessen nagyon sok száz milliárd eurós jóvátételt, az pedig kizárt. Az orosz elképzelés ezzel szemben az, hogy a Krímet végleg megtartja, a frontvonalat, ha kell nyugatabbra viszi és elvesz még olyan ukrán területeket, ahol nincs ukrán lakosság, ennek a valószínűsége szintén kicsi

- vázolta meglátásait a Tanár úr.

Nógrádi György szerint a fő probléma az, hogy a Nyugat jelentős része azzal hitegeti Ukrajnát, hogy beléphet a NATO-ba és az Európai Unióba.

Ha az EU-ba belép Ukrajna, tönkreteszi a szervezetet, a NATO-ba pedig egy háborút viselő ország nem léphet be

- ismertette a szakértő.

Nógrádi arról is beszélt, hogy az oroszok részéről taktikai atomfegyver bevetése ma abszolút valószínűtlen, és bár az orosz és amerikai titkosszolgálatok folyamatosan tárgyalnak, információ egyelőre nem szivárgott ki ezekről.

Forrás: 888

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edebácsi
Az EU-t az a magyar kormány teszi tönkre, melynek Nógrádi is lelkes híve.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@Eladott Ország: Undorító egy pasas! És még ellenzékinek ajánlgatja magát!
kereső
@KisTehen: 10:40 És ez mit változtat a lényegen- elindult a különleges hadművelet, mert putyin nem elégedett meg dombasz-és luhanszk megyék egy részével és a krimmel? Egyébként nem értelek benneteket- sem téged, sem a mcsekot. Pofázzátok szijjártóártópéter után szabadon toporzékolva, hogy már pedig a mi belügyeinkbe ne pofázzon bele senki- de ukrajna belügyeibe belepofázhat putyin. Milyen jogon? Vagy a mienkbe?? Neki szabad- a svédeknek meg kuss, amikor kifogásolják az eu-s adófizetők pénzének ellopását. Ami amúgy nem belügy, hiszen a 460 millió állampolgár pénzéről van szó. Egyszóval- amre hovatkoztál, az nem mond semmit- esetleg annyit, hogy ez az "értekezés" is csak kizárólag putyin szempntjából vizsgálja a témát, mintha az agressziót elszenvedő ország , és népe nem is létezne.

És csak azért is!!!:
Slava Ukraini! H(g)erojam Slava!!!
jáger laszló
Ha Ukrajna 2026 előtt az EU tagja lesz én +eszem a kalapom!!
Azért az EU sem hülye egészen,hogy ilyen batyut a hátára vegyen!!
Ebben bízok!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
@jáger laszló: Magyarország csatlakozási tárgyalásai 6 évig tartottak. +2 év a szerződés előkészitése és lezárása. Ilyen háborús körülmények között a társdalomnak még nehezebb teljesiteni a csatlakozási feltételeket, hiszen a törvényhozásnak és a végrehajtó hatalomnak (kormány) elsődleges célja és feladata az ország múködtetése, és az ország felszabaditása. Ne legyetek már ennyire megijedve...
qunta
@kereső: azt hiszem ezek merengések, álmodozások a bili környékén. "ukrajna" csatlakozásának az elindítása is a messzi távoli jövő, mert ennek az alapfeltétele a hoholok győzelme. ehhez kevés, hogy megtörténjen a csoda az ukik megszerzik a területeket békeszerződést is alá kellene írni. ez még nagyobb csoda lenne abban a helyzetben.
Edebácsi
@Maccska: Magyarország kormánya szembemegy az EU alapvető értékeivel, nyiltan támadja az EU-t, felszámolta a jogállamiságot, a jogállamiság intézményeit díszletté tette. A hatalmon lévő banda nem az ország. Magyarországot mai állapotában nem fogadná be az EU.
Törökországgal ugyanez a helyzet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.