Az orosz-ukrán háború kapcsán adott interjút Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a nemrég az Origóba olvasztott 888-nak.

Nógrádi: ha Ukrajna belép az EU-ba, tönkreteszi a szervezetet
Fotó: MTI/Varga György

Nógrádi jelenleg úgy látja, a háborút sem Ukrajna, sem Oroszország nem nyerheti meg. 

Az ukrán elképzelés az, hogy meg kell buktatni Putyint. Minden területet vissza kell szerezni, beleértve a Krím-félsziget is, ez ma lehetetlen. Azaz elképzelés, miszerint Oroszország fizessen nagyon sok száz milliárd eurós jóvátételt, az pedig kizárt. Az orosz elképzelés ezzel szemben az, hogy a Krímet végleg megtartja, a frontvonalat, ha kell nyugatabbra viszi és elvesz még olyan ukrán területeket, ahol nincs ukrán lakosság, ennek a valószínűsége szintén kicsi

- vázolta meglátásait a Tanár úr.

Nógrádi György szerint a fő probléma az, hogy a Nyugat jelentős része azzal hitegeti Ukrajnát, hogy beléphet a NATO-ba és az Európai Unióba.

Ha az EU-ba belép Ukrajna, tönkreteszi a szervezetet, a NATO-ba pedig egy háborút viselő ország nem léphet be

- ismertette a szakértő.

Nógrádi arról is beszélt, hogy az oroszok részéről taktikai atomfegyver bevetése ma abszolút valószínűtlen, és bár az orosz és amerikai titkosszolgálatok folyamatosan tárgyalnak, információ egyelőre nem szivárgott ki ezekről.

Forrás: 888

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edebácsi
Az EU-t az a magyar kormány teszi tönkre, melynek Nógrádi is lelkes híve.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Péter2
Na megszólalt a vérkomcsi moszkovita , Európa rákfenéje Magyarország lett a ner miatt , mindent megpróbálnak tönkretenni , ahova belépnek , v-4 európai unió , NATO .
qunta
@Péter2: a klasszikus európa rákfenéje ny eutrópsa. nagysikerrel teszik tönkre a ny-i politikusok, akik usa csicskát csináltak az eu-ból. mo az aki létrehozta a v-4 eket és igyekszik 1bern tartani. sajnos lengyel testvéreink azok akik most a legvehemensebben akarják szétverni.
balos
Megjelentek a nemzethy nyilasok,hogy most a muszka seggén élvezzék a tápot a fennmaradásukhoz!
qunta
sztem a hoholokat semmiképpen nem szabad beengedni. ők lennének a tipikusan rohadt alma ebben a sok félig rohadt romlottat tartalmazó kosárban. persze a nagyon kevés kevésbé rohadt almától eltekintve.
Edebácsi
Az EU-t az a magyar kormány teszi tönkre, melynek Nógrádi is lelkes híve.
csak úgy....
ha ennyi okos ember él magyarországon, mint 0rbán, nógrádi, @Shikari: @qunta: @Maccska: ...stb. ,akkor miért van az,hogy magyarország még mindíg a bányászbéka segge és bulgária között libeg? :)
csak úgy....
@Maccska: tibim, töled okosabb választ nem is vártam! :)
Galway
@csak úgy...: Magyarország helyzetének elemzésekor Bulgária és a bányászbéka emlegetése egyaránt sértő! A békára meg a bolgárokra nézvést!
simmering73
@KisTehen: Látom kinyitották az istálló ajtaját. Kibőgött a lyukból a tehén.
Emmersson71
Ha egy csöpp esze és bátorsága volna az EU tagjainak, akkor mind kilépnének és alakítanának egy új tömörülést Magyarország nélkül. Aztán O1G lehetne kiskirály az EU-jában :P
csipetke
@Edebácsi: 06:31 Egyetértek. Aki az EU szétzüllesztésén dolgozik keményen hosszú évek óta,az viktor putyinovics. És az se lenne rossz,ha egyszer kiderülne,hogy ezt putyin megbízásábó teszi-e..
kereső
@Maccska: 06:55 Az unió alapokmánya 2004-ben ugyanaz volt, ami most is van. Ezen alapokmány szerinti belépési tárgyalásokat az első orbán kormány folytatta le 85%-ban 1997-2002 között. Nem az eu változott, hanem orbán-a fideSS, és vele ti.
Egyébként hogy van az, hogy elutasitjátok az Eu-t- ahol a tagállamok az alapszerződés értelmáben egyenlő jogokkal birnak- függetlenül nagyságuktól- lásd az Európai Tanács szavazati előirásait, addig üdvözölnétek az Eurázsiai úniót- amelyet putyin/oroszok vezetnek, na meg a szovjetúniót. Annak mintájára lenne létrehozva a ti nagy álmotok- talán azzal kellene kezdeni, hogy fellapozzátok a még fellelhető történelmi forrásokat, hogyan is működött az az "államszövetség"- és akkor össze lehetne hasonlitani az Eu-val. De ilyet ugye ne kérjeke- mert ti, gondolkodás nélküli NER trollok- nem irtok, nem olvastok, mert ti rogánbűnözóantal kockás papiroos huszárjai vagytok.
Ami meg a szarrá alázást illeti- Ursula von Der Leyen Kinában Európának azt részét képviselte amejnek mi is tagjai vagyunk- földrajzilag mindenképpen, tartalmillag- kultúrálisan egyre kevésbé. Ha megalázták Leyent kinában, akkor megalázták Magyarországot is- te barom. Ennek felismeréséhez hiányzik az "agy"- meg annak a felismeréséhez is, hogy az unió nem akar minden szálat elvági Kinával- na de igy nagyon nehéz lesz.

Törökország: van egy alapokmánya az uniónak- ha tetszik ha , nem az abban foglaltakat illene betartani , ha tetszik-ha nem. Főleg akkoor, ha valaki felvételét kéri a klubba. Magyarország meg klubbon belül x@rik erre. Mert orbán úgy gondolja- hogy 460 millió európai állampolgárnak kell ő hozzá igazodni, az az orbán, akinek igazságügyminisztere azt mondja- "nincs a jogállamnak definiciója"- holott az eu-ban alapkövetelmény a tagállamok jogállamisága.
Ennyi(ke)
csipetke
Úgy emlékszem,hogy jónéhány évvel ezelőtt talán a luxemburgi külügyminiszter mondta,hogy a fidesz olyan az Eu-ban, mint egy rákos daganat,amit minél előbb el kell távolítani. És meg is érti az ember,mert mi több pénzt kapunk,(kapnánk) mint amit befizetünk. Bár ott is látták,hogy az ország a gödör alja felé tart,és egy bizonyos kör,ami a fideszhez tartozik,elképesztő gyorsasággal gazdagodik eu-s pénzekből. Jóval előbb kellett volna lépnie az eu-nak. Ezért is volt mulatságos,vagy inkább siralmas,amikor orbán arról rinyált,hogy a nekünk járó pénzeket odaadják Ukrajnának. Évek óta odasz@rik az eu asztalára, mindennel IS szembemegy, de várja,hogy zsákszámra öntsék a lóvét. Egy biztos,a rengeteg eu-s pénz ellenére M.o.leszakadt a volt szoci országoktól, és most fej-fej mellett haladunk(?) Bulgáriával. De ők is be fognak előzni,mert nekik már eurójuk is lesz,mi meg még akkor is itt fogunk szívni a sz@rt se érő forinttal
kereső
@Maccska: magyarokmegertesbenaszegenyebbekert.wordpress.com/2019/10/25/1988-laci-ha-nem-nyerunk-hazamegyek-es-kitorolom-a-fenekemet-az-alkotmannyal-fodor-gabor-is-a-kepen/

Na, ez a hozzáállása a törvényekhez nem változott orbánnak. Most az unió alapokmányával törölgeti a scheggét.
De, amig 1988-ban ez csak bennünket érintett,(látjuk napjaink történéseit, hová vezetett az 1988-as orbán) mostanság ez a tette , viselkedése 460 millió, 26 másik országot is érint.
kereső
Ezt a vén agyatlan, szeniliis fa@xt meg le kellene már tiltani a megszólalási lehetőségtől- ha a köz médiia tényleg a köz médiája lenne, nem privilégikusan orbáné...
csipetke
@qunta: 06:24 A lengyeleknek nem kell ezzel fáradniuk. Viktor putyinovics sikeresen szétverte
Qqberci
Rúgja már seggbe valaki ezt az ütődött vén f@szt!...
csak úgy....
@Maccska: 0rbán csak lopni szeretne,minden másra baxik a gazdátok te ökör!
kereső
@Maccska: Álmodik a nyomor- az Eu nem fog szétesni- esetleg osztódik. lesznek a "mag" államok- azok amelyek alapitották az uniót-és lesz a periféria. Az az unió lesz a "mag" amelyről orbán valami lidérces álmot kerget- félreértelmezve Khol alapitó elképzelését. Na, ebbe Magyarország -és főleg orbán nem fér bele, még a perifériára sem. Na, de majd az eurázsiai unió- az orosz vezetéssel- a szovjetúnió mintájára. Egy a bökkenő- akkor orbán lepkefingnyit sem fog érni az oroszok, kinaiak szemében. Na, majd akkor hőzöngjél, és ontsd magadból az agyatlanságokat.
Európának akkor lesz jövője- ha egységes földrészként ki tudja védeni az USA és kina gazdasági és poltikai nyomulását.
Ez pedig feltételezi minimum követelményként az egységes külpolitikát, amelyet orbán /szijjártó tandem jelenleg megakadályoz-a különutasággal, a káros túltolt nacionalizmussal. De, legyen igy- ha ti ezt akarjátok, azután meg lehet siratni az országot, mert tényleg csak egy fehér folt lesz a helyén. Ti nem trianont készitetetek elő az ország számára, hanem a teljes felszámolódást.
kereső
@sgl: Úgy látom, hogy a lengyelek, a románok, a csehek nagyon tepernek- hogy a maghoz tartozzanak az alapitókon kivül- EGT!!!. És vannak még a többiek, és van Magyarország a különleges, mint a tejbetök.
drrotf
Ha Ukrajna belép a NATO-ba akkor tönkreteszi azt, pedig mi szeretnék tönkre tenni a szervezetet,A mi taktikánk az hogy ahová belépünk azt szervezetet tönkre tesszük, mert a mi álláspontunk nem érvényesül!
Toller Béla
Nagy franc ez a nógrgádi nevű kisfasiszta ökör ! Most akkor az EU-t saját maga, a dollárbaloldal vagy az ukránok teszik tönkre ? Mi marad még a többi tönkretevőnek ? Hja, mióta az ukránok a fejükkel nekimentek páncélgatyás oroszoknak, azóta minden a feje tetején áll, nem ?
kereső
@sgl: 2015? Mi is volt akkor? Az oroszok akkor szálltak be a sziriai polgárháborúba- szétlőtték az egész országot.
Nagyon emlékszem, orbán a szokásos éves találkozóra utazott ki Moszkvába- éa amikor hazajütt nem sokára megjelentek a kék plakátok-magyarul!!!" ha Magyarországra jössz be kell tartanod a törvényeinket"- mindezt tavasszal, amikor még hire-hamva sem volt a sziriai menekültek áradatának. azok késő tavasszal, nyár elején indultak meg. Még mondja azt valaki, hogy azt nem putyin intézte , gyengiteni az uniót. Most meg azért bombáz civileket ki az otthonaikből- mert ugyanez a cél vezérli. És orbán mindkettőről tudott- 2022. február eleje -orbán Moszkvában öt órás négyszemközti "megbeszélés". És csak a tényleg 10iq-val rendelkező hiszi el, hogy a gázellátás volt a téma - hiszen 2021 októberében szijjártó megkötötte a 15 éves szerződést. persze a molylepkéknek mindent el lehet adni...
ómió
Pedig, hát, az egypártrendszerük meg az azovi nácijaik annyira "ajropéer jelenségek", a kisebbségelnyomásukról nem is beszélve, hogy már bármiféle brüsszeli jogállamiságideált "űberolnak"!
kereső
@KisTehen: Mit kezdett el, te barom? 2014-ben az oroszok által fegyverzett wagner zsoldosok , és civilnek öltözött orosz katonaság kikiáltotta a két "népköztaársaságot", és az oroszok annekktálták a krimet. azon kivül? Vagy ez már olyan régen volt, hogy el is lehet hajlitani a valóságot. És amerika ott és akkor nem is lépett közbe "komolyan", hiszen látszott, hogy az oroszoktól épp csak megszabadult Kijev nem képes felvenni a harcot az orosz haderővel. Kicsit más lett a helyzet 2022-re. Az ukrán cspatok önerőből verték vissza a Kijev elleni támadást- a fegyverszállitási támogatások ez után indultak meg- azaz az amerikaiak, angolok, franciák nem akartak a tengerbe vizet hordani. Szó sem róla, az ukránok nem tartzottak volna ki eddig a támogatások nélkül, de mert megmutatták, hogy igenis harcolni akarnak -és tudnak, igy a segitség már nem hiába való. Azt tudtad, te moszkovita- hogy sorozás nélkül is százezrek jelentkeztek önkéntesként a katonasághoz, hazájuk védelmében? Na, ezt hagytátok számitáson kivül- a hazaszeretetet, a szülőföld szeretetetét- ezért aztán nincs is egyetlen náció sem az ukrán földön akik ne fogtak volna fegyvert az agresszor ellen. Még az oroszok is.
kereső
@KisTehen: Te barom scheggszáj- irtam olyat, hogy nem akkor történt? Hol marad mostan tőled a CIA puccs, mer ugye az vaolt a Majdan, mint ahogy 56 is- a kreml szerint. Egyéb ? Menj legelni...elég sok eső esett (hála az égnek, nagyon kellett már), szép zöld a fú. Ez még akkor is igaz, ha engem bosszant is egy kicsit, hiszen már háromszor kellett füvet nyirni az udvarban..."csak az a szép, zöld gyep", mig tavaly nyáron már júniusban sem kellett. Mig irok, a nyitott ablakból hallom, hogy sok helyen beinditották a fúnyirókat a faluban- zene füleinknek.
justhpeter
@Maccska: 07:06: Tévedsz, ez az újság a gazemberekről és a balfa@okról szól. Te a gazemberek pártján állsz és a balfa@okat uszítod.
kereső
@KisTehen: Mint kiderült az olyan "szavazás" volt, hogy résztvett a krim lakosságának 30%-a. Mert a többit már elüldözték- és nem is rendelkeztek tényleges nyilvántartással. Ezt egy orosz duma képviselő vallotta be. Ja, és az oroszok számlálták a szavazatokat. Mint nálunk az oroszok felügyelte szoftver.
csak úgy....
@kereső: ezzel az idiótával teljesen fölösleges tényeket közölni, öt azért fizetik,hogy ellentmondjon,baxogasson és fölidegeljen! boci csak egy jellemtelen, kártékony buta pöts!
kereső
Lengyelország bejelentette, hogy ezek után a lengyelek, a románokkal és baltiakkal együttmúködve képzelik el a kelet-európai politikát. Magyarország nélkül.Öntökönlövés a magyarok részéről- közép európai meghatározó hatalom???Mi???,
kereső
@csak úgy...: Vetted észre, egyetlen-egyszer sem kérte még ki magának, hogy ő nem Moszkvából irkál...
justhpeter
@Maccska: 08:34: Ha az EU szétesik, nektek hol lesz helyetek ??? Megmondom: Szibéria legkeletibb csücskének szélén, mert akkor már Putyinnak sem lesz rátok szüksége, itthon pedig üldözöttek lesztek. Másik lehetőségetek, hogy egy mongol jurtából kértek menedékjogot.
csak úgy....
@kereső: ö az egyik leg undorítóbb troll, aztán a buta faß okoskodó macsska!
justhpeter
@Maccska: 09:02: Orbán az eredeti EU-t szeretné ??? Orbánod egy hazudós , büdös tróger, aki sosem lépne be csak abba az Unióba, amit ő irányíthat. Nem igaz, hogy nem látod, ahova belép és szerephez jut azt szétrombolja. Orbánod egy bomlott agyú Szarmarci, akinek egy ruszki sztyeppén van csak helye, normális emberi közösségben biztosan nincs.
Emmersson71
@Maccska: Ezt mondom én is - gyávák és hülyék, amiért hagyják, hogy 26 tagállamot blokkoljon egy dagadt pávatáncos g3ci!
qunta
@sgl: uki mint olyan nem is létezik, max hohol
bencemacska
@sgl: ma, 08:12
Ez nagyon egyszerű: meg kell választani O1G-t korlátlan hatalommal felruházott egyszemélyi felelős vezetőnek.
Záros határidőn belül tönkremegy mindkettő!
Eladott Ország
"Nógrádi György szerint Oroszország azért vonult be egészen Kijevig, mert semleges vezetést szeretne az ország élén látni." Hülye vagy Gyuri. Erre nincs más kifejezés. Hülye is, de nem az a baj, hanem hogy egy tetves mocskos gerinctelen elvtelen áruló gané csótány. Nem hülye. Aljas. Nógrádi egy kib@szott szélhámos, semmi más. És ahogy az lenni szokott, remekül megél belőle... Csak az átlagos szélhámos legalább megdolgozik a zsákmányért, ezt meg közpénzen tartjuk, hogy minket nézzen hülyének.
„Fedőneve: "Raguza" Titkos megbízott minősítése volt. Beszervezésének dátuma: 1981. jún. 17. 6-os kartonja szerint elvi-hazafias alapon szervezték be 32 éves korában, ifjúságvédelmi vonalra. A BM III/III-2-a. alosztály kezdte el foglakoztatni (Ez a részleg felsőfokú intézményekben folytatott belső elhárítás.) Beszervezője és tartótisztje Nagy Sándor r. hdgy. volt. 1987-ben átkerült a BM III/III-6-a. alosztályra. A BM III/III-6. osztályon foglakoztak az ellenséges propagandaanyagok készítésének és terjesztésének elhárításával.”
qunta
@m73: a bolsi libernyákokból +int előbújt az IQ
Eladott Ország
Nógrádi egyre nagyobb szaltókat csinál szavakkal, hogy felfigyeljenek rá és ne figyeljünk arra: minden politikai rendszert nyálcsorgatva szolgál ki! Raguza elvtárs, apropó Nógrádi, kiszólt a lyuk a gödörből. Ezt a szófosó majmot van még valaki,aki komolyan veszi ? Normális helyen meg sem kérdezik, ha megszólal elküldik a halál f@szára! Egyébként, giga nemzethy orbánc gecink, miért is védi a volt III/III-as, s mára már jó vérnarancsos elvtársakat?! Nagyon kár volt bezárni az OPNI-t! Legalább a zárt osztályt meg kellett volna tartani! Ahhoz is annyira hülye, hogy egy elmegyógyiba bezárják, ott is levinné a szintet. Putyin parancsára a magyarokat az USA ellen kell hangolni, mert a magyaroknak az oroszokat kell szeretni! Orbán mára már csak egy tolmács, aki Putyint fordítja magyarra, közvetítője pedig Raguza elvtárs.
Rockxy
nográdikám!
az eut nem lehet tönkretenni, mert az eu amerika terrorista gyereke.
a zeu azért jött létre, hogy Európát tegye tönkre.
kalergi terv.
nem hallottál róla ugye, vagy terelsz, hogy ártatlannak látszódj?
Eladott Ország
Nógrádi György "Raguza" , kartonja.
www.facebook.com/Fideszfigyelo/photos/p.1040746025967572/1040746025967572/?type=3&locale=hu_HU
"Az egy éves képzés elvégzése után küldték el az akkori Jugoszláviaba „szerencsét próbálni”. Ekkor nagyon megszerette ezt az országot, s közel másfél évtizedig minden nyáron ott vezetett csoportokat. Így húsz éves korától kezdve közel negyven esztendőn keresztül minden évben, a három nyári hónapot ott töltötte."
bencemacska
@sgl: Próbálja ő is ébresztgetni a fityisz szavazókat, hogy hova vezet a geci "megvédlek benneteket" mantrája!
bencemacska
@Eladott Ország: Undorító egy pasas! És még ellenzékinek ajánlgatja magát!
kereső
@KisTehen: 10:40 És ez mit változtat a lényegen- elindult a különleges hadművelet, mert putyin nem elégedett meg dombasz-és luhanszk megyék egy részével és a krimmel? Egyébként nem értelek benneteket- sem téged, sem a mcsekot. Pofázzátok szijjártóártópéter után szabadon toporzékolva, hogy már pedig a mi belügyeinkbe ne pofázzon bele senki- de ukrajna belügyeibe belepofázhat putyin. Milyen jogon? Vagy a mienkbe?? Neki szabad- a svédeknek meg kuss, amikor kifogásolják az eu-s adófizetők pénzének ellopását. Ami amúgy nem belügy, hiszen a 460 millió állampolgár pénzéről van szó. Egyszóval- amre hovatkoztál, az nem mond semmit- esetleg annyit, hogy ez az "értekezés" is csak kizárólag putyin szempntjából vizsgálja a témát, mintha az agressziót elszenvedő ország , és népe nem is létezne.

És csak azért is!!!:
Slava Ukraini! H(g)erojam Slava!!!
jáger laszló
Ha Ukrajna 2026 előtt az EU tagja lesz én +eszem a kalapom!!
Azért az EU sem hülye egészen,hogy ilyen batyut a hátára vegyen!!
Ebben bízok!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
@jáger laszló: Magyarország csatlakozási tárgyalásai 6 évig tartottak. +2 év a szerződés előkészitése és lezárása. Ilyen háborús körülmények között a társdalomnak még nehezebb teljesiteni a csatlakozási feltételeket, hiszen a törvényhozásnak és a végrehajtó hatalomnak (kormány) elsődleges célja és feladata az ország múködtetése, és az ország felszabaditása. Ne legyetek már ennyire megijedve...
qunta
@kereső: azt hiszem ezek merengések, álmodozások a bili környékén. "ukrajna" csatlakozásának az elindítása is a messzi távoli jövő, mert ennek az alapfeltétele a hoholok győzelme. ehhez kevés, hogy megtörténjen a csoda az ukik megszerzik a területeket békeszerződést is alá kellene írni. ez még nagyobb csoda lenne abban a helyzetben.
Edebácsi
@Maccska: Magyarország kormánya szembemegy az EU alapvető értékeivel, nyiltan támadja az EU-t, felszámolta a jogállamiságot, a jogállamiság intézményeit díszletté tette. A hatalmon lévő banda nem az ország. Magyarországot mai állapotában nem fogadná be az EU.
Törökországgal ugyanez a helyzet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.