A globális pénzügyi piacról 1,25 milliárd dollárt vont be az Exim Bank.

Orbánék egymilliárd dollárt szedtek össze – Mi lesz ennek az ára?

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó Magyar Export-Import Bank Zrt., jelentős sikerrel, 5 éves futamidejű devizakötvény-aukciót hajtott végre, amelynek során 1,25 milliárd dollár összegű forrást gyűjtött közel 150 európai és amerikai befektetőtől.

A GFM csütörtöki közleménye szerint a kötvények iránt jelentős kereslet mutatkozott, melynek eredményeképp az előzetesen várt hozamszintnél kedvezőbb, 6,32 százalékos, euróban kifejezve 5,7 százalékos kamat mellett jutott forráshoz az Exim.

A sikeres kibocsátás és az aukción tapasztalható több mint háromszoros túljegyzés jól példázza, hogy Magyarország és a magyar gazdaság iránt a nemzetközi piaci bizalom töretlen, hazánkat és az Eximet a globális pénzügyi színtéren is elismert szereplőként, megbízható partnerként kezelik a befektetők.

A nemzetközi devizakötvény-kibocsátáson realizált forrásbevonás hozzájárul, hogy az Exim – a jelenlegi kedvezőtlen hitelezési környezetben – tovább erősítse kiemelt szerepét a magyar gazdaság finanszírozásában, kedvező forrásokat biztosítva a hazai vállalkozói szektor számára.

Az eredményes nemzetközi kötvénykibocsátás a jelenlegi háború és szankciók sújtotta gazdasági helyzetben különösen fontos, mivel teret biztosít a hazai vállalkozások teljesítményének és versenyképességének növekedéséhez, ezáltal elkerülhető a recesszió, biztosítható a teljes foglalkoztatottság és a családok védelme – közölte a GFM.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Menőmanó
Már megint.
Hányszor óhajtunk még ráb@szni a devizehitelre?
Qqberci
Tarhálni, azt tudnak. Aztán mi meg majd fizetjük a felárat...
justhpeter
Tényleg ennyire remek eredmény az adósság növelése ?
drrotf
Az ára az ügyletnek benne van a cikkben, se több se kevesebb!Egy biztos, hogy most nagyon kellett a pénz, mert az ember csak akkor vesz fel kamatra hitelt, ha nagyon szükséges!
Eladott Ország
Orbán Viktor azt mondta, hogy „ha nem kapunk pénzt Brüsszelből, akkor Magyarország a pénzpiacokról is tudja magát finanszírozni”. Ami kurvajól hangzik, de lényegében arról szól, hogy évek óta folyamatosan romló EUR-HUF konverzió mellett középtávon, 3-5-10 évre EUR alapon kamatfizetést garantálunk azoknak akik egy kis profitért cserébe hajlandók finanszírozni a FIDESZ rablógazdálkodását. Aztán majd X év múlva 450-es/500-as eurónál kamatostul ráfizetünk arra, hogy ezek idén is lopni tudjanak. Orbánéknak meg a befektetőknek persze ennyi alapján tökre megéri, csak senki másnak nem lesz jó. Magyarul nincs az a kamatfelár, infláció, megszorítas, hogy belépjünk az uniós ügyészségbe.
Amikor Orbánék átvették az ország irányítását (2010) az államadósság 19.000 milliárd forint volt. Folyamatosan növelik az eladósodást, elvégre az állampolgároknak kell úgy is visszafizetni. Viszont ők szépen meggazdagodnak az ellopott pénzekből. A Pénzügyminisztérium: "46 ezer milliárd forint fölé növő államadóssággal számol 2023 év végére."
Maxipocak
@Maccska: Ja. Csak az IMF. Az ne zavarjon gyökér hogy a hitelkamat a mostani felvett hiteleknek a töredéke volt, ráadásul az EUR-HUF árfolyam is jóval kedvezőbb volt. Hazudozz csak fidesztálib.
Aki Én
@Maccska: Te tényleg ennyire buta vagy, vagy ez a dolgod?
Pálinkás Pál
ez könnyen orvosolható lenne, tudatosítani kéne a ' befektetőkkel "..hogy kormányváltás után nixa törlesztés...úgy adjanak a cigónak kölcsön...aztán vagy bukják a zsozsót, vagy kiverik belőle...!
jáger laszló
Nem kell félni
Az érintetteknek úgy jut,hogy még marad is a lebonyolítóknak!!::
Gondolom én!!Bár nem hiszem,hogy tévednék!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Aki Én
@Aki Én: Azon nevetek, hogy mennyire nem érted az IMF hitel drágább konstrukcióra váltást. Sikerkét élitek meg, hogy többet fizetünk kamatra, piaci alapon.
Mondom, nagyon buta vagy. Semmit nem értesz, csak hergelsz, nyomod a hazug propagandát.
Ma ezt, holnap az ellenkezőjét.
Meg azon, hogy a 15 éve a Gyurcsányt emlegetitek, mentegetve a tolvaj, kontár hazaárulókat.
Erre nincsenek szavak.
ja, de van.
Beteg vagy!
Pálinkás Pál
@Maccska: akkor gyorsan olvasgass egy kicsit ezügyben...
Aki Én
@Maccska: Azon nevetek, hogy mennyire nem érted az IMF hitel drágább konstrukcióra váltást. Sikerkét élitek meg, hogy többet fizetünk kamatra, piaci alapon.
Mondom, nagyon buta vagy. Semmit nem értesz, csak hergelsz, nyomod a hazug propagandát.
Ma ezt, holnap az ellenkezőjét.
Meg azon, hogy a 15 éve a Gyurcsányt emlegetitek, mentegetve a tolvaj, kontár hazaárulókat.
Erre nincsenek szavak.
ja, de van.
Beteg vagy!
bence
Aztán még ezek dollárbaloldalaznak ! Ilyen aljas , mocskos kormányfője mint orbán , nem volt még a világtörténelmében !
ómió
Hát, ha már a brüsszeli korruptbolsik a saját pénzünket szétlopták...!
gina
Biztos nem ez a beteg cigány fizeti vissza a zsebéböl hanem a nép te retkes patkány
jáger laszló
Visszafizetjük,de közel 2-t,de így is +éri,mert nagyon kellett!!
csak ennyi
barátilag
J,K,
Cucika
Hogy mit mondanak és mi valósul meg az kettő. Pl miért volt szükség újabb hitelre, mert azért akárhogy is nézzük ez hitel még ha befektetésnek is nevezzük. Ebből fogja a kínai hitelt fizetni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.