A globális pénzügyi piacról 1,25 milliárd dollárt vont be az Exim Bank.

Orbánék egymilliárd dollárt szedtek össze – Mi lesz ennek az ára?

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó Magyar Export-Import Bank Zrt., jelentős sikerrel, 5 éves futamidejű devizakötvény-aukciót hajtott végre, amelynek során 1,25 milliárd dollár összegű forrást gyűjtött közel 150 európai és amerikai befektetőtől.

A GFM csütörtöki közleménye szerint a kötvények iránt jelentős kereslet mutatkozott, melynek eredményeképp az előzetesen várt hozamszintnél kedvezőbb, 6,32 százalékos, euróban kifejezve 5,7 százalékos kamat mellett jutott forráshoz az Exim.

A sikeres kibocsátás és az aukción tapasztalható több mint háromszoros túljegyzés jól példázza, hogy Magyarország és a magyar gazdaság iránt a nemzetközi piaci bizalom töretlen, hazánkat és az Eximet a globális pénzügyi színtéren is elismert szereplőként, megbízható partnerként kezelik a befektetők.

A nemzetközi devizakötvény-kibocsátáson realizált forrásbevonás hozzájárul, hogy az Exim – a jelenlegi kedvezőtlen hitelezési környezetben – tovább erősítse kiemelt szerepét a magyar gazdaság finanszírozásában, kedvező forrásokat biztosítva a hazai vállalkozói szektor számára.

Az eredményes nemzetközi kötvénykibocsátás a jelenlegi háború és szankciók sújtotta gazdasági helyzetben különösen fontos, mivel teret biztosít a hazai vállalkozások teljesítményének és versenyképességének növekedéséhez, ezáltal elkerülhető a recesszió, biztosítható a teljes foglalkoztatottság és a családok védelme – közölte a GFM.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Hát, ha már a brüsszeli korruptbolsik a saját pénzünket szétlopták...!
gina
Biztos nem ez a beteg cigány fizeti vissza a zsebéböl hanem a nép te retkes patkány
jáger laszló
Visszafizetjük,de közel 2-t,de így is +éri,mert nagyon kellett!!
csak ennyi
barátilag
J,K,
Cucika
Hogy mit mondanak és mi valósul meg az kettő. Pl miért volt szükség újabb hitelre, mert azért akárhogy is nézzük ez hitel még ha befektetésnek is nevezzük. Ebből fogja a kínai hitelt fizetni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.