Bayer Zsolt megbánta, hogy demens vénembernek nevezte Ferenc pápát, de akkor még nem volt katolikus, ezzel védekezik.

Bayer szánja-bánja, hogy demens vénembernek nevezte Ferenc pápát – Semjén, a bérmakeresztapja pár napja röhögve hívta fel, hogy ez a beszólása volt a téma egy sajtótájékoztatón

Bayer Zsolt  megbánta a pápát bíráló szavait. Fotó: YouTube/HírTv

Bayer Zsolt, miután káromkodott egy sort blogjában a pápalátogatás előestéjén, a Hír TV-ben beszélt arról, hogy már megbánta, amit korábban a pápáról mondott a migránsok kapcsán. A kormánypárti újságíró úgy vezette fel a műsorban a témát, hogy azt mondta:

A pápalátogatás kapcsán valószínűleg David Pressman nagykövet felvette a piros telefont, és az ellenzéki sajtónak kiadta ukázba, hogy a Bayer Zsolt nyolc évvel ezelőtti, pápát súlyosan dehonesztáló mondatairól kell beszélni. (...) Tehát ki van adva az itiner, mert én nyolc évvel ezelőtt demens vénembernek neveztem a migrációban vagy a migrációs helyzettel kapcsolatos állásfoglalása miatt.

Bayer Zsolt megjegyezte, két nappal ezelőtt röhögve hívta fel őt Semjén Zsolt, hogy volt egy sajtótájékoztató a pápalátogatásról, ahol egy szó sem esett a katolikus egyházfőről, csak róla.

Bayer Zsolt 2016-ban írt írról, Ferenc pápa

vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember

Azért jutott erre a következtetésre, mert a pápa akkoriban azt nyilatkozta, hogy ha szóvá teszi az iszlám erőszakot, akkor szóvá kell tennie a katolikus erőszakot is, illetve hogy helytelen a terrorizmust az iszlámmal azonosítani. Majd elmondta, hogy ezt már bánja, meg is magyarázta, miért:

Nem is mentségül mondom, de akkor én még protestáns, egész pontosan evangélikus voltam. Mint katolicizmuson kívüli, mondjuk ennyiben volt fölmentésem, hogy mondhattam. Én azóta katolizáltam

- jelentette ki a Fidesz ötös számú párttagkönnyvének tulajdonosa a Hír TV-ben csütörtök este.

A Népszava szemléje szerint ezután Bayer arról kezdett beszélni, hogy Semjén Zsolt már akkor felhívta „a pápát harcosan védő ballibsi sajtó” figyelmét, hogy olvassák el, mit mondott annak idején Luther Márton az egyház első emberéről. Majd elmondta, hogy mivel azóta katolizált, így már csak emiatt sem mondana ilyet a pápáról, ráadásul Semjén Zsolt a bérmakeresztapja.

Hozzátette, már csak azért sem tenne ilyet, mert jelentősen megváltozott véleménye Ferenc pápáról az elmúlt nyolc évben. Noha a migráció ügyében most sem értene vele egyet, ám szerinte látni kell, hogy a pápa argentin, s ebből kifolyólag teljesen máshogy látja Európát és benne a migrációt, mint mi, európaiak. Ugyanakkor több politikai kérdésben közös platformon vannak vele.

Ez mind másodlagos, mert katolikusként nekem ő az első számú vallási vezető és tekintély (...) és mondhatnám, hogy megkövetem a pápát, vagy bocsánatot kérek

- meg is követem – de azért az ő nagyságát és étoszát az én nyolc évvel ezelőtti mondatom nem kezdte ki olyan mértékben (...) de saját magam miatt természetesen mindezt örömmel megteszem.

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője Bayer mondandója után elomdta, hogy kezdetben ő maga és sok ismerőse neheztelt a pápára a migrációt túlzottan toleráló álláspontja miatt, de ezen már túl vannak.

Van egy mondás, a karaván halad, a kutyák ugatnak. A kutyáknak az a dolguk, hogy ugassanak. Azt kell nekik mondani, hogy – bár tudjuk, hogy emberek vagytok – úgy viselkedtek, minthogyha útszélen csaholó kutyák volnátok, és tulajdonképpen éppen ezért szégyelljétek is magatokat

- üzente alighanem a bírálóknak címezve gondolatait Bencsik András.

Forrás: Népszava, 444

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
A minden napos megnyilvánulásai, tökéletesen mutatják, gyakorló keresztényi lelkületét!
Bayer Zsótti, elmész te a büdös picsába, érdek keresztény faszkalap!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Na Semjén sem semmi. Nevetve kérte meg a Zsotit mondjon már valami mást.
vacsi
"akkor még nem volt katolikus..."
Én most sem vagyok katolikus, de a pápát nem nevezném így!
kereső
Ilyenek ezek mind- a NER-ben. Úgy váltogatják a hitüket, mint mások az alsóneműjüket- minden nap másik. Persze ezeknél egyre megy- hit, bugyi/alsónadrág...ahogy a helyzet megkivánja. Orbán is protestáns /református/ létére bigott katolikusként viselkedik- szerintem vallástalan ateista alapállásból, csak a "hatalom" az ő vallása!
ómió
Nincs mit szánnod-bánnod, Zsolti! Volt értelme! Ferenc pápánk szemlátomást kigyógyult a migráncsimádatából!
Clavigo
@ómió: Te honnan vándoroltál be,,gyökér ?
ómió
@Clavigo: Fajkreténségednek "jelentem", én Etelközből! Te meg - látom - a proli internacionáléval!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.