Ismét Magyarországon volt a legmagasabb az éves infláció áprilisban, az uniós országok közül.

Magyarország jobban teljesít: háromszor akkora a drágulás itthon, mint az EU-átlag

Nehéz feladat előtt áll a fideszes propaganda. Forrás: Pixabay

A Portfolio az Eurostat friss adataira hivatkozva, beszédes számokkal mutatta be mennyire magas a Magyarországon tapasztalt drágulás.

Miközben áprilisban az infláció éves szintre vetítve 8,1 százalék volt uniós átlagban, Magyarországon ennél háromszor nagyobb, 24,5 százalék volt a pénzromlás az uniós statisztika szerint.

Húsz százalék feletti éves infláció egyedül Magyarországon volt áprilisban. Eközben Lettországban mindössze 15%, Csehországban 14,3, Lengyelországban és Szlovákiában pedig 14% volt az éves infláció – írja a 24.hu.

Lettországban jelentős dezinflációt látunk, az előző hónapban még 17% felett volt az éves infláció, februárban pedig 20 százalékos. Magyarországon csak 1,1 százalékpontos mérséklődés volt az éves adatoknál az előző hónaphoz képest.

Az élelmiszerek és az energia átváltozását nem mérő éves maginfláció is kiugróan magas volt: Magyarországon áprilisban, 23,2 százalékot mértek. Eközben az EU-s átlag 8,3 százalék volt, a második legrosszabb, szlovák adat pedig 14,7 százalék.

Forrás: 24.hu, Portfolió
Fotó: Pixabay

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Megint győztünk. Siker, siker, és siker.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Menőmanó
Megint győztünk. Siker, siker, és siker.
csak úgy....
európában a magyagyaroknak van a leg butább és a leg lopósabb kormánya!
csak úgy....
@KisTehen: te idióta,a pötsch kormányotok nem müködik csak hazudozik és lop!
Péter2
Orbáni infláció működik , ez van mikor kóklerek vezetik az országot , és szembemennek avval a közösségek aminek tagjai ,magyarán mondva maguk és az ország ellen dolgoznak. Ez így , sohasem lesz jobb , sőt minél tovább így működik az ország vezetése , helyrehozni is sokkal több évtizedre lesz szükség a károkat amit okoznak a magyar embereknek ! Magyarországon kívül, az unióba megközelítőleg sincsen ekkora infláció , és az áfa is a legmagasabb az országba ! Tehát csak itt van baj, máshol nincsen , és ezért csak a kormány a felelős ,és azok kolektív akik ezt a bandát hatalomra juttatták !
percsi
Ez azért van, mert hazánkban háború van! Meg azért is, mert Felcsúton kispályát kell építeni! Meg azért is, mert a fidbanda bérét meg kell emelni, hisz a lazac és kerozin ára is a fellegekbe emelkedett!
Meg azért is, mert FBI látókörébe került vitya! Meg azért is, mert az eu haldoklik és vitya fogja megmenteni! Meg azért is, mert ...
Inkább több millió éhező, fázó, beteg, buta magyar gyermek-család, mint 130 fid. életszínvonalának csökkenése, kell még nekik az a több milliárd, amit lehúznak rólunk!
Köszönjük meg azoknak, akik támogatják őket!
Feró25
Ezek a birka agymosott fidesz hívek normális hozzászólást nem tudnak írni.Itt szlovákiában ami ugye magyarország szomszédja olcsóbban lehet vásárolni mint magyarországon.rengeteg magyar jön ide és qrva érdekes a birkák szerint magyarország háborüs infláció meg Brüsszeli szankciók.Érdekes ez itt nem érződik.Magyarországról Szlovákiába költözöttként írom ezt.
csak úgy....
@KisTehen: 17:22 te gyogyós,még mindíg nem vetted észre!?
jáger laszló
Ez a Gyurcsány nem fér a bőrében!!!
Nem zárja L az inflációs csapot és a háborút is segítségül hívja!!Orbán tehetne már valamit,hogy ez a Feri ne garázdálkodjon a gazdaságban!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Emmersson71
@KisTehen: 17:07 - Ha az EU szankciói - melyeket MIND megszavazott a dagi! - miatt vanm szarban az ország, akkor a többi EU tagállamban miért sokkal alacsonyabb az infláció?!
csak úgy....
0rbánék leszarják a magyarokat, nekik csak az alantas politikai játszazodásaik fontosak!
gina
FIDESZHIVÖK EZ KELL NEKTEK AGYHALOTTAK,NYALJÁTOK CSAK EGY ELMEBETEG DONQUIJOTE ZSIROS SEGGÉT,, 13 ÉV LOPÁS CSALÁS HAZUDOZÁS IDE JUTTATTA EZT AZ ORSZÁGOT ÉS VELE TI IS MOCSKOS PROLIK...
Feró25
a birka hívőnek válaszolva magyar állampolgár vagyok ráadásul még magyarországi lakcímmel ráadásul a román paraziták pofázhatnak magyarország belügyeibe akkor szerintem én is mondhatok vélemény csak magyarországról kikellene mozdulni és meglátni mennyivel olcsóbbak még a nyugati országok is nem propagandát kell nézni hallgatni.
lusta
A hurráoptimizmushoz egy kis adalék.
A mi felcsúti kis pocakos tolvaj zsebcézárunknak köszönhetően az áprilisi infláció nálunk 24,5%, míg a románoknál 10,4%, a bolgároknál 10,3%. Érdekesebbek a korábbi adatok. Például februárban a románoknál 13,4%, a bolgároknál meg 13,7%. Nálunk meg 25,8%. Persze nem tudhatom, hogy a nemzethy matyar gyapjasoknak a tudatáig eljut-e az infláció mértékének a csökkenése nálunk és a többieknél.
Nessy
@lusta: Légy szives, ilyen nehéz kérdéssel ne zavard meg a hívek gondolatait, lelkivilágát! Szegények frusztráltak lesznek!
human
Hogy egy fidesz szavazót idézzek (yutube-on fent van egy falusi riportban).
"Persze, hogy a kormány is tehet a drágulásról. De én azért Orbánra szavazok, mert bírom a fickót."
Yoda69
"Prusszel, soros, gyurcsany, haborus inflacio."
Ja hogy az ugranoknal is alacsonyabb az inflacio mint nalunk?
Akkor: "Prusszel, soros, gyurcsany, migransok"
Stop Orbán és Gyurcsány
Ez igen a Brüsszeli szankciók,csak Orbanisztánt sújtják hahahaha.
Gyurcsány már tudja,ja ő már a partvonalról figyel.
Akkor már csak egy marad:STOP ORBÁN!
lusta
A föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk szerint a magas infláció oka az elhibázott brüsszeli szankciók, amelyeket O1G is megszavazott, az ukrán háború, Gyurcsány és Soros. Persze lehet, hogy valamit kihagytam.
DE.
A felcsúti kis pocakos tolvaj zsebcézár ugyanakkor mondá, napiparancsba adta, az év végére az infláció egyszámjegyű lesz és a gazdaság ismételten szárnyalni fog.
Tessék mondani, ezek szerint a háború véget ér, az elhibázott általa is megszavazott brüsszeli szankciók megszűnnek. Gyurcsány, meg Soros marad, mert azért az út göröngyös.
Pálinkás Pál
@KisTehen: te isten barma..." háromszor akkora a drágulás itthon, mint az EU-átlag " melyik részét nem érted..?...
ómió
Látjátok, efftársak! A multijaitok itt "többet profitálnak"! "Bejött a felszankcionálás"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.