A Budapest Airport képviselői is elmeséltek ezt-azt Orbánék nyomulásáról, az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottság Magyarországon vizsgálódó tagjainak.

A Budapest Airport is elpanaszolta Orbánék módszereit az EP-delegációnak

Orbán szívesen lenyúlná ezt is. Forrás: Pixabay

A találkozón a delegáció tájékoztatást kapott a repülőtérrel kapcsolatos, folyamatban lévő ügyekről, ahogyan más vállalatok ügyeiről is a jelenlegi magyarországi üzleti környezetben való működés kapcsán

– tudta meg a hvg.

Az valószínűtlen, hogy a Budapest Airport pozitívan értékelte volna a fideszes kormány tevékenységét. A hvg úgy tudja, a találkozón több cég is jelezte, úgy érzik, hogy az ellenük irányuló törvények azt szolgálják, hogy kiszorítsák őket Magyarországról.

Két éve rendszeresen felmerül, hogy a fideszes kormány megvásárolná a Budapest Airport által üzemeltetett Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret – írja a Telex.

Februárban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter dicsekedett azzal egy kormányinfón, hogy a kormány Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek adott felhatalmazást arra, hogy tárgyaljon a reptér tulajdonosaival.

Daniel Freund zöldpárti EP-képviselő úgy fogalmazott a hét elején, hogy tudomása szerint

a magyar kormány – egy uniós ország kormánya – maffiamódszereket használva gyűr maga alá komplett szektorokat. A Bizottságnak véleményem szerint meg kell fontolnia, hogy további korlátozásoknak és szankcióknak vesse alá a kormányt.

Az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának küldöttsége múlt héten tett háromnapos látogatást Budapesten, többek között az uniós költségvetés védelméről és a jogállamisági feltételességi mechanizmusról szóló ügyekről tájékozódtak.

Forrás: hvg, Telex
Fotó: Pixabay

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
összefoglalva:

,,a magyar kormány – egy uniós ország kormánya – maffiamódszereket használva gyűr maga alá komplett szektorokat"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@ómió: értelek, rajtad már az elvonó sem segít! - végre valamiben egyetértünk! :)
jáger laszló
Orbánnak nagyon fáj a foga az Airport-ra!!Ennek érdelében bevet minden lehetséges eszközt!!
Még nem látjuk,hogy mit hoz a jövő!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
@csak úgy...: Te mozogsz idült körben, miközben az én "elvonómról" hazudozol!? Ez olyan, mint, amikor a korruptbolsi brüsszeli efftársaitok "vádolnak" másokat korrupcióval! Ha már valamit másra hazudnál, ne magadból indulj ki!
ómió
@Eladott Ország:Nem az "EU-s manna" fogyott el, bolsiék fajkreténje! Azt a korruptbolsi brüsszeli efftársaitok már évekkel ezelőtt szétlopták! Most, bolsiék gyagyása, gáz meg olaj "másodforrás" biztosításáról szólt a történet! Hátha a jelenlegi ellátási láncot is meghiusítja a tetvesbolsi fajtád - "merő hazafiságból"!
kereső
Majd jön a katari sejk, és megveszi orbánnak a Budapest Airportot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.