Június 1-jétől, azaz mától elindult a kötelező akciózás a kereskedelmi üzletekben a háborús és szankciós áremelkedés miatt megnövekedett élelmiszerárak visszaszorítására.Ma indul az élelmiszerek kötelező akciózása, árleszállítása – Nagy Márton szerint ezzel csökken az infláció

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ez egy újabb kormányzati intézkedés a magyar családok és nyugdíjasok védelmére. Az élelmiszerüzletekben 20 termékkategóriában számíthatnak a vásárlók árleszállításokra.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az árletörés kapcsán kiemelte: "a Kormány célja, hogy év végére egy számjegyűre csökkentse a szankciós inflációt. A már bevezetett intézkedések működnek, így az infláció tetőzött és csökkenésnek indult. A kötelező akciózás, valamint a júliusban induló online árfigyelő rendszer pedig az árak mérséklésén, a verseny fokozásán keresztül ahhoz fog jelentősen hozzájárulni, hogy az infláció csökkenése az év hátralevő részében drasztikusabbá váljon. A vásárlók szempontjából ugyanakkor az a legfontosabb, hogy minden héten a rendelkezésükre áll egy olyan 20 termékből álló akciós árú élelmiszerkosár az adott boltokban, amelyet az előző hónaphoz képest sokkal olcsóbban vásárolhatnak meg."

A ma életbe lépő szabályozás az 1 milliárd forint fölötti árbevétellel rendelkező kereskedőkre vonatkozik, amelyeknek 20 termékkategória estében kell hetente kötelező akciót hirdetniük. Ilyen termékkategória például a baromfihús; tej, tejföl és helyettesítői; sajt; kenyér; péksütemények; száraztészta, rizs egyéb ceráliák; friss gyümölcs; friss zöldség.

Az érintett üzletekben valamennyi kijelölt termékkategóriából egy-egy szabadon választott terméket szükséges a kötelező akciózást megelőző 30 napban általuk alkalmazott legalacsonyabb árnál legalább 10 százalékkal kedvezőbb áron értékesíteniük.

Az érintett kereskedők az elmúlt időszakban megtették a szükséges előkészületeket, felkészülten várták az indulást. A Kormány mindenkit arra biztat, hogy éljen az intézkedés által elérhető kedvezményekkel.

Az akciózott termékekről a kereskedők kötelesek tájékoztatni a vásárlókat, a fogyasztóvédelmi hatóság pedig ellenőrizni fogja a végrehajtást.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
@csak úgy...: Nem baj, ócccsóbb lett az avokádó meg a lazacfilé. Kisnyugdíjasnak az való.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Philip Marlowe
@Nessy: Drága! Nem tudsz olvasni? 2006-2007-ről beszélek! Akkor sehol semmi sem volt! mégis majdnem 10%-os inflációt produkáltak az elvtársak!

Egyébként amiről te beszélsz a gyurcsányodék még 2008 októberében úgy beszéltek minden figyelmeztetés ellenére, hogy az minket nem érint!

A felejtés betegség is lehet babám!
Olvasd:
index.hu/gazdasag/magyar/amcso081110/
Philip Marlowe
@kereső: Te sem tudsz olvasni? 2006-2007-ről beszélek!
Egyébként arról nem is beszélve, hogy a 2008-as válságot összehasonlítani a 100 éve nem látott világjárvánnyal, az 50 éve nem látott energiaválsággal, és az orosz -ukrán háborúval, nagy ostobaságra vall!
Bár csak most is arról volna szó, hogy "tönkrement egy bank amerikában".

De előbb tanuljatok meg olvasni!
sgl
" "a Kormány célja, hogy év végére egy számjegyűre csökkentse a szankciós inflációt."

Régi fidesz gazdasági alapvetés-cselekvés: más faszával verni a csalánt majd a legnagyobb szart is csokinak felmutatni.
kereső
@Philip Marlowe: Ha egy kicsit tájékozottabb lennél, akkor tudnád, hogy a 2008-as pénzügyi világválság- melynek hatásait tekintve vetekszik az 1929-1933 gazdasági világválsággal(komoly pénzügyi szakemberek mondják, nem én), az már 2007-ben indult- már akkor érezhető volt. Na, de mivel nyomtató lónak bekötik a szemét, hogy ne kóboroljon el, egyenesen húzza a barázdát- ezért aztán, nektek érvekkel , tényekkel igazoni vagy cáfolni valamit , lehetetlenség. Azért azt még megkérdezném, hogy 2008-2010 között mennyi volt az infláció Magyarországon? Ja, és ki ne hagyd a grúz háborút- 2008-ban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.