Azok a Gyurcsányék beszélnek a nyugdíjasok biztonságáról, akik háborúba és totális háborús válságba akarják sodorni az országot – reagált a Fidesz a DK-s Gy. Németh Erzsébet (DK) nyilatkozatára, aki csütörtöki sajtótájékoztatóján negyedévenkénti nyugdíjkorrekció bevezetését sürgette.

Óriási veszedelemmel riogatja a Fidesz az időseket
Fotó: MTI/Benko Vivien Cher

A nagyobbik kormánypárt közleményében azt írta: a baloldalnak a válságban az volt az első, hogy elvettek az idősektől egyhavi nyugdíjat és az "egekbe emelték" a rezsit.

Gyurcsányék most is megszorításokat akarnak és a rezsicsökkentés eltörlését követelik – tették hozzá.

Hangsúlyozták: a nyugdíjasok továbbra is számíthatnak a kormánypártokra, a mostani háborús időkben is garantálják az inflációkövető nyugdíjemelést, a 13. havi nyugdíjat és a rezsicsökkentett árakat.

Negyedévenkénti nyugdíjkorrekció bevezetését sürgeti a DK

A Demokratikus Koalíció (DK) továbbra is azt sürgeti, hogy vezessék be a negyedévenkénti automatikus nyugdíjkorrekciót.

Gy. Németh Erzsébet, a párt képviselője csütörtöki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: " az áremelések kormánya ma reggel azt üzente a nyugdíjasoknak", hogy ha idén a becsültnél magasabb lesz az infláció, akkor januárig visszamenőleg jár a nyugdíjkorrekció. A politikus hozzátette, az infláció már most is magasabb a kabinet által becsült szintnél, mert ahogy évek óta, most is "direkt" alulbecsülték azt.

A kormány minden évben "eljátssza ezt, hogy a nyugdíjasok visszatartott pénzéből tartja fent a magyar államot", aztán utólag, fél évvel később "valamit visszaad belőle" – jelentette ki Gy. Németh Erzsébet.

Forrás: MTI

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Egy veszedelem van ebben a HUN-ban a várbeli desznyó meg tolvajtársai.
Egyébként meg amelyik nyugger megeszi az 50százalékos infláció mellett a 15 százalékos nyugdíjemelés Sikerét az éltesse a desznyót meg dögöljön éhen nyugodtan éltetés közben.
Legyen boldog , hogy tíz éve lopja el minden nap garasaikat és tömi vele tele tolvajai zsebét.
De hát xar embereknek xar jár azt szeretik.
Illik hozzájuk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
@kereső: Csupa rosszra! Ma ezerszer jobb!
kereső
@vacsi: Tényeket bogaram! Tényeket- ha kérhetnélek. Mert ez igy indoklásként a nullánál is kevesebb! Sorold!
Nessy
@vacsi: Ja! Van svájci indexálás ? Nincs. Volt tíz évig 13. havi nyugdíj? Nem. Mennyi is volt az infláció 2007-2009-ben? Egy számjegyű. Mennyi volt az államadósság? A jelenlegi fele. Mennyi volt 1 Euró? 275 forint! Hát, lehet, hogy neked most százszor jobb, de nem mindenkinek.
szegfue
@vacsi: tegnap 13:22 Igazad van, "emlékezzünk Gyurcsány idejére"! Ebben az időben 20 évvel fiatalabb voltam... de jó is volt... Jókat ettem-ittam, tudtam gyalogolni, nem fájt semmim...még bejártam dolgozni, még éltek a szüleik és a férjem... szóval van mire emlékeznem.
Viccen kivül Neked akkoriban mi "fájt" a legjobban? És most mitől jobb? Legalább 1 rosszat Gyurcsány idejéből és 1 jó O.V. idejéből irjál.
csipetke
Csak a címre:- erre a szerencsétlen,lerabolt, tönkretett országra,és a lakóira egyetlen nagy veszedelem van:--orbán,és a falkája...meg persze a különbejáratú birkanyája, akik miatt újra meg újra sanyargathatja az országot a maffia...
namihami
""...garantálják az inflációkövető nyugdíjemelést...""
Így igaz! Csupán annyi a hibája a nyilatkozatnak, hogy nem a hazai, hanem az EU-s infláció értékét követik! Azt a bizonyos 8,1%-ot! A hazai 25 helyett!
Ami, csak úgy mellékesen, kizárólag a KSH szerint 25%. De a Főni ennyit mondott...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.