Visszakapta a siófoki házát az az idős francia asszony, akit másfél évig sanyargatott és tartott fogva egy család egy rozoga melléképületben.

Másfél évig tartott disznóólban egy francia nőt az öregezésben utazó „kiscsalád”

Ebben tartották az idős asszonyt "kiccsaládék". Forrás: Ügyészség

A Somogy megyei ügyészek pert indítottak, hogy az otthonából kiforgatott asszony visszakapja a ház tulajdonjogát, és meg is nyerték a pert – írja a 24.hu.

A büntetett előéletű házaspár évekkel ezelőtt a Siófokon élő, 71 éves, francia nő bizalmába férkőzött. A nő érzelmileg kötődni kezdett hozzájuk, a családjának tekintette a „kiscsaládot”. Az elkövetők előbb beköltöztek az asszony lakásába, majd rávették arra, hogy haszonélvezeti jogának fenntartása mellett az ingatlant ajándékozza a kiskorú gyermeküknek, a polgári per egyik alperesének.

Miután a kiskorú alperes tulajdonjogát bejegyezték az ingatlan-nyilvántartásba, néhány hónappal később törölték az idős asszony haszonélvezeti jogát.

A Kaposvári Törvényszék teljes egészében helyt adott az ügyészség kérelmének, és elrendelte a házaspár gyermeke javára bejegyzett tulajdonjog törlését, illetőleg az ajándékozási szerződést megelőző állapot helyreállításaként az idős asszony tulajdonjogának visszajegyzését.

A házaspárnak sanyargatással elkövetett személyi szabadság megsértése miatt kell felelnie. Vád szerint az elkövetők lakása felújítására hivatkozva átköltöztették az asszonyt egy siófok környéki ingatlanba, ahonnan kérése ellenére sem engedték vissza a siófoki lakásba. helyette egy zártkerti ingatlanra szállították, ahol egy 6 m2-es, korábban disznóólként, illetve szerszámos kamraként használt bódéba zárták, amely kívülről rácsokkal volt felszerelve.

Az elkövetők a szigetelés nélküli építményben ágyat, asztalt, éjjeli lámpát és rádiót biztosítottak a nőnek, akinek azonban fűtési, tisztálkodási, mosási, illetve takarítási lehetősége sem volt. A pár tagjai naponta egyszer megjelentek az ingatlanon, ahová ételt, vizet és alkoholt vittek az asszonynak, akinek alkalmanként lehetővé tették, hogy felügyelet mellett sétálhasson a területen.

A Siófoki Járásbíróság két és fél év börtönre és három év közügyektől eltiltásra ítélte a párocskát tavaly decemberben, első fokon.

Forrás: 24.hu
Fotó: Ügyészség

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Van itt némi furcsa ellentmondás is! Vajon hogyan töröltethették azt a ""haszonélvezeti jogot"", ami még a tulajdonjognál is erősebbnek minősül? A haszonélvező még akár az ingatlan eladást is megkontrázhatja, ha nem ért vele egyet.
Nem tiszta ebben a cikkben minden, de azért a telekkönyvnél is érdemes lenne egy kissé széjjel nézni!
NKF
Valami nem tiszta az ügyben! De nem csodálkozom a 24,
.hu maga az igazmondó Tóbiás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.