A gazdasági bűncselekmények miatt öt év szabadságvesztésre ítélt Kocsis István többször is részt vett olyan megbeszéléseken, amelyeket Palkovics László még miniszterként tartott a paksi atomerőmű működtetése ügyében – derítette ki a Direkt36 tényfeltáró központ.

Orbán minisztere egy elítélt bűnözővel konzultálhatott Paksról
Kép: YouTube

Az egyik ilyen tanácskozás tavaly június 24-én zajlott a paksi atomerőmű épületében, ahol a téma az ország energiaellátásában kulcsszerepet játszó Paks I. felújításának kérdése volt, vagyis az, hogy a blokkokat ne kelljen bezárni a 2030-as években.

A jelenleg is a büntetését töltő Kocsis István a rendszerváltás utáni politikai és gazdasági elit egyik meghatározó figurája, aki a szocialista kormányok idején több állami nagyvállalatot vezetett, köztük Paks I.-et és az atomerőművet tulajdonló Magyar Villamos Műveket (MVM) is.

A lap szerint nem világos, hogy a büntetését töltő Kocsis hogyan tudott részt venni ezeken a találkozókon. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága „bűnügyi személyes adatokra” hivatkozva nem válaszolt azokra a kérdésekre, hogy Kocsis még börtönben tölti-e a büntetését, illetve, mikor szabadul. 

Kocsist a korábbi ügyvédjén keresztül próbálta elérni a Direkt36, de nem járt sikerrel. A miniszteri posztjáról azóta távozó Palkovics sem reagált a neki elküldött kérdésekre.

Forrás: mfor, Direkt36

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Csak annyi a különbség, hogy a kormány fedőnév alatti bűnözők nincsenek elítélve, különben meg bűnözők tárgyalnak bűnözőkkel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Giovanni Alba
@Sakk Matt: ma, 09:59
Karate Hörcsög
Bocsi mindenkitől, tudom hogy nem szép dolog a testi adottságokon viccelődni, de van néhány eset, amikor óhatatlan a képzettársítás. Mint például a gonosz gnóm GFG esetén.
Béla333
A börtöntöltelék jobban ért Pakshoz, mint ezek a dilettáns senkik...
Szép kis csapat így együtt...
dr. prédikátor
kell a szakértő!!! gazdasági büncselekményért ítélték el!!!
szegfue
Gyakorlatilag Kocsis nem lopásért, csalásért ül, hanem hütlen kezelésért. Nem tudták bizonyitani, hogy a kb. 15 milliárdos össze-visszautalásokról lenyomozhatatlan cégeknek, Kocsis tudtával történt, vagy sem. Tulajdonképpen az is baj, ha mint az MVM, majd a BKV vezére nem tudott ezekről, meg az is ha tudott róla. Pontosan ugy, mint Varga Judit felelőssége a Völner-Schadl ügyben.
AMORÁLISOK
na lám lám becsöngetett a tokás is a börtönkapun 60 év akkor neki simán, aki NAPI 58 millióért köt tanácsadói üzletet KÖZPÉNZBŐL ott a helye,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.