A kormánytagok jövedelmi listáját Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter vezeti, aki tavaly több mint 3 milliárd forintot keresett.

Rettenetesen sok pénzünkbe kerülnek a fideszes vezérek így a válság közepén

Iszonyat pénzeket keresnek, leginkább a NER révén szerzett bizniszeikből. Forrás: Pixabay

Pintér, Rogán és Lantos Csaba is a százmillió felett húz be évente.

Az állami felsővezetők – miniszterek, kormánytagok – jövedelmének teljes transzparenciáját 2018. óta teszi kötelezővé törvény. A mostani jövedelem-bevallásokból jól látható, hogy több felső vezető államigazgatásban kézhez kapott keresete „eltörpül” a máshonnan – például osztalékként keletkező jövedelme mellett – ami persze ugyancsak nem független a NER-ben elfoglalt helyüktől.

Szalay-Bobrovniczkynek 3 milliárd 61 millió forint külön adózó jövedelme volt, és 31,5 millió forint volt az összevont adóalapja. A politikus nevén kaszinóérdekeltségek és többek között csehországi repülőgépgyár is volt, ezekről viszont a tavalyi miniszteri kinevezése után le kellett mondania – írja a Blikk.

A hajdani BM-sofőrből lett Pintér Sándor belügyminiszter 633 millió forintnyi jövedelemre tett szert tavaly, ebből 28,5 millió forint volt a miniszteri fizetése.

A szentgotthárdi gimnázium utolsó KISZ-titkára, Rogán Antal, aki most a miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszter 425 millió forint jövedelmet vallott be az adóhatóságnak, amelynek a nagyobb része vagyonnyilatkozata szerint a találmányából származik.

Csaba energiaügyi miniszter összesen 205,5 millió forintos jövedelemről tett nyilatkozatot.

Orbán Viktor miniszterelnök nyilvános bevételei jóval elmaradnak a legjobban kereső minisztereitől: Orbán 47,2 millió forintos jövedelemről számolt be a tavalyi évvel kapcsolatosan, ami a miniszterelnöki és a képviselői fizetéséből adódik össze.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter 2022-ben 77,8 milliós adóalap után, 3 millió adókedvezménnyel már 11,2 millió forint jövedelemadóval gazdagította az államot.

Forrás: Blikk
Fotó: Pixabay

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csak Norisz és senki más
@Menőmanó: "A hajdani BM-sofőrből lett Pintér Sándor belügyminiszter ..."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
AMORÁLISOK
seprőgépeket kell venni aztán szisztematikusan kiseperni mindet csak herdálnak egyre inkább amig hagyjátok már lassan a fideszesek is visszaállnak a csintalan féle népséghez akkor?
jáger laszló
Szükség van rájuk!!
Mi lenne velünk nélkülük!!!??
Hát azért +lennénk valahogy azt hiszem!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Istenakinincsen
@jáger laszló: ma, 20:33 Nekik nagyobb szükségük van ránk( dolgozó emberekre)...Igazad van: Jól meglennénk nélkülük!
ómió
Az efftársak, viszont, "ingyé' költötték el" Tarlós 200 milliárdját!
telegdilaci
@Csak Norisz és senki más: Jó vastag bőr van ezeknek a Maffiózóknak milliókat,fel venni közben a lakosságot megszorításokkal,nyomorgatják,azért ez elég szégyen gyalázat!
Aki Én
@ómió efftárs: A kényszergyógykezelés után is ide jársz tetvesbolsiságodat másra hazudni, te bolsiék fajkreténje?
Ezt a hírt cáfold, buta suttyó!
Unalmas a hazudozásod, propagandisták leghülyébbje.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.