Közel 40 milliárdot tologatnak ide-oda egy kormányhatározatban – vette észre az Mfor.hu.

Az Orbán-kormány milliárdokat csoportosítgatott ide-oda az éjjel
Fotó: Pixabay

A Magyar Közlönyben jelent meg a miniszterelnök aláírásával az a határozat,

amely összesen mintegy 38,4 milliárd forint átcsoportosítását rendeli el a költségvetésben.

A három fő "károsult" a Megtakarítási Alap, a Rezsivédelmi Alap, illetve Központi Maradványelszámolási Alap – írja az mfor.hu.

Még érdekesebb, hogy mire szánja a plusz pénzeket a kormány.

Többek között a Belügyminisztérium "Köznevelés speciális feladatainak támogatása" címen jut 5,1 milliárd forinthoz. Sőt az egészségügynek is jutott pénz, ugyanis "Gyógyító-megelőző ellátás intézetei" jogcím "Dologi kiadások" pontjára is hozzájutott 5 milliárdnyi többletforrásra – írja a lap.

Aggódni azért nem kell, jutott bőven az igazán fontos célokra is sokmilliárdos összeg, például a Honvédelmi Minisztérium a Nemzeti Sportinfrastruktúra Ügynökség tulajdonosi jogkörébe tartozó ingatlanok fenntartására és üzemeltetésére kapott plusz 6,3 milliárdot.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: mfor

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Érdekes ez a költségvetésnek becézett fércmű. Az éjszaka homályábn lehet csak módosítgatni, és csak Orbán Viktornak saját mancsulag! Lényeg, hogy egyszer, régen a droidok megszavaztak valamit, maguksem tudták mit! Ez a ám az átlátható, jogállami kormányzás!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
AMORÁLISOK
ma guk nak. igy volt náluk a bevett szokás lásd tokaj -szőlök családi vállalkozás ? majd ha látom őket kapálni kötözni meg szüretelni addig nekem mesélhetnek.
lusta
@sgl: Ellenben a szocik még ezt sem tudják kommunikálni.
jáger laszló
Nem kell csodálkozni
így működik a rendeleti kormányzás!!
Elvégre háborús helyzet áll fenn!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Érdekes ez a költségvetésnek becézett fércmű. Az éjszaka homályábn lehet csak módosítgatni, és csak Orbán Viktornak saját mancsulag! Lényeg, hogy egyszer, régen a droidok megszavaztak valamit, maguksem tudták mit! Ez a ám az átlátható, jogállami kormányzás!
justhpeter
@Maccska: Így van. A fideSS a közlönybe ürítette az éjjeli edémyt.
ómió
Viszont, a következő "elkúrtukig", efftársak, ti csak az "árnyékban tologathattok", mert már a budapesti lehetőséget is szétloptátok!
kereső
Nem is értem, miért csúfolják "költségvetési törvénynek"- orbán és varga mihály kockás papirját, ami nem több sajtpapirnál- hiszen, úgy játszadoznak vele, mint macska az egérrel. Igaz, hogy vannak rubrikák, meg rovatok, meg sorok, meg oszlopok- de van valami jelentősége ezeknek? Nincs. Bábjáték ez is , a demokrácia kellékeivel.
Németh István
Vannak értelmes dolgok amire át lehet és kell is csoportosítani! Az többek közt a sport a foci nélkül! aztán a tanítani tudó tanárok, a gyógyítani tudó és persze akarni is akaró orvosok, ápolók! A rendőröknek is pl. kéne egy kis mani, hogy eredményesen lépjenek fel a donbrev-gyurcsány agresszorok csapata ellen! akik a nemzetárulásig aljasították önmagukat! Na ez első körben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.