A főpolgármester kérdőívvel szervezett budapesti lakógyűlésére mindössze 136 ezer válasz érkezett. Az ötlet és az érdeklődés katasztrofálisnak mondható – állapította meg a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) vezetősége.

 "Ez bizony azt jelenti, hogy baj van a főpolgármester háza táján. Nem kicsi, nagy!" – megszólalt a CÖF-CÖKA a budapesti lakógyűlésről:Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. május 24-én. MTI/Máthé Zoltán

Szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében a CÖKA úgy fogalmazott, hogy a kiküldött levelek elsősorban a szimpatizánsok összeírását célozták, de azt a fővárosi adófizetők 130 millió forintja bánta.

Hiába hosszabbították meg a válaszadásra engedélyezett időt, "nem dőltek a levelek". Ennek ellenére Karácsony Gergely

fantasztikus sikertörténetként értékelte a súlytalan, a többségi bizonyosságot nem tartalmazó értesítéseket

- írták.

A CÖF-CÖKA szerint kérdésként merül fel például, hogy hány 14-16 év közötti kiskorú adta le a szavazatát, valamint hogy a szavazók hány százaléka nem rendelkezik autóval.

Összegzésük szerint az eredményből az látszik, hogy az 1 millió 700 ezer budapesti lakos 91 százaléka nem találta fontosnak a válaszadást, érdemtelennek minősítve a kérdezőt.

Ez bizony azt jelenti, hogy baj van a főpolgármester háza táján. Nem kicsi, nagy!

- vélekedtek a közleményükben.

Gyurcsány Ferenccel társulva, harcolni a kétharmados többséggel megválasztott legitim kormány ellen rossz ómen, mert a vereség előre kódolt, mint ahogy azt a 2022-es országgyűlési választások világosan megmutatták

- fogalmaztak, hozzátéve, szerintük előremutató, hogy a választók többségi akarata és Budapest lakóinak érdeke pártpolitikai érdekek mentén nem elválasztható.

Jövőre bárki is legyen Budapest főpolgármestere, választást csak úgy nyerhet, ha terveiben gyökerezik az optimális és szakszerű együttműködés nemzetünk kormányával

- olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Még , hogy a cöf cöka civil , ennél nagyobb blődséget sem hallottam . Ezek mind egytől egyig orbán kapcabetyárjai . élükön volt kommunistákkal , munkásőrökkel , párttitkárokkal .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@csak úgy...: Csak nem Rh negatív 0?
Nessy
@csak úgy...: Ez tényleg nagyon ritka. Nekem adhatsz. Rh negatív A. Ha szüksegem lenne rá szólok. :-))
nemkati
@Emmersson71: Budapest lakossága 1,7 millió, 2022-ben a budapesti választásra jogosultak száma 1 304 646 fő. Tehát ezek kb 10 %-a szavazott. Nem mondanám rossz eredménynek.
A CÖF nem volt ennyire kritikus a nemzeti inzultációval, ahol több milliárdot vertek el a semmire, és azt hazudták, hogy a magyarok 97 %-a a kormány szája íze szerint szavazott.
nemkati
Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány. Ahhoz már pofa kell, közhasznúnak nevezni magukat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.