Magyarország a 2024 második félévében esedékes uniós elnöksége alatt keményen dolgozik majd azért, hogy fenntartsák és megerősítsék az Európai Unió (EU) alapvető értékeit, így a jogállamiságot – írta az igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán szerdán.

Varga Judit elmondta, min fog dolgozni a magyar uniós elnökség
Fotó: Facebook / Varga Judit

Varga Judit beszámolója szerint svéd, belga és spanyol kollégáival, valamint Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztossal folytatott eszmecserét a stockholmi miniszteri szimpóziumon, ahol a jogállamiság és a demokrácia kérdése volt terítéken.

A miniszter tájékoztatása szerint négy célkitűzést fogalmaztak meg "a jogállamisági viták ma már reménytelenül összekuszálódott szövevényének kibogozása érdekében".

A tárcavezető azt írta, ahhoz, hogy az EU értékközösséggé váljon, egyértelmű standardokra van szükség, amelyek megalkotása a tagállamok feladata. Az uniós intézmények számára is meg kell határozni ilyen standardokat, az intézményeknek pedig olyan eszközöket kell létrehozniuk, amelyek biztosítják, hogy ők maguk is megfeleljenek ezeknek a követelményeknek – tette hozzá.

Varga Judit állásfoglalása szerint szigorú módszertanra van szükség a jogállamisági jogsértések azonosításához és az intézkedések szükségességének és arányosságának biztosításához.

A "média által keltett hisztéria és boszorkányüldözések" helyett objektív eljárásokra van szükség -

hangoztatta.

Aláhúzta, hogy a jogállamisági mechanizmusok csak akkor működnek, ha az érintett intézmények és tagállamok úgy tekintenek azokra, hogy értük vannak, és velük együttműködésben alkalmazzák azokat. Ellenkező esetben megosztottságot és kölcsönös bizalmatlanságot szülnek – írta a miniszter, aki szerint újra fel kell fedezni a konszenzus kultúráját.

Negyedikként, az EU Tanácsa soros elnökeként Magyarország arra fog törekedni, hogy ismét a Tanács váljon a jogállamisággal kapcsolatos eljárások központjává

- ismertette.

Az EU értékközösség. A korábbi magyar elnökség tapasztalatára és "partnereink munkájára is építve, a kölcsönös bizalom és tisztelet erősítéséért dolgozunk" – írta Facebook-bejegyzésében Varga Judit.

Forrás: MTI

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Mi van Jucus, előkerült a jogállamiság definíciója? Eddig hol volt, a takarítószeres szekrényben?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
looper
Keményen leszarom, hogy min dolgozol te náci aberrált kurva!

(ma sem ettem semmit - csodálatos az emberi test, ahogy a létminimum alatt is dolgozik
nulla vitamin, nulla fehérje nulla szénhidrát, és még mindig működik - ez egészen elképesztő!
Egy ember kísérletben veszek részt - kíváncsi vagyok meddig bírom)
looper
Ahogy próbál életben maradni a testem...
Döbbenet!
looper
Küzd a testem a szellememmel az életben maradásért. A szellemem már le akarja állítani, de a testem nem hagyja magát.
Ez egy sztoikus dráma - és az egész bennem zajlik!
looper
Nincsen apám, se anyám,
se istenem, se hazám,
se bölcsőm, se szemfedőm,
se csókom, se szeretőm.

Harmadnapja nem eszek,
se sokat, se keveset.
Húsz esztendőm hatalom,
húsz esztendőm eladom.

Hogyha nem kell senkinek,
hát az ördög veszi meg.
Tiszta szívvel betörök,
ha kell, embert is ölök.

Elfognak és felkötnek,
áldott földdel elfödnek
s halált hozó fű terem
gyönyörűszép szívemen.
csak úgy....
ez a csaj makacsabb és ertetlenebb mint az anyósom vót, isten nyugosztalja...
Giovanni Alba
Mi van Jucus, előkerült a jogállamiság definíciója? Eddig hol volt, a takarítószeres szekrényben?
gina
Dolgozni??? talán lopni te OV ribanc, ennél a "pasinál" undoritóbb becstelen alaki nincs a világon
Juhász István
... és BIZTOS az, hogy meglesz az a fránya UNIÓS ELNÖKSÉG ?
lampa laz
"jogállamiság és a demokrácia kérdése", hogy nem szakad rád az ég, te idétlen kerge tyúk, hiszen ezt zúztátok össze itthon. Elképesztő, hogy lehet ilyen gátlástalanul aljas ez a társaság. Bízom benn, h ahogy ígérték, ott tesznek keresztbe nektek ahol csak tudnak, h ellehetetlenítsék a munkálkodásaitokat abban a félévben. Ahogy ti is ezt előszeretettel teszitek folyamatosan.
balos
@Giovanni Alba: A "köcsög" neve józsi,de szólíthatód cucinak!
balos
@gina: Állítólag,már faragják neki a "fa-tőkét"!
Pálinkás Pál
úgy lesz elnökség ,ribanc, mint a tavaly november óta " folyamatosan " érkező uniós források...
Dr. Proktor
@balos: ... nem az kell neki, hanem a tábori állítható fa...
Eladott Ország
Először is Orbanisztán nem kapja meg a soros EU elnökséget, másodszor meg elmész a 3,14csába a bandáddal együtt!
propeller.hu/images/cikk/2023_05/hadhazy-kozmedia.jpg
Béla333
Ennek a maffiának nem szabad Uniós elnökséget adni, sem fél évre, de egy napra sem!
Ellopnak amit lehet, átjátszák az orosz haverjaiknak amit tudnak, elárulják a teljes szövetséget, összeugrasztanak mindenkit mindenkivel.
Csak ártani tudnak!
Ez a dekázó némber is a nyakán a Völner ügy kése és akkor képes jogállamiságról pampogni?
Inkább hegedűljön, vagy dekázzon!
Eladott Ország
Még ha nem is sikerül elvenni NERniától a soros (LOL) elnökséget, már maga az, hogy felmerült és szavaztak róla ami 2/3-os (LOL megint) támogatással ment át, jelzi, hogy NERnia konkrátan szarba sincs véve az EU-ban, sőt. Ciki. Nem kicsi, nagyon. Tessék, ilyen volna a fidkányok kezében a soros elnökség: Ezért ne adjunk 1 majom kezébe egy AK47-T! Tetszik, ahogy a fideszes bóhocaink próbálják elbábozni, hogy ők politikusok. Aztán egy marék szar többet ér náluk.
youtu.be/gUqXefuF6O4
Eladott Ország
Ady döbbenetes gondolatai: „Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa ...( Ady. "Menjünk vissza Ázsiába" 1902. január 31.)
kulabombaafityiszre
Pegazus ügy illegális lehallgatások,utánna meg a szar elkenése.
Nálatok így néz ki a jogállamiság jucus.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 08:20
Nyekereg a krvnyd megt te kis köcsög troll.
Nem amerikában élek hanem a nagy magyar valőságban te kis köcsög.
Ezért az itteni helyzetről van véleményem,mert ez közvetlenül érint.
Főként amikor az illegákis dolgairól híres igzságtalanügyi liba gágog.
B+
Apfelbaum
jól van jucus,szerintem arra a fél évre ne tervezzetek semmit mert már annyi ország gyűlöl benneteket,hogy nem fogtok elnökség lenni ,nyugodtan tervezzél leszbi partikat ott legalább élvezkedni is tudsz
kereső
A magyar kormány arra fog törekedni- visszaélve az uniós elnökség által biztositott lehetőséggel,-hogy a maga /orbán és a NER képére formálja az uniót. A "jogállamiság", a NER jogállamiságát jelenti- a parlament valódi jogositványainak felszámolását, az orbáni dns általi fertőzést végleg beköltöztetni az unióba.. A többi hablaty( konzervativ köntösbe öltöztetni a náci eszméket), csak a kóbor apácák, és a magyar választók ismételt megtévesztésére szolgál. Szélsőjobbos,. náci/fasiszta álmok az eu tengerén.
Dr. Proktor
Mármint a magyar jogállamiságot próbálnák ráoktrojálni az EU-ra?
Hál'Istennek nem fog sikerülni, mert ott még működik a fékek és ellensúlyok rendszere, hiába is örülne neki pár ottani lopás- és korrupciópárti politikus...
Eladott Ország
Nem kell ezt túlragozni, júniusban az újabb jelentés Magyarországról elfogadása után a 7-es cikkely szerinti eljárást végre be kellene fejezni, a szavazatmegvonás után mehetnek Orbán Putyinhoz, Szijjártó Lavrovhoz a gazdáikhoz pénzért, jótanácsért, vagy csak szopni. Legrosszabb az egészben, hogy nem ő és a sleppje szívja meg, hanem az ország normális része. Mekkora, világraszóló elismerése is ez DagadtPingvin' és népi zenekara évtizedes munkásságának. Szégyen a magyarra nézve az a kép, ami kialakult rólunk, az EU megalakulása óta nem volt ilyenre példa. A helyzet azonban veszélyes, hamarosan nem lesz visszaút a dagadt eltorzult elméjével, dacból és bosszúvágyból indittatva ha kell elárul minden szövetséget s kivezeti az országot, eladja bárkinek aki pénzt ad neki. Abban a pillanatban felfogja hozni a kilépés lehetőségét, ahogy a méréseik szerint a közvélemény nagy része EU ellenes lesz. Már most az egész hazug propaganda amit rázúdít az emberekre ezt a célt szolgálja. Tiszta sor, hogy Orbánékat el kell távolítani még a közéletből is. Ez így vagy úgy meg is fog történni, semmi kétség. Reméljük, hogy mihamarabb, mert már most az ország tragédiája ez a bűnszervezet.
Dr. Proktor
@Eladott Ország: Jó, jó, de ne feledd: ha kiesünk az EU-ból, abban a pillanatban értéktelenek leszünk a ruszkik és a ferdeszeműek számára, a német és hasonszőrű ipar pedig nem akar vámakadályt, ezért elmenekül...
Eladott Ország
@Dr. Proktor: ma, 09:46 ♦ Így igaz, de a geci mindenáron hatalmon akar maradni, bármibe kerül , nem érdekli a magyarok sorsa, nyomora, mert ha bukik eljön az elszámoltatásának ideje, a börtönt meg a dagadt rohadék el akarja kerülni.
kereső
@Dr. Proktor: 09:46 "A hatalom megszálottja"- gondolod, hogy érdekli? Hiszen akkorra Magyarország a kinai elvtársak pénzügyi, az orosz elvtársak ideológiai gyarmata lesz. Orbán meg elevickél az európai szélső jobbos körökben- terjesztve a dns-t. Legkevésbé érdekli az ország sorsa, érdeke- csakis a saját hatalma.
verőce21
"Az esedékes második félévében, uniós elnöksége alatt keményen dolgozik majd azért, hogy fenntartsák és megerősítsék az Európai Unió (EU) alapvető értékeit, így a jogállamiságot...!"
Majd megvizsgáljuk Hollandiában és Németországban is...! :)
Fenyöfa58
@verőce21: TE inkább KIPCSAKISZTÁN ÉRTÉKEID VIZSGÁLD A GAZDÁDDAL EGGYÜTT ÉS HUZZATOK A PICSÁBA EUROPÁBÓL!!! IDEGEN TEST VAGYTOK ITT !!!
Fenyöfa58
@Giovanni Alba: KOMMONISTA CSŐKEVÉNY PAPOL ITT JOGÁLLAMROL !!??? HÁT KÉZEN ÁLLVA LESZARHATNÁ MAGÁT A GAZDÁJÁVAL /O1G/meg a besugo lll/lll -ÖSEIVEL EGGYÜTT!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.