Ismét önkényesen, rendelettel módosította az Orbán-kormány a Magyar Honvédség működését – olvasható a Demokratikus Koalíció közleményében.

Vadai Ágnes: "Siralmas látni, mi lett a kormány high-tech hadseregéből, egy gyáva vezérkari főnökkel az élén"
Fotó: Vadai Ágnes, a DK képviselője beszél a Finn Köztársaságnak az Észak-atlanti Szerződéshez való csatlakozásáról szóló jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. március 27-én. MTI/Bruzák Noémi

A kormány ismét rendelettel módosított törvényt „a Magyar Honvédség hadrafoghatóságának folyamatos biztosítása”, továbbá a Honvédség „működési rendjének a Magyarország szomszédságában fennálló háborús helyzethez igazítása” céljából – számolt be róla a hvg.hu.

A kedd este megjelent rendelet szerint a honvédek jogállásáról szóló törvénynek azt a pontját, hogy

"A jogok gyakorlása és a kötelezettségek teljesítése során a jóhiszeműség és a tisztesség elvének megfelelően, kölcsönösen együttműködve kell eljárni, és nem lehet olyan magatartást tanúsítani, amely a másik fél jogát, jogos érdekét sért,"

szerdától új módon kell értelmezni.

"Nem minősül a másik fél joga vagy jogos érdeke sérelmének különösen az olyan magatartás tanúsítása, amely igazodik a katonai rend és fegyelem fenntartásához szükséges mértékhez",

illetve a bevezetőben említett két célhoz.

Vadai Ágnes kiemelte, mostantól büntetlenül lehet megalázni, és akár kínozni is a magyar katonákat a döntés szerint.

Az Árnyékkormány szerint siralmas látni, mi lett a kormány high-tech hadseregéből, egy gyáva vezérkari főnökkel az élén. Nem elég, hogy a sztálini időket idéző tisztogatások miatt durván megcsappant a hadsereg létszáma, most a megmaradt katonákba rúgnak bele azzal, hogy büntetlenséget adnak az őket a kiképzés során megalázó parancsnokoknak.

Vadai szerint ezek után nem lenne meglepő, ha még többen távoznának a Honvédségtől, "egy olyan időben, amikor leginkább stabilitásra lenne szükség a szomszédban dúló háború miatt".

Forrás: MTI/OS, hvg.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Shikari: @FLETÓ: @Philip Marlowe: @Bástya Béla Elvtárs: @Pegero: megint tele vagytok meggyőző ellenérvekkel :)
Jesszusom, csórikáim...
NKF
Nem tehetek róla,de ha meglátom ezt a picsát idegbajt kapok! Olyan mint Fletó,jól összeillenek!
Menőmanó
@Philip Marlowe: Vadainak jogi diplomája van, és hat nyelven beszél.
Egyébként a Röfi lánykori nevén Zsírdisznó vagy Geci, a Karmelitában lakozik.
Namely
"Nem elég, hogy a sztálini időket idéző tisztogatások miatt durván megcsappant a hadsereg létszáma"
Most vagy kúrcsány "női" változata nem figyelt oda a töriórán, vagy én maradtam le a sok száz kivégzésről, a sok ezer deportálásról, stb.
"most a megmaradt katonákba rúgnak bele azzal, hogy büntetlenséget adnak az őket a kiképzés során megalázó parancsnokoknak."
Eddig hány parancsnokot ítéltek el ezekért? Nullát. Akkor miről beszél ez az ostoba nő? Ja, csak a szokásos. Csak belehány az éterbe, csak beszélni, beszélni, beszélni, mindegy, hogy mit.
Orbán pedig hátradől, és kér egy kv-t.
Bástya Béla Elvtárs
@Aki Én: Annak örülj inkább, hogy a Királyi TV ma rólunk is megemlékezett!
balos
Hát azok után,hogy szabadon eresztettek a nemzethyes uraink embercsempészeket,úgy gondolom,hogy aki nem lép egyszrre azt majd jól kirugják és a börtönből pótólják a sarzsikat!Ahogy a muszka megszállottak akik a geci legjobb barátai!Az azerit sem hagynám ki!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.